• Ana Sayfa
  • İzmir
  • İzmir’in En İyi Kamp Alanları: İzmir’de Kamp Yapılacak Yerler
İzmir'de kamp yapılacak yerler

İzmir’in En İyi Kamp Alanları: İzmir’de Kamp Yapılacak Yerler

Doğanın içerisinde vakit geçirmek, daha uygun bütçeyle tatil yapmak ya da maceraya atılmak… Kamp yapmak için motivasyonun hangisi olursa olsun ülkemizin pek çok noktasında keyifli bir şekilde kamp yapabileceğin yerler var. Yaz tatillerinin popüler durağı İzmir de kamp alanları açısından hayli zengin bir yer. Doğası, denizi ve temiz havası şehir hayatından sıkılanları sarıp sarmalıyor. Çadır, uyku tulumu, spor ayakkabı ve çantanı hazırladıysan geriye sadece ucuz uçak biletini almak kalıyor. 

İzmir Uçak Bileti

Yanında götüreceğin uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için ucuz uçak biletini sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre İzmir gezilecek yerler listesine kamp yerlerinden bahsederek bir giriş yapıp özgürlük dolu bir maceraya atılabiliriz. Hazırsan tatilini güzelleştirecek, kamp hevesini körükleyecek İzmir’in en iyi kamp alanlarına doğru yolculuğumuza başlayalım!

İzmir Karagöl Tabiat Parkı, Menemen

İzmir Karagöl Tabiat Parkı, Menemen

Yamanlar Dağı’nın eteklerinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı, İzmir’e yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunuyor. İzmir körfez manzarasında dik ve zorlu bir yolu aştıktan sonra ulaşabileceğin bu tabiat parkında söğüt, kızılçam ve karaçam ağaçları arasında kamp yapabilirsin. Krater gölünün büyüleyici manzarasında piknik de yapmak mümkün. Alanda ateş yakmaya izin yok, ancak mangal kiralayabilirsin. Detaylı bilgi almak için Karagöl web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

İzmir Karagöl Tabiat Parkı Konumu

İzmir Karagöl Tabiat Parkı İmkanları

  • Restoran
  • Duş
  • Tuvalet

Teos Sanat Kampı, Seferihisar 

Teos Sanat Kampı, Seferihisar

Seferihisar / Sığacık tarafında bir kamp alanı arıyorsan Teos Sanat Kampı’nı değerlendirebilirsin. Yılın her günü açık olan kampı ister hafta sonu ister hafta için ziyaret edebilirsin. Hafta içi günlerde daha sakin olduğunu söyleyebiliriz.

Sığacık merkeze hayli yakın bir konumda bulunduğu için olanaklara erişmek kolay. Yeme içme konusunda problem yaşamazsın. Buzdolabı ve elektrik gibi imkanlarından da faydalanabilirsin. İster kendi çadırında ister kamptan kiralayabileceğin çadırda kamp yapabilirsin. Akşamları ateş başında keyifli bir ortamı olduğunu söyleyebiliriz. Zeytin ağaçları arasında eğlenceli bir çadır kampı yapmak istersen (@teossanatkamp) sayfasına bir göz at deriz.

Teos Sanat Kampı Konumu

Teos Sanat Kampı İmkanları

  • Tuvalet
  • Duş
  • Wifi
  • Kafe
  • Elektrik

Ekmeksiz Tabiat Parkı, Seferihisar

Ekmeksiz Tabiat Parkı, Seferihisar

Kamp alanları arasında bir yanı orman, bir yanı deniz olan bir yer bakıyorsan rotanı Ekmeksiz Tabiat Parkı’na çevirebilirsin. Önceden söyleyelim, burada herhangi bir işletme ve tuvalet imkanı bulunmuyor. Doğayla başbaşa kalmak istersen burayı tercih edebilirsin. Bu sebeple uzun süreli konaklama için uygun olduğunu söyleyemeyiz. Geceleri denizin sesini dinleyip yıldızları izleyerek uyumak için ideal.

Ekmeksiz Tabiat Parkı Konumu 

Pissa Koyu Kamp Alanı, Bademli

Pissa Koyu Kamp Alanı, Bademli

Dikili’de bulunan Pissa Koyu Kamp Alanı da Ekmeksiz gibi deniz kıyısında yer alıyor. Cam gibi bir denizi olan Pissa Koyu’nun incecik kumlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, çevresinde trekking yapabilirsin. Tuvalet, yeme-içme gibi olanaklardan yararlanabilmek için zeytin ağaçlarının arasında bulunan ücretli kamp alanını tercih edebilirsin. Hafta sonları daha çok tercih edilen bir yer olduğu için hafta içi gelirsen sessiz ve sakin bir ortamda keyifli şekilde kamp kurabilirsin.

Pissa Koyu Konumu

Pissa Koyu Kamp Alanı İmkanları

  • Tuvalet
  • Yeme-içme
  • Otopark

Hamzabükü Kamp Alanı, Karaburun

Hamzabükü Kamp Alanı, Karaburun

Karaburun’da ücretsiz kamp yapılabilecek bir yer arıyorsan Hamzabükü’nü tercih edebilirsin. Herhangi bir tesisin bulunmadığı bu koyda çadır kurmak istersen rüzgara karşı önlemini almanı tavsiye ederiz. Yani çadırını yere mutlaka sabitle demek istiyoruz 🙂

Yiyecek içecek neye ihtiyacın varsa önceden temin ederek burada keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsin. Ayrıca Karaburun, olta balıkçılığı için hayli uygun bir lokasyon. Balık tutmayı seviyorsan burada şansını deneyebilirsin. Gidiş yollarının çok iyi olmadığını da önceden söyleyelim, ona göre değerlendir. 

Hamzabükü Konumu

Hamzabükü Kamp Alanı İmkanları

  • Tuvalet

Hipo Camp, Gümüldür (Menderes)

Hipo Camp, Gümüldür

Hipo Camp, büyük bir çam ormanının içerisinde yer alan ücretli bir kamp alanı. Orman kampları arasında en çok imkana sahip olan yerlerden birisi diyebiliriz. Denizin kıyısında şehir merkezine de yakın mesafede bulunan kamp alanında zeytin ağaçları arasında kamp yapabilmek mümkün. Gümüldür taraflarında kamp yapabileceğin bir yer arıyorsan buraya bir göz atmanı öneririz. Tabii sezonda hayli kalabalık oluyor, hizmet konusunda değerlendirmeyi sana bırakıyoruz. 

Hipo Camp Konumu

 

Hipo Camp İmkanları

  • İnternet
  • Otopark
  • Tuvalet
  • Duş
  • Yeme-içme
  • Elektrik

Dereköy Kamp Alanı, Kemalpaşa

Dereköy Kamp Alanı, Kemalpaşa

Burası denizden uzakta, ancak göl kenarında yemyeşil ağaçların içerisinde bulunan bir kamp alanı. Torbalı – Kemalpaşa yolu üzerinde bulunan Dereköy Kamp Alanı, ismini aldığı köye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İhtiyaçlarını burada giderebilirsin. Doğanın içerisinde herhangi bir tesis olmadan kamp deneyimi gerçekleştirmek istersen burayı tercih edebilirsin. Üstelik sessiz sakin bu kamp alanında trekking de yapabilirsin. 

Dereköy Kamp Alanı Konumu

 

Kalemlik Orman Kampı, Menderes

Kalemlik Orman Kampı, Menderes

Kalemlik Orman Kampı, Menderes Özdere mevkiinde bulunuyor. Burası da hem ormanı hem denizi tek bir kamp alanına sığdırabilmiş geniş bir kamp alanı. Dilersen karavan, çadır, bungalov gibi farklı konaklama seçeneklerini de değerlendirebilirsin. Her öğün yemek bulabileceğin bu kamp alanında kızılçam ağaçları arasında keyifli yürüyüşler gerçekleştirip ağustos böceklerinin tatiline eşlik eden seslerini dinleyebilirsin. 

Kalemlik Orman Kampı Konumu

Kalemlik Orman Kampı İmkanları

  • Yeme-içme
  • Elektrik
  • Tuvalet
  • Duş
  • Restoran

İzmir’in harika kamp alanları, unutulmaz anılar için seni bekliyor. Kamp yaparken doğayı korumayı unutmadan, temiz ve düzenli bir şekilde bırakmaya özen göstermeyi ihmal etme diyerek önerilerimizin sonuna geliyoruz. Okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’de Deneyim Odaklı Kamp Noktaları: Keşfetmenin Zamanı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın