• Ana Sayfa
  • Kamp
  • Türkiye’de Deneyim Odaklı Kamp Noktaları: Keşfetmenin Zamanı
Deneyim Odaklı Kamp

Türkiye’de Deneyim Odaklı Kamp Noktaları: Keşfetmenin Zamanı

Pandeminin hayatımıza girmesiyle normal kabul ettiklerimiz yerini “yeni normallere” bıraktı. Dijital bir çağda yaşamamızın da etkisiyle yeni şeylere adapte olma hızımız hayli arttı. Tabii ki bu değişimler seyahat ve konaklama anlayışımızda da dönüşümleri beraberinde getirdi.

Deneyim odaklı seyahat, overtourism ve ekoturizm gibi konularla bağlantılı olarak kamp kavramı da çeşitlenmeye başladı. Artık kamp denince akıllara sadece “çadır tatili” gelmiyor. İnsanların ilgi alanlarına odaklanan, kökleriyle buluşmasını sağlayan ya da bambaşka şeyleri denemelerine olanak tanıyan birçok deneyim odaklı kamp mevcut.

Sanat, felsefe, yoga, meditasyon, astronomi gibi çeşitli odak noktalarına sahip olan kamplar var. Hepsi de bambaşka deneyimler sunuyor. O yüzden bu yazımızda seni deneyim odaklı kamp noktalarına doğru götüreceğiz. 

Doğanın İçinde Bambaşka Deneyimler: Yeniliğe Doğru

Türkiye’nin birçok noktasında deneyim odaklı farklı kamp alanları bulunuyor. Ortak noktaları kamp ve doğayı birbirinden ayırmamaları. Her biri ayrı ilgi alanına hitap eden bambaşka bir keşif durağı. Biz de bu duraklardan bazılarını senin için seçtik. 

Doğada ihtiyacın olacak malzemelerini de yanına almanda fayda var. Yanında götürmek isteyebileceğin kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu konuyu da hatırlattıktan sonra listemize geçebiliriz. Haydi hazırlan, bambaşka deneyimler için kamp rotalarımıza doğru yola çıkıyoruz.

1. Sanat Kampları: Doğa ve Sanat Bir Arada

Sanat Kampları

Doğa bir çok deneyim için bize fırsat sunuyor. Sanat da bunlardan biri. Biz de hem kamp yapmak hem de sanatla ilgilenmek isteyen sanatsever gezginler için en çok tercih edilen rotaları hazırladık.

Muğla’ya bağlı Fethiye’de yer alan Kayaköy; yemyeşil doğası, mistik atmosferi ve kamp noktalarıyla seyahat rotamızda ilk sıradan yer alıyor. Buraya geldiğinde hem doğayla hem de sanatla iç içe olacaksın. Fotoğraf, seramik, ritim, defter yapımı, yoga, stop motion, ukulele, mızıka, dericilik gibi atölyeleri deneyimleme fırsatın olacak. 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan ve muhteşem bir koyu olan Ekincik Köyü de sanat kampına sahip, sevilen duraklardan biri. Bu bölgede ise resim ve ahşap oyma atölyelerine katılabilirsin. Ayrıca koyun berrak denizinde tüplü dalış ve Karia Yolu’nda trekking yapmak da deneyim seçenekleri arasında yer alıyor. 

Kendi çadırın yoksa buradaki kamp merkezlerinden çadır da kiralayabilirsin. Kamplardaki atölyeler ilgini çekiyorsa ve “Deneyimlemek için bir türlü fırsat bulamadım, ama çok istiyorum!” diyorsan bu kamp deneyimi tam sana göre.

Bölgelere ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Dalaman Uçak Bileti Ara 

2. Dans ve Yoga Kampları: Bambaşka Bir Özgürlük Deneyimi

Dans ve Yoga Kampları

Beden ve ruh sağlığını korumak, özgürce dans etmek isteyen gezginleri de unutmadık. Bahsedeceğimiz rotaları, doğanın kucağında sakinlik ve özgürlük arayanlara özel hazırladık.

Bunlardan biri de Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Köyü’nde yer alan Boncuk Koyu. Burası doğayla iç içe kamp yapılabilecek alanlarıyla yaz boyunca seyahatseverlere ev sahipliği yapıyor. Farklı haftalarda yoga, dans, müzik üzerine çeşitli deneyimler yaşatan atölye ve etkinlikler oluyor. Konaklamak için çadır seçeneği olduğu gibi son dönemlerde popüler olan glamping deneyimini yaşayacağın daha lüks çadırlar ve odalar da mevcut. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu da Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Dans ve yoga kamp rotalarından bir diğeri ise Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Mehmetalan Köyü’nde bulunuyor. Kaz Dağlarına uzanan kamp merkezi; dans ve ses atölyeleri ile yoga ve meditasyon etkinlikleri vadediyor. Buraya gelirsen yaşayacağın deneyimlerin üzerine yakınlardaki Zeytinli Çayı’nda da huzuru katlayabilirsin.

Mehmetalan Köyü’ne ulaşmanın en kısa yolu ise Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Balıkesir – Edremit Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

3. Astronomi Kampları: Dilek Tutmanın Tam Zamanı

Astronomi Kampları

Kamp yapmanın yanında gökyüzünü izlemeye, yıldızlara, gezegenlere karşı bir ilgin varsa bu rotalar senin için. Genelde astronomi ve doğaya ilgisi olan aileler, çocuklarıyla birlikte kamp deneyimini buralarda paylaşıyor. Gençler de yıldızları yakından görmek için bu astronomi kamplarını tercih ediyor. 

İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos’a (diğer adıyla Kumköy’e), Sarıyer’in tatil beldesi diyebiliriz. Aynı zamanda İstanbul’da yaşayanların, şehirden çok uzaklaşmadan kafa dinlemek, kamp yapmak ve denize girmek için sıkça tercih ettikleri bir durak. Buradaki kampta, gökyüzü ve mevsim şartlarına göre dönemsel olarak hem temel kampçılık hem de temel astronomi eğitimi veriliyor. Ayrıca teleskopla gökyüzünü gözleme imkanı da bulunuyor. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İstanbul Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Gökyüzü ve yıldızlar demişken Olimpos’u atlamak olmaz. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bu turizm cenneti, gökyüzünün en güzel izlendiği noktalardan biri. Burada dönemsel olarak düzenlene gökyüzü izleme kampında astronomiye giriş eğitimi, uzay ve insan konulu atölyeler veriliyor. Aynı zamanda gece teleskopla gökyüzü gözlemi yapıp astrofotoğraf çekimi eğitimleri de alabiliyorsun.

Yıldızları ve gezegenleri öğrenirken dilek tutmanın tam zamanı. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Antalya Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

4. Bilim ve Felsefe Kampı: Keşif Vakti

Bilim ve Felsefe Kampı

Eğer kampı sadece “çadır tatili” olarak görmüyorsan; bilim, felsefe gibi farklı disiplinlerde yepyeni şeyler öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorsan işte, bu kamp tam sana göre!

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, kendine has evleri ve tarihi dokusuyla tam bir turizm merkezi. Genelde insanlar buraya köyü günübirlik gezmek için gelseler de aslında burası; ekonomiden felsefeye, bilimden arkeolojiye kadar çeşitli atölye ve eğitim kamplarına ev sahipliği yapıyor.

Çadırın yoksa da dert etmene gerek yok, burada kiralama şansın var. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçup aktarma yapmak.

İzmir Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’de Yoga Yapılacak Huzur Ötesi Rotalar yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın