• Ana Sayfa
  • Prag
  • Tek Kuruş Harcamadan Gez: Prag’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler
Prag'da ücretsiz olarak yapılacak şeyler

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Prag’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Prag, dünyanın en güzel ve büyüleyici şehirlerinden biri. Tabii birçok popüler güzergah gibi biraz pahalı. Bu nedenle iyice planlanmamış bir Prag gezisinde “Bir anda nasıl bu kadar para harcadığımı anlamadım.” diyebilirsin. İşte, biz de böyle bir durum yaşama ihtimaline engel olmaya geldik!

Planlarını yaparken bir yandan da Prag uçak bileti bakmaya başlayabilirsin. Ucuza uçak biletini nereden bulabileceğini zaten biliyorsun. Tabii yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Prag’da ücretsiz olarak yapılacak şeyler bulmak için çıktığımız bu yolda listemiz kabarık. Yürüyerek arşınlayacağın muhteşem caddeler ve sokaklar da var, onu baştan söyleyelim. 

Yolculuğa çıkmadan önce yanına alacağın rahat ayakkabıyı seçtiysen önerilerimize başlıyoruz!

Ücretsiz Şehir Turlarına Katıl 

Ücretsiz şehir turlarına katıl

Bir şehri tanımanın en güzel yollarından biri hikayelerini dinleyerek sokak sokak dolaşmak. Prag’ın güzel sokaklarını sana anlatacak bir arkadaşın yoksa hiç üzülme. Çünkü katılabileceğin birçok ücretsiz şehir turu düzenleniyor. İster sadece şehirde yaşayanların bildiği yerleri dolaşıp öğren ister eski şehrin tarihi noktalarında bir keşfe çık!

Prag’ın sokaklarında büyülü bir gezintiye çıkmadan önce yapman gereken, turları kontrol edip rezervasyon yaptırmak. Free tours in Prague web sayfası üzerinden turlarla ilgili detaylı bilgi alabilirsin.  

Hiçbir Ücret Ödemeden Muhteşem Müzeleri Gez 

Ücretsiz müzeleri gez

Prag’a kadar gelip kültür sanata doymamak, etkileyici müzeleri gezmemek olur mu? Prag’da gezilecek yerler listene müzeler için büyük bir alan açmanı öneriyoruz. 

Hazırladığımız haritayı kullanarak bahsedeceğimiz ücretsiz müzeleri kolayca ziyaret edebilirsin. 

İşte Prag’daki ücretsiz müzeler: 

Çek Müzik Müzesi (The Czech Museum of Music) 

Çek Müzik Müzesi (The Czech Museum of Music)

Kaynak

Bu müze 17. yüzyıldır beri ayakta duran Barok Santa Maria Magdalena Kilisesi’nde yer alıyor. Müze ziyaretin sırasında dünyanın en iyi müzik eserleri sana eşlik edecek.

Eğer bu müzeyi ziyaret edersen farklı enstrümanlarda müziğin nasıl bestelendiğini, enstrümanların nasıl çalındığını görme şansına sahip olacaksın. Ayrıca sergilenen enstrümanların seslerini de duyabilirsin. Her ayın ilk Perşembe günü 10.00-18.00 saatleri arasında müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsin.

Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi (Museum of Decorative Arts in Prague) 

Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi (Museum of Decorative Arts in Prague)

Kaynak

İç dekorasyon ve dış cephe mimarisi, mimar Josef Schulz tarafından yapılmış. Müzede sanat ve zanaat alanında pek çok eser bulunuyor. Ayrıca antik çağdan kalma yarım milyon koleksiyon parçası bulunuyor. Çekya’yla ilgili bu anlamda bilgi edinmek ve eserleri görmek istersen müze her ayın ilk Salı günü 17.00-19.00 arası ücretsiz ziyarete açılıyor. 

Müzenin Instagram hesabından (@upm_prague) ve UPM.cz web sayfası üzerinden detaylı ve güncel bilgi alabilirsin.  

Kampa Müzesi (Museum Kampa)

Kampa Modern Sanatlar Müzesi

Kampa Müzesi, Çek, Slovak, Hırvat, Macar ve Polonyalı sanatçıların modern sanat eserlerinin koleksiyonlarını sanatseverlerle buluşturan bir alan. Her dönem farklı resim ve heykelle karşılaşabileceğin müze, her ayın ilk Çarşamba günü 10.00-18.00 arası ücretsiz olarak kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Müzenin Museum Kampa web sayfası üzerinden sergilenen eserler ve müzeyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsin. 

Ulusal Müze (National Museum)

Ulusal Müze (National Museum)

Çek Cumhuriyeti’ndeki en büyük müze olan Ulusal Müze, 19. yüzyılın sonundaki (1885-1890) Prag’daki ulusal canlanma döneminde yapılmış. Müzenin bulunduğu görkemli Neo-Rönesans bina ise yine ünlü Çek mimar Josef Schultz’un tasarımı. Eğer ziyaret etmeyi düşünürsen müzenin içerisinde Çek ve Slovakya tarihine dair birçok sergi gezebilirsin. Ayrıca doğa bilimlerine dair etkileyici eserleri de görme fırsatın olacak.

Müzeye ücretsiz bir şekilde giriş yapmak için ayın ilk Pazartesi gününü tercih etmen gerekiyor. Müzenin Instagram hesabından (@narodnimuzeum) ve National Museum web sayfası üzerinden detaylı ve güncel bilgi alabilirsin.  

Petrin Tepesindan Masalsı Prag Manzarasını İzle 

Petrin Tepesi, Prag

Vltava Nehri kıyısına konumlanmış masal şehir Prag’ın manzarasını mutlaka bir tepeden izlemeni öneririz. Şehri panaromik olarak görebileceğin Petrin Tepesi’ne 15 dakikada bir hareket eden teleferikle çıkabilirsin. Bu gezinin amacı hiç para harcamamak diyorsan tepeye çıkabileceğin merdivenler de var. Tepeye çıktığında ilk olarak gül bahçeleri aklını alacak. Sonrasında ise göreceğin şehir manzarası ise hayli etkileyici.

Karl Köprüsü (Charles Bridge): Tarihe Görkem Bir Bakış 

Karl Köprüsü (Charles Bridge)

Tepeden baktığında bütün zerafetiyle duran Karl Köprüsü’nde biraz vakit geçirmeye ne dersin? Prag’ın ikonik duraklarından biri olan bu köprü 15. yüzyıldan beri tüm güzelliğini korumayı başarabilmiş. Köprüde yürürken sokak sanatçılarının, barok heykellerin ve ​​Vltava Nehri’nin ahengine kendini kaptırabilirsin. 

Astronomik Saat Kulesi: Burada Her Saat Başı Bir Şölen

Astronomik Saat Kulesi, Prag, Çekya

Dünyanın en eski üçüncü astronomik saati (orloj) şehir merkezinde bulunan Eski Belediye Sarayı’nın güney duvarında bulunuyor. Orta Çağ’dan kalma bu eser hayli görkemli bir mimariye sahip. Her saat başında görsel bir şölen sunan saat kulesi, Prag’ın ikonik noktalarından. Sen burayı Prag turuna eklemesen de saat kulesiyle yolun mutlaka kesişecek.

Prag Kalesi: Dünyanın En Büyük ve En Eski Kalesini Keşfet 

Prag Kalesi (Prague Castle)

Peki, dünyanın en büyük ve en eski kalesini görmeye ne dersin? Evet, bu noktada 9. yüzyılda yapımına başlanmış koca bir tarihi yapıt olan Prag Kalesi’nden bahsediyoruz. Kalenin bulunduğu alan için büyük bir kompleks diyebiliriz. İçerisinde kilise, manastır, saray ve kuleler bulunuyor. Ayrıca iki tane muhteşem güzellikte bahçeye sahip. Prag Kalesi’nin içerisine girmek ücretli ancak etrafındaki bahçeleri gezmek için hiçbir ücret ödemene gerek yok. 

Bu tarihi ve görkemli yapıyla ilgili Prague Castle web sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsin.

Kampa Adası: Prag’ı Yerlisi Gibi Gez 

Kampa Adası Prag

Mala Strana bölgesinde bölgesinde yer alan Kampa Adası, Vltava Nehri’nin kıyısında Karl Köprüsü’nün muhteşem manzarasında kalan bir nokta. Dünyanın en güzel ikinci şehir adası olarak seçildiğini söylemeden geçemeyeceğiz.

Etrafı yemyeşil, karşısında old town olarak geçen eski şehir sokakları… Gecesi ayrı gündüzü ayrı keyifli. Üstelik burada sık sık lokal müzik grupları konser de veriyor. Şehre farklı bir yerden bakmak istersen Kampa Adası’na mutlaka uğramalısın. 

Bohemia Caz Festivali: Şehrin Büyüleyici Atmosferinde Müzik Zamanı 

Bohemia Caz Festivali Prag

Kaynak

Ülkenin tarihi kent meydanlarında 2006 yılından beri her sene gerçekleşen bir caz festivali. Caz müziği tınılarını muhteşem Orta Çağ atmosferinde yaşatan Bohemia Caz Festivali 11 Temmuz’da (2023) Prag’da sonrasında ise Çek Cumhuriyeti’nin diğer şehirlerinde gerçekleşecek. 

Hiçbir ücret ödemeden katılabileceğin festivalle ilgili detaylı bilgiyi Bohemia JazzFest web sayfası üzerinden alabilirsin. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Tek Kuruş Harcamadan Gez: Roma’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın