İlkbaharda Gezilecek Yerler

En Güzel İlkbahar Manzaraları İçin Gidilebilecek Yerler

Takvimlere bakarsan 3 ay sürüyor; ama aslında ilkbahar dediğin birkaç güzel andan, histen ve sana bunları yaşatacak manzaralardan ibaret. O zaman manzaraların tadını çıkarmak için yollara düşmeli ve o manzaraları hafızaya kaydetmelisin. İlkbahar coşkusunu doyasıya yaşamak için uzaklara gitmelisin.

İlkbaharda gezilecek ülkeleri ve ilkbahar tatili yapılacak yerleri merak ediyorsan senin için en güzellerini seçtik. Buralarda karşılaşacağın ilkbahar manzaraları, sana yaşamın olağanüstü hikayesinden bölümler fısıldayacak. 

İlkbaharın canlı renkleri her yeri sararken yeni yerleri keşfetme heyecanına katılmak için sana gereken tek şey bir ucuz uçak bileti. Gerisi ise yaşayacağın harika bir hikaye. O yüzden daha fazla bekleme ve biletini al. İlkbaharın usulca çekilip gitmesine izin vermemek için yola koyul. 

Ancak yola koyulmadan önce hatırlatmakta yarar var; ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre senin için hazırladığımız gezi rehberine göz atabiliriz. 

İtalya’nın İlham Veren Renkleri: Bologna 

İlkbahar Bologna

İlkbaharda güneş kendisini göstermeye başlarken İtalya’nın muhteşem doğası uyanarak dünyanın en harikulade manzaralarını oluşturur. Özellikle İtalya’nın kuzeyinde yer alan Bologna, ilkbahar döneminde ayrı bir güzelliğe kavuşur. Bir Orta Çağ şehri olan Bologna, görkemli tarihi ile parıldamaya başlar. Bu nedenle İtalya’da ilkbahar manzaraları için kültürel yapı odaklı kompozisyonlar yakalamak istiyorsan Bologna harika bir seçim olur.

Ayrıca burası gastronomi açısından da özel bir durak. O yüzden buraya geldiğinde tadacağın İtalyan lezzetleri aklını başından alabilir. 

Bologna Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Belçika’da Çikolata Kaplı İlkbahar: Brüksel

İlkbahar Brüksel

Bahar, dünyanın en yeşil ikinci başkenti olan Brüksel’de karşılanmaz da nerede karşılanır? Ayrıca bu manzaralara eşlik eden Gotik mimariyi ve lezzetine doyum olmayan çikolataları da unutmamak lazım tabii.

Japon bahçelerini sever misin? İlkbahar, Brüksel’de kiraz ağaçlarının çiçek açma mevsimi. Japon bahçeleri içinde kaybolmak istersen Avrupa Parlamento Binası’nın yanındaki Park Leopold ziyaretini şimdiden zihninize yerleştir.

Brüksel’de ilkbahar tatilinin tadını çıkarabileceğin doğal alanlardan biri de Cinquantenarie Parkı. Yanında Elisabeth çikolataları da varsa mutluluk hormonlarını şaha kaldırabilirsin! Beurre Sokağı (Rue au Beurre) üzerinde bulunan Elisabeth çikolata mağazası, şehrin tam merkezinde.

Brüksel Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Kültürün Tabiatla Birleştiği Rota: Budapeşte

İlkbahar Budapeşte

Bahar boyunca göl kenarı piknikleri ve kültürel geziler hayallerini süslüyorsa seni Budapeşte’ye alalım. Vajdahunyad Kalesi manzaralı bir göl kenarı molası, dünya üzerindeki her gezginin mutlaka yaşaması gereken anlardan.

Orta Avrupa’nın en dikkat çekici duraklarından biri olan şehir; gurme tatları, kültürel zenginliği ve tarihi değeri ile de eşsiz. Son dönemlerde gezginlerin uğrak noktalarından biri olan kent, nefes kesen manzaralara sahip. 

Geçmişi üç bin yıl önceye kadar uzanan Budapeşte’de Doğu ile Batı’nın keyifli bir kesişimini bulabilirsin.

Budapeşte Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Filozof ve Şairlere İlham Veren İlkbahar Manzaraları: Atina

İlkbahar Atina

Atina’nın ilkbahar manzaraları, tarihin en ünlü filozoflarına ve şairlerine ilham vermiş. Kim bilir, belki senin içindeki bilmediğin bir yeteneği de ortaya çıkartır?

Medeniyete yön vermiş yerleşim yerlerinden biri olan Atina, muhteşem gün doğumu ve gün batımı manzaralarıyla seni bekliyor. Atina gezinde şehrin tepesine kurulmuş görkemli Akropolis seni selamlarken mükemmel Akdeniz havasının tadını çıkartmak, bir uçak bileti uzaklığında.

Eğer ilkbahar döneminde yakın bir yerlere gitmek istemiyorsan ülkemizin batı komşusundan daha iyi bir seçenek yok. 

Atina Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Mor Tonlarında Rüyalar: Marsilya 

İlkbahar Marsilya

İşte sana mosmor ve mis gibi kokan bir dünya… Fransa’nın ve hatta dünyanın en güzel lavanta tarlalarına hoş geldin. İlkbahar aylarında canlılığın Fransa’daki merkezi haline gelen Marsilya, mevsim boyunca muhteşem bir görünüme sahip oluyor.

Akdeniz’in en büyük limanına sahip olan şehir, Kuzey Afrika ve Güney Avrupa arasındaki geçiş noktalarından da biri. Bu nedenle şehirde multikültürel bir doku mevcut. Foçalılar tarafından kurulan Marsilya’nın geçmişi de oldukça eskiye uzanıyor. O nedenle şehirde tarihi birçok nokta yer alıyor. Özellikle “Eski Liman” boyunca yapacağın yürüyüşlerde ilkbaharın ve manzaranın tadını çıkarabilirsin. 

Marsilya Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

İlkbaharda Bohem Bir Macera : Berlin

İlkbahar Berlin

Berlin; tarihi ve modern yapıların iç içe geçtiği çokkültürlü bir yer. Grafiti dolu sokaklara, farklı müzik sahnelerine ve dünya çapındaki sanat galerilerine ev sahipliği yapan şehir, Avrupa’nın bohem merkezlerinden biri. 

Son yıllarda gezi listelerinin başında yer alan ve tüm dünyada gezginleri buluşturan şehir, alt kültürlere ilgi duyanlar açısından da son derece çekici. Yemyeşil doğası, özgürlükçü atmosferi ve sokaklara taşan sanat eserleri ile dikkat çeken şehir, Z kuşağının da en çok yaşamak istediği yerlerden. 

İlkbaharda gidilecek yerler arasında olan Berlin, her türden gezgini kendisine çeken büyüleyici bir durak. Ayrıca Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar II: Berlin’de Çekilen Filmler içeriğimizi okumayı da unutma.

Berlin Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

İlkbaharda Romantizm ve Macera: Kapadokya

İlkbahar Kapadokya

Kapadokya turuna ne zaman çıkmalı? Tabii ki ilkbaharda! Saçların ılık rüzgarlarla ahenk içinde dans ederken güneşin tenini ısıttığı, doğanın uyanarak yüz binlerce yıllık kayalara yeşil tonları atmaya başladığı zamanlarda…

Nevşehir’e bağlı olan bölgenin geçmişi de MÖ 6. yüzyılın sonlarına kadar uzanıyor. Birçok uygarlıktan izler taşıyan bölge, doğanın bizlere sunduğu benzersiz bir coğrafya. Ayrıca hatırlatmak yarar var; burası Türkiye’nin en iyi bisiklet rotaları arasında. O yüzden buraya bahar döneminde pedal çevirmek için de gelebilirsin. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmaktan geçiyor. 

Kayseri Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

İlkbaharı Bir Başka: Kaz Dağları

İlkbahar Kaz Dağları

Kaz Dağları, ülkemizin en masalsı yerlerinden. Özellikle baharın coşkusu ve doğanın yeniden canlanmasıyla birlikte yemyeşil bir hale gelen bölge, fotojenik manzaralar sunuyor.

21 bin hektarlık bir alana yayılan bölge, Türkiye’nin oksijen oranı en fazla olan yerlerinden biri. Antik dönemlerde “İda Dağı” olarak anılan yerleşim yerinin geçmişi de oldukça eski. O yüzden burası kültürel açıdan da hayli değerli. 

Ayrıca ilkbaharda kamp yapmayı seviyorsan Kaz Dağları tam sana göre bir rota. Burada dilediğin gibi kamp yapabilir ve doğayı tüm görkemi ile hissedebilirsin. Kaz Dağlarına ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçup buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Şehirden Uzakta: Türkiye’de Yıldızları İzlemek İçin En Güzel Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın