Bisiklet Rotaları Türkiye

Türkiye’yi Pedallarla Keşfedeceğin En İyi Bisiklet Rotaları

Seyahat özgürlüktür. Hele bir de bu özgürlüğe pedallar eşlik ediyorsa sırtta bir tek kanat eksik demektir. Pedalları çevirerek geçip gideceğin yollar, bu macera dolu yolculukta karşılaşacağın yerler ve özgürlüğü hissetmenin mutluluğunu yaşayan sen… 

Bisiklet üzerinde olmak ve yollar aşmak çok güçlü bir tutkudur. Hattan bundan öte, bisiklet bir yaşam biçimini tarif eder. Bu güçlü tutku sayesinde kalabalıktan, gürültüden ve kaostan kaçıp doğanın içinde kaybolabilirsin.  

Ayrıca pandemi koşulları ve sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurunca bisiklete binmek, yapabileceğin en güzel aktivitelerden biridir. Mavi denizlere, berrak göllere, yemyeşil ormanlara doğru pedal çevirebilir; benzersiz gün batımlarına tanıklık edebilirsin. 

Bu nedenle senin için Türkiye’deki en güzel bisiklet rotalarından bazılarını infografik olarak derledik. Ancak rotalarımıza geçmeden önce önemli birkaç hatırlatma yapalım.

Bisiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bisiklet bir doğa sporu olduğu için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bu sporu yaparken karşılaşılabilecek en ciddi problemlerin başında da lastik patlaması gelir. Bu nedenle uzak rotalarda bu sporu yaparken yanında yama seti, iç lastik ve pompa gibi bisiklet ekipmanlarını bulundurmalısın.

Ayrıca hava karardığında ya da gece vakitlerinde pedal çevirmek istiyorsan yanında mutlaka fener olmalı. Yolda fark edilmek için de fosforlu yelek ve güvenlik aksesuarları taşımalısın. 

Yanında götüreceğin bisiklet ekipmanları ve malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. Bu önemli hatırlatmayı da yaptığımıza göre bisiklet rotalarımıza geçebiliriz.

Karadeniz’deki Bisiklet Rotaları: Benzersiz Bir Doğa

Karadenizdeki Bisiklet Rotaları

Karadeniz’deki doğal güzellikler saymakla bitmez. Bu sebeple benzersiz bir doğanın içinde pedal çevirmek ve her şeyden uzaklaşmak istiyorsan bu rotalar sana göre: 

Artvin-Trabzon: Göz Alan Bir Yeşillik

Türkiye’deki en iyi bisiklet rotalarının başında Artvin-Trabzon geliyor. Ülkemizin en güzel bölgelerinden birini takip eden rota, yaklaşık 230 km’lik bir alana yayılıyor. Yeşilin her tonuna tanıklık edebileceğin türden bir yolculuk sunan Artvin-Trabzon rotası, çoğunlukla üç bölüme ayrılarak tamamlanıyor.

Trabzon-Rize, Rize-Hopa ve Hopa-Artvin şeklinde tamamlanabilecek bu rota, sana başka bir dünyanın kapılarını açacak. Bundan emin olabilirsin! 

Trabzon Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Yenice Ormanları: Türkiye’nin En Büyük Ormanlarından

Yenice Ormanları; ülkemizin en büyük blok ormanlarından biri konumunda. Karabük sınırları içerisinde yer alan orman; porsuk, akçaağaç, meşe gibi farklı türde birçok ağaçtan meydana geliyor. 

Doğanın tüm görkemini gözler önüne seren bu bölgenin içerisinde de 7 adet bisiklet parkuru yer alıyor. Bu nedenle burası bisiklet tutkunları açısından özel bir parkur. Ayrıca bölgede 

5 farklı çadır kamp alanı bulunuyor. Dolayısıyla buraya geldiğinde hem dilediğin gibi bisiklet sürebilir hem de kamp yapabilirsin

Eşsiz bir renk cümbüşüne tanıklık etmek istiyorsan gelmen gereken yer Yenice Ormanları. Bölgede yer alan Eğriova Göleti, arboretum ve anıt ağaçlar da görülmesi gereken güzellikler arasında bulunuyor. Yenice Ormanlarına Ankara üzerinden aktarma yaparak ulaşabilirsin.

Ankara Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

İç Anadolu’daki Bisiklet Rotaları: Gizemli ve Tarihi Yollar 

İç Anadoludaki Bisiklet Rotaları

İç Anadolu Bölgesi, ülkemizin tarihsel ve kültürel özellikleri ile dikkat çeken yerlerinin başında geliyor. Bu coğrafyanın geçmişi oldukça eskiye uzanıyor ve bölgede farklı medeniyetlerden izler bulunuyor. Eğer tarihin kapısını aralamak ve gizemli yollardan geçmek istersen bu rotalar seni bekliyor:

Kapadokya: Efsaneler Diyarı 

Nevşehir’e bağlı Kapadokya, Türkiye’nin en masalsı güzergahlarından. Geçmişi MÖ 6. yüzyılın sonlarına kadar uzanan bu bölge, farklı uygarlıklardan izler taşıyan özel bir yer. Efsanelere dahi konu olmuş bölge, geçmiş zamanlarda “Güzel Atların Ülkesi” olarak anılıyormuş.

Doğanın bizlere sunduğu eşsiz bir coğrafya olan ve Peribacalarına ev sahipliği yapan Kapadokya, ülkemizdeki bisiklet rotalarının en popüler olanlarından. Amatör, yarı profesyonel ve profesyonel olmak üzere her türden bisikletçiye uygun olan bu rota, hayli ilham verici. 

Özellikle Avanos-Mustafapaşa arasındaki bisiklet yolu oldukça keyifli. Bu bölgedeki patika yollarda ve vadilerde bisiklet sürmek, sana daha önce yaşamadığın türden bir deneyim yaşatacak. Bu sihirli bölgeye ulaşmanın en kolay yolu da Kayseri’ye uçmaktan geçiyor. 

Kayseri Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Frig Vadisi: Antik Bir Yolculuk

Frig Vadisi; Afyon, Ankara, Eskişehir ve Kütahya illeri arasındaki geniş bir alanı kapsıyor. Derin vadilerden oluşan bölge, özellikle profesyonel bisikletçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca asfalt, toprak ve kum yollardan oluşan parkur, zorlayıcılığı ile biliniyor.

Toplamda 529 bin 632 hektarlık bir alana yayılan bu rotada antik bir maceraya atılmak mümkün. Bu rota üzerinde seni birçok mağara, fresk, kaya mezarı, antik kent ve tapınak bekliyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ankara’ya uçmaktan geçiyor. 

Ege’deki Bisiklet Rotaları: Kalbim Ege’de Kaldı 

Egedeki Bisiklet Rotaları

Ege; temiz doğası, pırıl pırıl denizi, sıcakkanlı insanları ve kendine has mutfağı ile her daim çekici bir bölge. Her türlü gezgine uygun güzergahlar sunan bölgenin bisiklet rotaları da meşhur. İşte, senin için Ege’de seçtiğimiz bisiklet rotaları:

Gökova Körfezi: Gün Batımına Doğru 

Gökova Körfezi, Türkiye’deki bisiklet rotaları arasında farklı bir yerde duruyor. Bodrum’dan Knidos Antik Kenti’ne kadar uzanan bir bisiklet parkuruna sahip olan Gökova Körfezi, özellikle gün batımı manzaraları ile ilham veriyor. 

Ayrıca yüksek bir rakıma sahip bölgede, doğanın en temiz ve saf halini kucaklamak mümkün. Körfezin kıyı tarafında yer alan Akyaka, Azmak Nehri, Kleopatra Adası ve Kleopatra Plajı da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Bodrum’a uçmaktan geçiyor. 

Muğla-Milas Bodrum Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Köyceğiz-Ortaca-Dalaman: Eko-turizm Odaklı 

Köyceğiz-Ortaca-Dalaman bisiklet rotası, Muğla’nın birbirinden güzel üç ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Köyceğiz’de 5, Ortanca’da 4 ve Dalaman’da 5 olmak üzere toplamda 14 güzergahtan oluşan rota, 2018 yılında “The Eco Trails” ismiyle projelendirilmiş bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkmış.

Özellikle ekoturizme dikkat çekmek için meydana getirilmiş bu rotada trekking yolları da bulunuyor. Ayrıca buradaki iklim özellikleri bölgede dört mevsim bisiklet sürmeyi mümkün kılıyor.

Dalaman Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Akdeniz’deki Bisiklet Rotaları: Mavi ile Yeşilin Buluşması

Akdenizdeki Bisiklet Rotaları

Akdeniz Bölgesi, mavi ile yeşili buluşturan doğası ile tatilciler için farklı anlamlar taşır. Birbirinden güzel koylara ve tatil beldelerine sahip bölgede bisiklet tutkunlarına uygun duraklar da bulunuyor. 

Fethiye-Babadağ: Tırmanış Yapmayı Sevenlere Göre 

Batı Akdeniz Bölgesi içerisinde bulunan Babadağ, 1969 metrelik yüksekliğiyle görkemli bir zirve. Yamaç paraşütü ile meşhur olan bu bölge, aynı zamanda bisikletçilerin de sıklıkla uğradığı yerlerden. 

Özellikle dağ bisikleti sevenler için özel bir yer olan Fethiye-Babadağ rotası, manzaraları ile de dikkat çekici bir rota. Fethiye ilçe merkezinden başlayan sürüş, doğaya meydan okuyan tırmanış meraklılarına göre. Bu rotaya ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmaktan geçiyor. 

Köprülü Kanyon: Tam Gaz Macera 

Antalya‘ya bağlı Köprülü Kanyon, ülkemizin doğa harikalarından biri. 1973 yılında milli park statüsü kazanan bölge, doğa aktiviteleri açısından oldukça popüler bir yer. Bisikletin yanı sıra rafting ve trekking gibi sporların da yapıldığı bölge, doğal güzellikleri ile insanın aklını başından alan cinsten. 

Doğa manzaraları ile bisikletçilerin ilgisini çeken bu rotadaki minimum rakım da 163 metre. Dolayısıyla buraya geldiğinde seni tertemiz bir hava, yemyeşil bir ortam ve göz alan manzaralar bekliyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan geçiyor.

Antalya Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...