Daha Çok Fransız, Daha Çok Alışveriş: Lyon

Lyon demek, tipik bir Fransız şehri demek! Ortadan ikiye bölen Rhone Nehri ile hayat bulmuş olan Lyon, Frankofonlar için ayrı bir yere sahip. Paris’in metropol yaşamından gelen karmaşa burada daha az hissedilir, çünkü kendi kültürünü muhafaza edip geliştirmiş olan Lyon, Fransız yaşamının gözlemlenebileceği ve de tatlısına, kıyafetine, heykellerine kadar kendi kültürünün izlerini taşıyan bir şehir olmuş. O zaman bize de bir adet ekonomik Lyon uçak bileti bulup, Fransa’nın en büyük ikinci şehrine doğru keyifli bir yolculuk yapmak, gitmişken de yanımızda Fransız izlerini taşıyan şunları getirmek düşer.

Sanata ve Sanatçıya Saygı Duyanlar İçin

lyon 2

Diyelim ki günlerden pazar. Ve diyelim ki siz Lyon’dasınız. Şöyle bir Saone nehri kıyısında gezintiye çıkmak artık boynunuzun borcu. Hayır, bu sandığınızın aksine sıradan bir yürüyüş olmayacak. Alışveriş için buradayız ve birazdan nehir boyunca sıralanmış olan sanatçılara rastlayacaksınız. Yani Lyon uçak bileti alıp da bu şehre gelmenin en güzel sebeplerinden birine… Heykeltıraşların, ressamların, moda tasarımcılarının, müzisyenlerin ve şairlerin buluşmasına ve bu sanatçıların ellerinde şekillenmiş olan eserlere tanık olacaksınız. Lyon’dan gelirken yanınızda tamamen orijinal bir şey getirmek istiyorsanız, bu pazar sabahı sergisinden daha uygun bir yer olamaz.

Eski Lyon’un içlerine doğru biraz ilerleyip Marché de la Creation’a geldiğinizde ise fotoğraflar, el işleri, çeşit çeşit oymalar ve resimler göreceksiniz. Klasikten moderne kadar uzanan bu eserler tam koleksiyonluk!

İpekten Vazgeçemeyenler İçin

lyon 3
“Lyon’dan hediyelik ne getirilir?” diye düşünüyorsanız, şehrin tarihine kulak verin. İpek endüstrisiyle büyüyüp gelişmiş ve ipek işçileriyle kalkınmış bir şehir ise Lyon, o zaman yanımızda birkaç parça ipekli eşya almadan dönmek olmaz. Soulful Croix-Rousse ise ipeğin kalbin attığı nokta. Her sabah yüze yakın tezgahın açıldığı bu pazarda ipekli eşyaların peşine düşmek için en uygun zaman salı günleri.

Moda ve Tasarıma Düşkün Olanlar İçin

lyon (2)

Ucuz uçak bileti, nehri gören bir otel ve baroktan post-moderne kadar uzanan tasarımların süslediği Lyon sokakları… İşte Lyon tatilinizin anahtar noktaları! Lüks ev eşyaları alanında nam salmış olan Kaolin, Place Bellecour’daki ilk uğramanız gereken yer. İç dekorasyon alanında uzmanlaşmış ve farklı tasarımlara imza atan Mis en Scène ise kesinlikle kaçırmamanız gereken bir dükkan. Ayakkabı, mücevher, kıyafet ve iç giyim için Parizyen bir dokunuş arıyorsanız, Printemps sizi bekliyor.

İçindeki Gurmeye Karşı Koyamayanlar İçin

lyon 4

Lyon’un zengin mutfağına karşı koymak mümkün mü? Peki yanınızda buranın gurme lezzetlerinden birer parça getirmeye ne dersiniz? Çikolatanın her halinde iddialı bir duruş sergileyen Bernachon’a mutlaka uğrayın. Ev yapımı, taze taze çekilmiş çikolata çekirdeklerinden hem kendinize hem de sevdiklerinize alabilirsiniz. Sonrasında In Cuisine’de yiyeceğiniz bir öğle yemeğinin ardından şeflere özel bir yemek kitabı alarak Fransız lezzetlerinin sırlarını evinize kadar taşıyabilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...