• Ana Sayfa
  • Gezi Rehberi
  • Doğası ve Kültürüyle Nefes Kesen Güzergahlar: Kuzey İtalya’da Görülmesi Gereken Yerler
Kuzey İtalya

Doğası ve Kültürüyle Nefes Kesen Güzergahlar: Kuzey İtalya’da Görülmesi Gereken Yerler

Akdeniz ruhu, biraz deniz, biraz uyku… İtalya denilince akla gelen imgelerin başında bunlar yer alıyor olabilir. Peki, aklındaki İtalya tablosunu biraz genişletmeye ne dersin? İtalya’nın her noktası oldukça etkileyici elbet, ancak Kuzey İtalya genel olarak akla gelen İtalya görünümünün dışında nimetlere ve insanlara sahip bir bölge. 

Kışın kayak mı yapmak istiyorsun? İtalyan Alpleri yani Dolomitler ne güne duruyor? Yazın berrak denizlerden sıcak kumlara mı atlamak istiyorsun? Evet, o da burada! Muhteşem lezzetler mi tatmak istiyorsun? Doğru adrestesin! Akdeniz ve kuzeyin birleştiği yerdesin; Kuzey İtalya’dasın!

Coğrafyanın insan üzerindeki etkisi tartışılmaz. Bu etki İtalya’nın kuzey ve güney noktalarındaki yaşamlara bir şekilde sirayet etmiş olacak ki insanları da birbirinden farklı. Kuzey, güneye göre daha disiplinli ve Akdeniz’den biraz daha sıyrılmış, biraz daha Avrupalı. Ancak hep güzel! Küçük bir hatırlatma; yurt dışına çıkmadan önce vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Şimdi, Kuzey İtalya’nın masalsı şehirlerine doğru çıkaracağız. Huzurun, keyfin, güzel manzaraların eşliğinde hayatın tadını alacağız ve mutlaka görmen gereken Kuzey İtalya şehirlerinden bahsedeceğiz. Uçak bileti bulmak üzere espressonu yanına aldıysan bu keyifli yolculuğa başlayalım.

Dolomitler, Güney Triol: İtalya’da Kayak Vakti

İtalya deyince aklında deniz-kum-güneş üçlüsü canlanmış olabilir. Peki, Kuzey İtalya’da kış aylarının vazgeçilmez aktivitesi kayağın da yapıldığını biliyor muydun? Bolzano bölgesinde yer alan İtalyan Alpleri-Dolomitler her sezon birçok misafiri ağırlıyor. Klasik rotalardan sıkıldıysan, kışın Kuzey İtalya’yı ziyaret etmek sana iyi gelecek.

Muhteşem bir doğaya sahip ve oksijen seviyeni yükseltecek bir havası da var. Daha önce Seymen Bozaslan’ın detaylıca hazırladığı Dolomit Dağları Gezi Rehberi senin için faydalı olabilir. 

Milano Uçak Bileti Ara

San Giulio Adası: Milanoluların Külkedisi

San Giulio Adası

Piemonte bölgesinde yer alan Orta Gölü’nde San Giulio Adası, karşısında aynı isimli kasabasıyla kusursuz bir güzellik sunuyor. Öyle ki Guardian‘a göre Milanolular buraya La Cenerentola (Külkedisi) diyor, herkesten de buranın güzelliğini saklıyor. Burası sakin, huzura yakın, rüya gibi bir yer; haberin olsun. 

Orta Çağ’ın izlerini her yerinde taşıyan kasabadan yılın her döneminde küçük bir tekneye atlayıp kısa bir yolculukla adaya geçebilirsin. Ancak onu kasabadan izlemek de hayli keyifli. Burada yüzebilir, lezzetli yemekler yiyebilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Milano’ya uçup aktarma yapmak.

Como Gölü: Lüksün ve Doğanın Cazibesi

Como Gölü

Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan Como Gölü’nü daha önce pahalı ve lüks evlerle çevrelenmiş bir yer olarak duymuş olabilirsin. Evet doğru! Madonna, George Clooney, Ronaldinho gibi pek çok ünlü ismin göle bakan müthiş evleri var. 

Etrafında birçok kasaba bulunan gölün kenarında hayli lüks restoranlar mevcut. Bellagio ise gölün tam orta noktasında bulunuyor. Burayı ziyaret etmeyi düşünüyorsan Bellagio sana muhteşem manzaralar sunabilir, aklında bulunsun. Aynı zamanda buradan Menaggio, Como ve Varenna isimli diğer kasabalara da vapurla geçebilirsin. Varenna ile Verona başka yerler; biraz da oradan bahsedeceğiz.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Milano’ya uçup aktarma yapmak.

Verona: Romeo ve Juliet’in Şehri

Kuzey İtalya'da Görülmesi Gereken Yerler, Verona

Verona, Venedik ile Milano’nun tam ortasında, İtalya’nın Veneto bölgesinde yer alıyor. Aşkları dillere destan, Shakespeare’in eseri Romeo ve Juliet’in memleketi. Şehri ikiye ayıran Adige Nehri’nin oluşturduğu atmosfer, köprüler, dar sokaklar.. Verona her haliyle romantik bir şehir. 

Casa di Giulietta yani Juliet’in evi bölgenin kuşkusuz en popüler ve ilgi çekici noktası. Buraya gelen insanlar Juliet’e aşk hayatları ile ilgili tavsiye isteyen mektuplar yazıyor ve bu mektuplar, binanın bir katında bulunan Juliet ekibi tarafından cevaplanıyor. Bizim Güzin Abla gibi bir durum söz konusu. 

Verona Arenası Arena Di Verona da gezilecek yerler listesinde olması gereken duraklardan biri. Eskiden gladyatörlerin dövüştüğü bir meydanmış. Günümüzde her sene gerçekleştirilen Opera Festivali ise Giuseppe Verdi’nin doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen Aida’nın ilk performansıyla başlamış. Buraya geleceksen şehirle özdeşleşmiş Aida eserini izlemeye çalış. Aida yoksa da Carmen’i mutlaka izle. Ruhun muhteşem bir doyuma ulaşacak; bizden söylemesi. 

Bu bölgeye de Milano’ya uçup aktarma yaparak ulaşabilirsin.

Lignano Sabbiadoro: İtalyan Yazlıkçıların Bodrumu 

Lignano Sabbiadoro

Kuzey İtalya’nın Udine ilinde bulunan Lignano Sabbiadoro, kızgın kumlardan serin sulara atlayıp deniz tatili yapabileceğin bir lokasyon. Lignano Sabbiadoro, İtalyancada “altın kum” anlamına geliyor.

Çam ormanlarının arasında bisiklet sürüp Adriyatik Denizi’nde yüzmeye ne dersin? Kuzey İtalya’nın en güzel plajlarından birine sahip olan Lignano Sabbiadoro’da dilersen güneş banyosu yapabilirsin. Taze ve lezzetli bulacağın deniz ürünlerini de mutlaka denemelisin.

Venedik Uçak Bileti Ara

Cinque Terre: Kuzey İtalya’nın Güzel Köylerine Doğru

Cinque Terre

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Cinque Terre, Kuzey İtalya’nın Ligurya bölgesinde yer alıyor. Burası Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore isimli beş ayrı köyden oluşan bir İtalyan Riviera kıyı şeridini oluşturuyor. İsminin anlamı da beş köyü kapsadığı için “Beş Toprak”.

Monterosso al Mare, denize girmeye uygun sahil şeridi olan tek Cinque Terre köyü. Manarola ise üzüm bağları ile çevrili şirin güzel bir yerleşim yeri. Corniglia, eşsiz manzaralara sahip, ancak hayli engebeli. Bu yüzden daha sessiz ve sakin bir yer. Vernazza, güzel bir limana ve minik bir plaja sahipken Riomaggiore ise gece hayatıyla meşhur.

Cinque Terre’nin köylerinin hepsi başka, hepsi kendi içerisinde güzel; tarafını seç! Hepsine ayrı ayrı vakit ayırsan da pişman olmazsın. Milano’dan yapacağın aktarmayla bu bölgeye ulaşabilirsin.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Nisanda Gezilecek Yerler: Nisan Ayı Tatil Fikirleri yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın