• Ana Sayfa
  • Genel
  • Kente Girmeden Kendine Hayran Bırakan Muhteşem Tren İstasyonları
kente girmeden kendine hayran bırakan muhteşem tren istasyonları

Kente Girmeden Kendine Hayran Bırakan Muhteşem Tren İstasyonları

Ucuz uçak bileti aldıktan sonra yolculuk bitmiyor. Avrupa seyahatin boyunca şehirden şehre geçme gibi planın varsa yolun daha uzun. Karşına birçok ulaşım alternatifi çıkacak. Bir Bilet, İki Şehir serimizde seyahatini ucuza getirmek isteyen gezginlere düzenli olarak uçakla gittikleri şehirleri gezip yeni şehirler görmeleri için bir de tren yolculuğu yapmalarını öneriyoruz. 

Seyahatini planlamadan önce Bir Bilet, İki Şehir: Amsterdam – Brüksel Gezisi ve Bir Bilet, İki Şehir: Viyana – Bratislava Gezisi yazılarımıza göz atabilirsin.

Mükemmel tren yollarından geçip kentlerin en ünlü tren istasyonlarıyla tanışmak istersen de bu yazımız tam sana göre. Unutma; mükemmel bir yolculuk, harika bir seyahatin habercisidir. İşte, sana her ikisini birden yaşatabilecek Avrupa’nın en iyi tren istasyonları:

Atocha, Madrid 

Atocha, Madrid, İspanya
Atocha, Madrid’in en büyük tren istasyonu. Atocha – Aranjuez arasındaki ilk demir yolu hattı olan bu istasyon, 1851 yılında açılmış. Aynı zamanda burası Cordoba, Toledo, Barselona ve Sevilla yönüne giden hızlı trenlerin hareket noktası. Bu fonksiyonları sana İspanya turunda çok yardımcı olacak. Ulaşım için akıllı bir seçenek olmasının yanında tropik bahçeyi andıran muhteşem görüntüsü de seni kendine hayran bırakacak. Dönemin mimari yansımalarının yanında yemyeşil olan Madrid Atocha, muhteşem bahçe konseptiyle öne çıkıyor. Ağaçların altındaki banklar ve bahçelerin yanına dizilmiş kafeler ise bir şehir parkını aratmıyor.

Madrid için bir seyahat planı yaparsan Seymen Bozaslan’ın hazırladığı Madrid’i Madridli Gibi Gezmek | Madrid Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutma.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Madrid uçak bileti almaktan geçiyor.  

Madrid Uçak Bileti Ara

Haydarpaşa, İstanbul

Haydarpaşa, İstanbul, Türkiye

“Senin yeneceğim İstanbul!” repliği ile özdeşleşen muhteşem bir yapı Haydarpaşa Garı. Şehirlerarası tren garı olan Haydarpaşa, Kadıköy’de denize nazır manzarası ve farklı mimarisiyle dikkat çekiyor. Evet, Haydarpaşa’nın manzarası harika; fakat o da Kadıköy manzarasına varlığı ile anlam katıyor. Bulunduğu bölgede 1908 yılından beri kendine hayran bırakan Haydarpaşa’yı mutlaka görmelisin. Şu an restorasyon çalışmalarından dolayı geçici olarak kapalı olsa da 2024 yılında açılacağı ifade ediliyor. 

İstanbul’da gezilecek çok yer var. Sana ilham vermesi için İstanbul Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsin. 

Buraya ulaşmak için ucuz İstanbul uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Pancras, Londra

Pancras, Londra, Birleşik Krallık

Neogotik mimarisiyle bir saray değeri taşıyan ve Londra’ya görkem katan Pancras, 1868’de tamamlanmış. 2007’de genişletme çalışmalarına tam 800 milyon euro harcanan bu istasyonun tanıtımı da oldukça görkemliydi. İçinde dev heykellerin bulunduğu istasyonda kafeler ve alışveriş merkezleri de mevcut. Bu yüzden burası bir istasyondan çok yaşam alanı olarak tanımlanıyor.

Londra için bir seyahat planlıyorsan Pancras’ı gördükten sonra Londra Seyahat ve Gezi Rehberi yazılarımızda yer alan durakları ziyaret edebilirsin. İngiltere seyahati bütçe olarak gözünü korkutmasın. Tek Kuruş Harcamadan Gez: Londra’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler yazımıza göz attıktan sonra ucuz Londra uçak biletini alabilirsin.

Londra Uçak Bileti Ara

Milano Centrale, Milan

Milano Centrale, Milan

Milano Merkez Tren İstasyonu, Avrupa’nın başta gelen tren istasyonlarından biri. 1864 yılında Sempione Tüneli’nin açılmasıyla artan yolcu sayısını şehir trafiği kaldıramamış. Milano Centrale de 1931 yılında yapılmış. Fakat yaşanan ekonomik kriz bu istasyonun yapılış aşamasını karanlık bir hale getirse de bu karmaşa mükemmel bir mimari eserin ortaya çıkmasını engellememiş. 2006 yılında restorasyon çalışmalarına tam 100 milyon euro harcanan Milano Centrale; kusursuz duvar işlemeleri, yüksek cam tavanları ve tarihi atmosferi ile kesinlikle bir müzeden farksız.

Etkileyici Milano Centrale’yi ziyaret ettikten sonraki gezi rotanı planlayacak öneriler istersen Milano Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızdaki gezi yazılarına göz atabilirsin.  Ucuz Milano uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. 

Milan Uçak Bileti Ara

Rotterdam Centraal, Rotterdam

Rotterdam Centraal, Rotterdam

Tasarımında cam, çelik ve ahşabın çarpıcı bir kombinasyonu yer alan Rotterdam Centraal, çağdaş Hollanda mimarisinin önemli bir örneği olarak kabul ediliyor. İstasyon; mimarisi, tasarımı, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği sayesinde çok sayıda ödül de kazanmış. Yani buraya mutlaka uğraman lazım! Kullanabileceğin pek çok ulaşım aracının da buluşma noktası olduğu için buraya ulaşmak hayli kolay. 

Rotterdam Uçak Bileti Ara

Gare Du Nord, Paris

Gare Du Nord, Paris

Gare Du Nord hem şehir içi hem de şehir dışı seyahatlerin yapıldığı görkemli bir tren istasyonu. Her yıl yaklaşık 190 milyon yolcunun ziyaret ettiği bu noktanın, Avrupa’nın en yoğun tren istasyonu olduğu söyleniyor. İstasyonun ön tarafında, bu istasyondan kalkan trenlerin gittiği farklı şehirleri simgeleyen heykeller bulunuyor. Yani hem dış cephesi hem de iç kısmı hayli etkileyici.

Paris’e gitmeden Paris Seyahat ve Gezi Rehberi’ndeki yazıları bir incele deriz. Ucuz Paris uçak bileti alarak buraya ulaşabilirsin.  

Paris Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Az Masraflı Tatil Şehirleri: Bütçe Dostu Gezilecek Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...