Sıra Dışı Aktiviteler

Sıra Dışı Aktivitelerin En Trend Rotaları

Bazıları için yaşam biçimi, bazıları içinse denemeden ölmemek esas. Yapan yapmayan herkesin en azından fotoğraflarına bakarak ya da videolarını izleyerek iç geçirdiği extreme sporlarda gün geçmiyor ki yeni trendler ortaya çıkmasın. Sporun ya da aktivitenin heyecan vericiliğinin yanı sıra bunları farklı mekanlarda denemek de en az o kadar heyecan verici tabii. Heyecan verici aktiviteleri yerinde denemek istiyorsan ucuz uçak bileti fiyatlarını gözden geçirebilirsin. Bu aralar en popüler olanları ise şöyle bir araya getirdik.

Microlight

Microlight hafif motorlu bir hava aracı. Eğer pilot lisansınız yoksa, lisansı olan bir pilot eşliğinde binebiliyorsunuz. En fazla iki kişiyle hareket eden bu araç biraz uçan bir arabaya benziyor. Yani bir nevi çocukluk hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz. Etrafınız açık olduğu için rüzgarı olduğu gibi yüzünüzde hissediyorsunuz ve farklı irtifalarda farklı deneyimler yaşama şansı buluyorsunuz.

Adrenalini üst seviyelerde yaşatan bu Microlight aynı zamanda sizi büyük bir endişeden kurtaran güvenlik önlemine de sahip: Ya motor bozulursa? Motor bozulursa, aracın hafifçe aşağı doğru süzülmesini sağlayan bir sistem gidiyor devreye. Yani yere çakılma ihtimaliniz yok. Microlight’ı Türkiye’de; Muğla, Antalya ve Kapadokya’da yapabilirsiniz. Dünyada en popüler destinasyon ise Londra…

Extreme Sporlarda Microlight

House Running

“Hangi süper kahraman olmak isterdin?” sorusuna “Örümcek Adam” cevabını verenler house running’i çok sevecek. Dümdüz (cam giydirme ya da balkonsuz) ve yüksek bir binadan atlayarak hızlı bir şekilde aşağı doğru koşuyorsunuz. Bu arada bu iş için gerekli olan profesyonel bir ekipmanla sırtınızdan ve belinizden bağlısınız. Bunun için eğitim almaya gerek yok. Profesyonel bir ekip ve ekipman yeterli. Kısa bir bilgilendirmeden sonra koşmaya başlayabilirsiniz.

House running için özel bir coğrafyaya ya da iklim şartlarına gerek yok. Herhangi bir yerde yapılabilir. Şu sıralar özellikle Almanya ve Rusya’da popüler.

Extreme Sporlarda House Running

Kitesurfing

Ya da diğer adıyla kiteboarding… Bir board aracılığıyla suyun üzerindesiniz ve aynı zamanda belinize bağlı, ortalama 25 m’lik ipin ucunda da paraşüt var. Hem board’u hem de paraşütü kontrol ediyorsunuz. Bazen rüzgar o kadar kuvvetli esiyor mu ayaklarınız yerden kesiliyor. Bazen de adam boyu dalgalarla mücadele ediyorsunuz. Uzun kumsalların olduğu sahillerde yapılabilen bu heyecan verici sporun en popüler olduğu yer ise Bahreyn!

Bahreyn’de her yıl kitesurfing turnuvaları düzenleniyor ve dünyanın dört bir yanından katılımcılar bu yarışmada boy gösteriyor.

Extreme Sporlarda Kitesurfing

 Flyboard

Suyun kaldırma kuvveti hakkında birileri derin düşünmüş ve bunu bir de farklı yorumlamaya karar vermiş. Gayet de başarılı bir iş çıkarmış ortaya. Flyboard, denizden aldığı suyu güçlü motorlarla iterek üzerinde duran kişiyi havaya kaldıran bir alet. İlk kez Fransa’da tasarlanan flyboard kısa sürede hızlı bir şekilde dünyanın dört bir yanına yayıldı. En az microlight kadar bir çocukluk rüyası olan flyboard’u Alanya’da Wakepark’ta deneyebilirsiniz.

Extreme Sporlarda Flyboard

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın