Marsilya Sahil Liman Gezi Noktaları

Uzun Akdeniz Tatillerinin Adresi: Marsilya Gezi Noktaları

Marsilya gezi noktaları ve gezilecek yerler, mükemmel doğayı renkli gece hayatıyla birleştiriyor. Fransa’nın nüfus bakımından üçüncü büyük şehri olan Marsilya, tam anlamıyla bir liman kenti. Avrupa ve Akdeniz tatilini bir potada eritmek istiyorsan 17. yüzyıldan kalma yapıları ve mükemmel sahilleriyle Marsilya’yı bir düşün deriz. Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinin kültür başkenti Marsilya; eski limanlarıyla çok romantik, ara sokaklara yapılmış duvar resimleriyle çok estetik… Fransa’nın d’Azur bölgesinde bir deniz kokulu bir mola vermek isteyenler için Marsilya gezi rehberi başlıyor!

Akdeniz’in Dalgaları Eşliğinde: Marsilya Bölgesinde Yapılacak Şeyler

Marsilya Doğa Sahil Calanques Milli Park

MÖ 600 yılına gidiyoruz. Foça, o zamanlar bir Yunan şehri. Foça’nın denizcileri, gemilerle açılıyor ve Marsilya kıyılarına gelip burada bir şehir kurmaya karar veriyor. Aradan birkaç bin yıl geçiyor ve Marsilya’yı, popülerliğini gittikçe arttıran, denizi, doğası ve tarihiyle çarpıcı bir şehir olarak buluyoruz. Akdeniz’in hemen ısınan havası, bir ilkbahar tatili için yazın sıcaklarından bunalan gezginlere ferah bir nefes aldırıyor.

Gezi Notları Alırken: Marsilya’ya Ne Zaman Gidilir?

Marsilya Sokakları

Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Marsilya’ya herhangi bir dönem gidebilirsin. Şubat ayında oynanan Open 13 Marsilya Tenis Turnuvası ve ekim ayında düzenlenen Fiesta des Suds müzik etkinliği, Marsilya’daki en ünlü etkinliklerden bazıları. Tabii Marsilya sahillerinin tadını çıkarmak istiyorsan yaz aylarını tercih etmelisin. Bu dönem aynı zamanda Marsilya’nın en çok ziyaret edildiği mevsim. Gündüz plajlarda, gece ise gece kulübü gezmelerinde eğlence sonsuz!

Open 13 Marsilya Tenis Turnuvası

Fiesta des Suds

Marsilya Gezisi Öncesi: Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Eyfel Kulesi

Marsilya tatiline çıkmadan önce Fransa vizesi alman gerekiyor. Schengen Bölgesi içerisinde yer alan Fransa, konsolosluk üzerinden başvuruları kabul ediyor.

Fransa Konsolosluğu

Yurt dışına ilk kez çıkacaklar, vize nasıl alınır konulu yazımıza da göz gezdirebilir.

le Vieux Port

Le Vieux Port Marsilya Liman Sahil Marina

Marsilya’ya varır varmaz ilk uğraman gereken yerlerden biri Vieux Port. Denizden dönen balıkçıları izle, yelkenlileri uğurla ve gün batımının keyfini çıkar. Marsilya’da gezilecek yerler için burayı bir başlangıç noktası olarak alabilirsin. Limanda göreceklerin, Marsilya’nın küçük bir özetini sunacak sana. Marsilya’da gece hayatı da bu bölgede yoğunlaşmış. Eğlence tutkunlarına duyurulur. Marsilya içi gece kulüplerinin en nezihlerini burada bulabilirsin.

le Panier

Le Penier Marsilya Ara Sokaklar

le Vieux bölgesindeki ara sokaklara giderek le Panier’i keşfedebilirsin. Şehrin kurulma aşamalarında inşa edilen le Panier, günümüzde güneş ve sahil manzaralı kafeleriyle çok popüler. Marsilya’dan hediyelik eşya almak için burada gezinebilirsin. Pastane ve restoranların bulunduğu eski şehir merkezi, Marsilya’da yeme içme konusunu halletmek için de ideal.

Cours Julien

Marsilya’da yeme içme yerlerden devam ediyoruz. Şehir merkezine yakın olan Cours Julien, Marsilya’nın en renkli bölgelerinden biri. Gece hayatı için gidilebilecek birçok mekan olmasının yanı sıra Marsilya’da kalacak yer arıyorsan burada bulabilirsin. “Marsilya’da nerede kalınır?” diye bir soru geldiyse aklına, otel tavsiyelerimiz için Marsilya uçak bileti sayfasını ziyaret edebilirsin.

Notre Dame de la Garde

Notre Dame de La Garde Bazilika

Bu büyük ve görkemli kiliseden tüm Marsilya’ya bak ve Marsilya’da gezilecek yerleri bir de tepeden gör. Eski zamanlarda balığa çıkacak olan balıkçılar, öncesinde bu kiliseye gidip kayıklarını kutsarlarmış. Marsilya hakkında bir şeyler öğrenmek istersen 1214 yılında ana binası inşa edilmiş Notre Dame de la Garde’ı kesinlikle ziyaret etmelisin.

Marsilya Katedrali / Marseille Cathedral (Cathedrale de la Major)

Marsilya Katedrali Cathedrale de la Major

Marsilya’da liman çevresini gezerken görülebilecek birçok harika şey var. Müzelerle çevrili bir bölgeye konumlanmış Marsilya Katedrali, yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Marsilya şehir turu atmak isteyenlerin başlangıç noktalarından Marsilya Katedrali, çağdaş sanatlardan Marsilya tarihine kadar geniş kapsamlı bir şehir içi tura başlamak için ideal.

Stade Velodrome

Velodrome Stadı Marsilya Futbol

Futbolseverler bu tarafa! Meşhur Olympique de Marseille, maçlarını burada oynuyor. Stade Velodrome, çalışma saatleri arasında ziyarete açık. Marsilya hayatının ayrılmaz bir parçası olan futbol, bu statta hayat buluyor. Bu yüzden Marsilyalılar için de oldukça önemli. Eğer stadın atmosferini canlı canlı solumak istersen hemen Vieux Port’a gidip L’OM mağazasından bir bilet edinebilirsin. Stadın hemen yanında metro var. Metro durağının adı Rond Point du Prado. Marsilya metrosuna alternatif arıyorsan 44 numaralı otobüsle de oraya gidebilirsin.

Château d’If

Chateau d If Monte Kristo

Marsilya gezi rehberi içerisindeki en ünlü yerlerden birine geldik. Monte Cristo Kontu ile meşhur olan ve 1524’de yapılan kale, 17. yüzyıla gelindiğinde hapishane olarak kullanılmaya başlanmış. Château d’If, Vieux Port’tan açılıp kısa bir vapur yolculuğuyla varabileceğin bir adada yer alıyor. Kesinlikle fantastik bir deneyim.

Jardin de la Colline Puget

Parklar ve bahçeler Marsilya’da görülmesi gereken yerler arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip. Jardin de la Colline Puget de yemyeşil atmosferinin yanında, içerisindeki tarihi binalarla da ekstra bir güzellik sergiliyor. Cours Pierre Puget’nin tepesine kadar çıkmayı göze alırsan seni yine muhteşem bir Marsilya manzarasını beklediğini bil!

Opéra Municipal

On sekizinci yüzyılın ruhu, Opera Municipal ile canlanıyor! Neoklasik tarzda dizayn edilen bu opera binası, Marsilya’nın en göz alıcı yapıları arasında. Bir opera izleme şansı yakalayamasan bile içerisindeki restorana lezzetli bir Fransız yemeği yemek için uğrayabilirsin.

Noailles

Noailles metro istasyonun çevresine dikkatli bak. Burasının şehrin en ilginç yerlerinden biri olduğunu hemen fark edeceksin. Biraz Hint, biraz Arap, biraz da Çin kültürünün etkilerinin gözlemlendiği bu mahalle, Marsilya’nın etnik zenginliğinin minik bir örneği.

Aix en Provence

Aix en Provence Noel Pazar Renkli Sokaklar

Marsilya’dan 30 kilometre uzaklaşmayı göze alırsan Cezanne’nin yaşadığı Aix en Provence’yı ziyaret edebilirsin. Marsilya’da alışveriş yapmak için Aix de Provence, ideal bir rota. Özellikle TGV hızlı trenini kullananlar, bu sevimli kasabayı asla es geçmiyor. Belki biraz pahalı, ama burada mükemmel şeyler var!

Calanques National Park

Calanques National Park Milli Parkı

Calanques National Park’ta müthiş bir doğa gezisine hazırlan. İster denizden tekne turuyla ister yürüyerek dar patikalardan keyfini çıkara çıkara… Marsilya’nın milli parkı Calanques National Park, mükemmel manzaralarıyla seni mest edecek.

la Vieille Charité

La Vieille Charite Marsilya Müze

Marsilya’da çağdaş sanatla büyülenmek istiyorsan la Vieille Charité seni bekliyor. Çevrede bulunan denizcilik müzesi Maison de la Boule ziyaret edilebilecek başka bir nokta. Bir de Afrika, Kızılderili ve Okyanusya sanatının sergilendiği Museum of Africa, Native American and Oceanian Arts var.

Palais Longchamp

Parc Longchamp Marsilya Park Müze

Saint Charles bölgesine gidersen Parc Longchamp, uğrayacağın ilk yer olmalı. Çevresinde yer alan doğa ve sanat müzesi de görülmeye değer. Parkla içe içe tasarlanmış Palais Longchamp, Marsilya’da yer alan en güzel yapılardan biri.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...