• Ana Sayfa
  • Genel
  • 2 Günlük Tatil Durakları: Hafta Sonunu Tatille Değerlendirmek İsteyenlere
İki Günlük Tatil

2 Günlük Tatil Durakları: Hafta Sonunu Tatille Değerlendirmek İsteyenlere

Haftanın yorgunluğu, şehrin kalabalığı, yaz aylarının sıcağı derken hafta sonlarını değerlendirip kaostan biraz uzaklaşmak farz oluyor. Eğer sen de minik bir valiz ya da sırt çantası hazırlayıp yollara düşmeyi seviyorsan, “iki gün bile olsa havamız değişsin” diyorsan önereceğimiz rotalar tam sana göre. 

Hafta sonu tatilini keyifli bir şekilde değerlendirmek gibi hedefimiz olduğu için bu yolculuktaki ruh halin de hayli önemli. Bu iki günlük molayı maillerine son kez bakıp uzaklaşarak değerlendirmeni öneririz. Ayrıca kısa zamanlı tatillerin konsantre bir şekilde yaşandığında muhteşem bir arınma sağladığını da söylemek isteriz. 

Tatil planının için öneriler bizden modunu yükseltecek bir playlist hazırlayıp yola çıkmak da senden. Dilersen bu seyahatinin konaklamasını kamp yaparak çözebilirsin. Daha fazla konfor ararsan da butik oteller ve Airbnb ne güne duruyor?

İki günlük tatil için yanına temel olarak alabileceğin eşyadan bahsedelim sonrasında “hafta sonu gezilecek yerler” konusunda önerilerimiz olacak. Bu sırada uçak bileti fiyatlarını da incelemeyi unutma!

Hafta Sonu Tatili için Bavul Hazırlama Önerileri

İki Günlük Tatil Bavul Hazırlama

Minik bir hafta sonu kaçamağı her şeyi basit tutarak en uzun tatillerden daha verimli geçebilir. O zaman bu cümleyi motto belleyip bir listemizi verimli hale getirecek elementlerle donatıyoruz. 

  • Doğru bir valiz seçimi: Kısa tatil için küçük bir valiz ya da sırt çantası tercih etmeni öneririz. Sırt çantası bu tatil için uygun olabilir ancak ben valizle daha rahat ediyorum diyorsan tekerlekleri sağlam zorluk çıkarmayacak kabin boy bir valiz işini görecektir.
  • Gidilecek Yere Göre Kıyafet Tercihi: Nereye gidersen git kıyafetlerini valize kombin yaparak koyarsan yanına aldığın giysilerin hepsini kullanabilirsin. Yolunun sonunda deniz tatili varsa mutlaka ikinci bir mayo koymanı öneririz. İki gün de kalacak olsan bir tane yedek mayo için her zaman yer bulunur. Havlu yerine de peştemal alarak yerden tasarruf edebilirsin.
  • Bakım Ürünlerinde Seyahat Kiti Kullanımı: Şampuanlar, duş jeller, kremler… Bunları koymak için bir seyahat kiti edinirsen ihtiyacın kadarını yanında taşıyabilirsin. Hem sana yük olmaz hem de yerden tasarruf edebilirsin.
  • Doğru Yerleştirme Tekniği: Eşyalarını (t-shirt, pantolon, şort) çantana rulo yaparak yerleştirirsen hem istediğin eşyaları yanına alabilir hem de kırışmalarına engel olabilirsin. 

Valiz hazırlamayla ilgili ipuçlarından sonra sıra geldi seyahat rotası önderlerimize!

Sapanca Gölü: Dinlenmek İsteyenlere Özel

İki Günlük Tatil Sapanca

Sapanca, Kocaeli ve Sakarya sınırını oluşturan bir göl. Günübirlik ya da hafta sonlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan bu nokta için bir nefes alma, bir tatlı huzur alma durağı diyebiliriz. Bunu demek için sebebimiz çok.  

İster bir otelde kal spa masajı yaptırıp güzel bir yürüyüşe çık ister muhteşem görüntüsüyle etkilen gölün yakınlarında kamp kur. Dilersen durgun ve duru güzelliğe sahip bu gölde kayıkla tur yapabilirsin. Biraz pedallamak istersen de bisiklet sürmek için çeşitli yollar mevcut. İki günü aktivite yaparak ya da doğanın eşsiz büyüsüne kendini bırakarak verimli bir şekilde geçirebilirsin.

Kamp yapmayı düşünüyorsan yanında götüreceğin uyku tulumu ile kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Sapanca’ya İstanbul dışından gelecek gezginler açısından bölgeye ulaşmanın en kolay ise yolu öncelikle İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

İstanbul Uçak Bileti Ara 

Assos: Antik Çağ’a Hafta Sonu Gezisi

İki Günlük Tatil Assos

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan Assos (Behramkale), mavi ve yeşilin kucaklaştığı noktalardan biri. Kuzey Ege’nin görülmeye değer kıyılarını barındıran Assos, doğal güzelliklerin yanında tarihi ve arkeolojik güzelliklere de sahip olan bir yer.

Deniz tatili, doğa tatili ya da kültürel bir tatil. Sana iyi gelecek olan hangisi olursa olsun burada tüm seçeneklere uygun bir şekilde tatilini yapabilirsin. Dilersen Assos’a Antik Kente git, Athena Tapınağı’na uğra ya da Sokakağzı’nda kendini serin sulara bırak. Zaten Kaz Dağları’nın mis gibi havası ciğerlerini saracak. (Antik kente Müze Kart’la giriş yapabilirsin. Eğer kartın yoksa giriş için 50 TL ödeyerek ziyaretini gerçekleştirebilirsin.)

Kısacık vaktini keyifli bir şekilde değerlendirmek için Assos’u tavsiye ederiz. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçmak!

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Kapadokya: Büyüleyici Manzaralar Eşliğinde

İki Günlük Tatil Kapadokya

Kapadokya eşsiz seyahat duraklarından biri. Atmosferi, renkleri, ruhu insanı masallar diyarına taşıyor. Tatil için kısa bir vaktin varsa ancak sabahın erken saatlerinden başlayarak etkileyici yerler görmek farklı deneyimler elde etmek istiyorsan burayı bir düşünebilirsin.

Balonların gün doğumundaki görüntüsü, Kapadokya’nın coğrafi olarak büyüleyici havası seni ele geçirecek. Dilersen bölgeyi keşfetmek için ATV turlarına katılabilirsin. Yeni bir şey deneyimlemek istersen seramik atölyelerinden birine uğrayıp çömlek yapımı konusunda bir şansını deneyebilirsin. 

Kızıl Vadi’de gün batımına şahit olmak bile tatilinin keyif seviyesini tahmin edemeyeceğin seviyeye taşıyabilir, bizden söylemesi. Gezini detaylı bir şekilde planlamak istersen Güzel Atlar Ülkesi: Kapadokya Gezisi için 9 Tavsiye (Bir Hayalin Peşinde) yazımızı okuyabilirsin.

Kapadokya’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Kayseri Uçak Bileti Ara

Adana: Lezzet Yolculuğu 

İki Günlük Tatil Adana

Adana, lezzet başkentlerimiz arasında yer alıyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri olmak için başvuruda bulunan Adana’da miden bayram edecek. Kebaplar ve muzlu sütler tatil dönüşü kilo olarak dönebilir ancak lezzetli yiyeceklerin kalorilerini yakmak için şehri yürüyerek dolaşabilirsin. 

Adana’da ne yenir, nerelerde gezilir? sorusunun cevabını daha önce detaylı bir şekilde  “Sıfır Bir” Dediler, Merak Ettik: Adana Gezi Rehberi yazımızda anlattık. Güzel bir plan yapmak istersen yazımıza göz atabilirsin. Bu durakta iki gününü gezerek müthiş lezzetler tadarak dolu dolu yaşayabilirsin. Anlatması bizden gezmesi senden! 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu da Adana’ya direkt uçmak! 

Adana Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Ağustos Ayında Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın