Gezgin Çiftlere Özel: Size En Uygun Şehir Hangisi?

Çiftlerin en güzel anılarını biriktirdiği aktiviteler arasında en tatlı yeri, birlikte yapılan seyahatler kaplıyor. Birlikte yeni bir yer keşfetmek, farklı lezzetler denemek, sokaklarda kaybolmak gezgin çiftlere özel vazgeçilmez bir istek.  

Güzel bir seyahat planı için araştırma yapmak şart. Uzun araştırmalar sonucu nereye gideceğiniz konusunda kararsızsanız da nereye gitmek değil, ne yapmak istediğinize odaklanabilirsiniz. Gideceğiniz yerde çift olarak deneyimleyebileceğiniz birçok şey bulabilirsiniz.

Ne yapmak istediğinizi belirlediğiniz takdirde birlikte gitmeniz gereken şehirler konusunda yardımcı olabiliriz. Şimdi, sevgilinle nasıl bir seyahat yapmak istediğini düşün. Biz de buna uygun seçenekler sunalım. Tabii yurt dışına çıkmayı düşünüyorsan öncesinde ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Haydi hazırsan başlayalım, sevgilileri mutlu edecek yerlere uçalım!

Romantik Çiftlere Özel Seçenekler

romantik çift

Sevgililer Günü’nde çiftlerin genel olarak tercih ettiği yerler, günün ruhuna uygun romantik duraklar oluyor. Siz de çift olarak “Biraz da romantizm” diyorsanız bu duraklara bakmakta fayda var diyoruz. 

Romantizm denince akıllara muhtemelen Paris geliyor. Evet, Paris ucuz uçak bileti araştırması yapacağın ve romantik seyahatin hayallerini kurabileceğin bir yer. Fakat farklı seçenekleri de değerlendirmen gerekebilir. 

İşte, o seçenekler senin için geliyor:

Prag: Büyülü Şehir

romantik çift prag

Aşk Prag’da başka yaşanıyor. Çekya’nın başkenti Prag, aşıklar için tam bir romantizm merkezi. Tercihiniz bu güzel şehirden yana olursa Petrin’e gidip şehir manzarasının keyfini çıkarın. Kiraz ağaçlarının sardığı bu tepe hem yürüyüş yapmak hem de atmosferin tadını çıkarmak için ideal. 

Sonrasında Vltava Nehri boyunca kendinizi tarihi bir tekne turuna bırakabilir, Charles Köprüsü’nde romantik anlar ve güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Bu güzel Orta Çağ şehrinde tarihi yerler ve romantik duraklar hayli fazla. 

Prag da İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuş bir şehir. Her tepede şehrin bambaşka güzel bir manzarası saklanıyor. Bu tepelerden birinde manzara eşliğinde birbirinden güzel akşam yemeklerinin tadına bakmak size iyi gelecektir. 

Prag Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Venedik: Kendinizi Şehrin Ahengine Bırakın

venedik romantik çift

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri Venedik desek yanlış olmaz. Güneş batmaya, gökyüzü kızıllaşmaya başladığı an sevgilinin elinden tutup bir gondola binmek ise yapacağın en doğru hareket. Şanslıysanız şehrin sesinden sıyrılıp size serenad yapan bir gondolcu bulabilirsiniz. İtalyan melodileriyle başlayan romantizme hoş geldiniz!

Hazır İtalya’ya gelmişken büyüleyici opera binalarına girmemek, bir gösteri izlememek olur mu peki? Bambaşka duygulara sürükleneceğiniz bir serüven için hazır olun. Sonra ses, müzik ve atmosfer sizi alsın götürsün. El ele izlenecek muhteşem bir gösteri aynı anda “İyi ki buraya geldik!” dedirtecek.

Venedik Uçak Bileti

ucak-bileti

Sakinlik İsteyenlere Seyahat Rotaları

sakinlik isteyen gezgin çiftlere özel

Çalışmaktan yorulup trafikte olgunlaşan, kalabalıklar içinde kaybolan çiftlerdenseniz bir güzel dinlenmeye ihtiyacınız var. Şanslısınız. Her özelliğiyle ikinize de hitap edecek hem güldürecek hem dinlendirecek muhteşem gezi rotaları var. 

Saraybosna: Kültürün ve Sakinliğin İzinde

saraybosna çiftlere özel

Balkanların sakin güzeli Saraybosna, hem kültürel hem tarihi anlamda hayli zengin bir şehir. Osmanlı eserleriyle dolu çarşısı Başçarşı’da gezebilir, Latin Köprüsü’nü ziyaret edebilirsiniz. Köprü sadece yaya trafiğine açık, bu sayede rahatça gezip fotoğraflar çekebilirsiniz. Notre Dame’dan ilham alınarak yapılan Saraybosna Katedralini de mutlaka ziyaret edin. 

Tabii muhteşem lezzetleri atlamamak lazım. Saraybosna’ya gelip böreklerin tadına bakmamak olmaz. Dilerseniz Morica Han’a uğrayıp şirin avlu atmosferinde Türk kahvelerinizi yudumlarken sakinliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Saraybosna Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Kuzey Kıbrıs: Biraz Huzur, Biraz Eğlence

kuzey kıbrıs çiftlere özel

Kuzey Kıbrıs’a seyahat etmenin en güzel yanı hem eğleneceğini hem de rahatlayacağını bilmek olabilir. Baş başa yapacağınız tatilden beklentiniz bunlarsa doğru adrestesiniz demektir. Her şey dahil oteller bu anlamda sizi hayli mutlu edecektir.

Kuzey Kıbrıs’ı sezon açılmadan gezmek de gayet keyifli olacaktır. Girne’de yer alan Bellapais Manastırı iyi korunmuş muhteşem bir mimariye sahip. Hemen yanında bulunan restoranda manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Instagram’ınızı güzelleştirecek fotoğrafları da burada yakalayabilirsiniz.

Karpaz Yarımadası’na uğrarsanız da denizi koklayıp sakin ve büyülü atmosferine kendinizi kaptırabilirsiniz.

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Güneşi Özleyenlere Güneş Kremi Aldıran Güzergahlar

güneşi özleyen çiftlere özel

“Şu montlardan birkaç günlüğüne kurtulsak.” diye düşünüyorsan, sana güneyi işaret ediyoruz. Antalya mı? O da bir seçenek, ama biz daha güneye inmeni tavsiye ediyoruz. 

Dubai: Güneşin ve Lüksün Şehri

Dubai

Hem alışveriş hem lüksün merkezi Dubai, kış aylarının soğuklarına ilaç gibi gelen güneşiyle sizi kucaklayacak. Krallar ve kraliçeler gibi bir tatil yapmak istiyorsanız Dubai’yi düşünebilirsiniz. Alışveriş merkezleri, geniş sokakları, muhteşem çöl geceleri sizi bekliyor.

Tabii şehrin kendine has kuralları olduğunu da unutmayın! “Bunlara takılmıyorum, sadece keyfime bakmak istiyorum.” diyorsanız Dubai planları başlasın!

Dubai Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Şarm El-Şeyh: Çölün Ortasındaki Vaha

Şarm El Şeyh gezgin çiftlere özel

Muhteşem kumsalları ve otelleriyle mısır kültürünü yansıtan Şarm El-Şeyh kış aylarının kurtarıcısı. Çölün tam ortasında böyle bir doğa ve deniz canlısı çeşitliliğine sahip olması burayı tam bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Yaz ayları gelmeden burayı ziyaret etmek bambaşka bir deneyim. Çöl safarisi, renkli kanyonları ve dalış seçenekleriyle keyifli zamanlar vadeden Şarm El-Şeyh’te mutluluğu bulacaksınız.

Şarm El-Şeyh Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Doğa Aşıklarına Nefes Aldıran Yerler

doğa aşıkları çiftlere özel

Sadece ikiniz ve çevrenizi saran ağaçlar mı olsun istiyorsunuz? Bu belki çok mümkün olmayabilir, ama tam kafa dinlemelik tatil yerleri de yok değil. 

Uzungöl: Eşsiz Bir Doğa

trabzon uzungöl

Benzeri olmayan muhteşem Trabzon-Uzungöl, doğayı keşfetmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Oksijen dolu havasını içinize çekip şişenizde saklamak isteyeceksiniz. Çift olarak doğaya karşı ayrı bir sevginiz varsa buradaki yaylalara çıkabilirsiniz. Göl kenarı da hayli güzel bir atmosfere sahip. Macera ve doğa birleşsin isterseniz ATV turu ve jeep safari yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü de burada adrenalini yükseltecek başka bir aktivite. 

Uzungöl’de yapılacak şeyler hayli fazla, ancak bunlara zaman ayırırken fotoğraf çekmeyi unutma. Çünkü bu eşsiz doğa, gerçek olamayacak kadar güzel manzaralara sahip. 

Trabzon Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Fethiye: Yazın Eğlence, Kışın Huzur Dolu

fethiye

Kış aylarında doğada nefes alma arayışınızı Fethiye’de noktalayabilirsiniz. Plajları, vadileri haricinde geniş bir ormana sahip olan bu bölgede butik otellerde konaklayabilir ya da hava durumuna göre kamp yapabilirsiniz.

Sezon kapalıyken sessiz sakin ve doğaya dönük haliyle Fethiye size bambaşka bir yönünü gösterecek. Yaz aylarının kalabalık ve enerjik haline alışkın olduğumuz bu şirin tatil beldesi, kış aylarının huzur bekçisi. En güzel gün batımları için burayı tercih edebilirsiniz. Huzur yanında biraz adrenalin arıyorsanız da tüm yıl boyunca Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Dalaman Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Seyahat Fotoğrafları Nasıl Çekilir: Gezilerine İlham Olacak Rotalar yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...