• Ana Sayfa
  • Eğlence
  • Spotify Listeleri: Şehirlerin Atmoslerine Uygun Spotify Çalma Listeleri
Spotify Listeleri

Spotify Listeleri: Şehirlerin Atmoslerine Uygun Spotify Çalma Listeleri

Şehirlerin atmosferlerine göre seçtiğimiz Spotify listeleri ile karşındayız.

Seyahat ve müzik… Birbirinden ayrılmaz mükemmel ikili! Uzun yürüyüşlerle uçak, otobüs ya da tren yolculuklarına ve muhabbetlere arka plan olan müzik, birçok kişinin zihninde “hayatta asla vazgeçilemeyecek şeyler” klasöründe tutulur. İnsanlığın ilk zamanlarından beri bize eğlence, coşku, mutluluk, heyecan ve sevgi gibi duyguları hissettiren müzik, her yaş ve düşünceye hitap edebiliyor. İnsanlığın ortak dili müzik ile dünyanın her yerinde iletişim kurabilirsin. Ayrıca müzik, yalnız anların en sadık dostudur… Nerede olursan ol, bir kulaklık sana yeter!

Müzik konusuna bugün bölgesel bir şekilde yaklaşıyoruz ve şehirlere özel hazırlanmış Spotify çalma listelerini seninle paylaşıyoruz. Spotify kullanıcılarının paylaştığı bu listeler, şehirlerin atmosferine ve ruhuna göre hazırlanmış. Yakın zamanda aşağıdaki şehirlerden birine gideceksen bu Spotify listeleri sana yol arkadaşı olabilir. Uçak bileti bakınanlar da aşağıdaki görsele tıklayabilir!

Ucuz Uçak Bileti

uçak bileti

Müzik Tarihinin Mabedi: Londra

Spotify Listesi Londra

Londra’ya yolu düşenler, günümüzün müzik kültürü merkezini görme şansını elde etmiş olur. Çağımızın en popüler kültür caddelerinden olan Soho boyunca sağlı sollu uzanan eğlence mekanlarında dünyanın en ünlü isimleri sahne alır. Londra, aynı zamanda son yüzyılın en önemli müzisyenlerinin ortaya çıktığı yer olarak da tanımlanabilir. Biz sana buradan çıkmış isimleri sayalım, sen kendin karar ver!

Londralı Ünlü Müzisyenler

Coldplay, Phil Collins, Elton John, George Michael, Alan Parsons Project, Spice Girls, David Bowie, Dire Straits, King Crimson, Pink Floyd, The Police, Queen, Rolling Stones, Yes, Blur, The Cure, Sex Pistols, The Clash, Fatboy Slim, Faithless, Motorhead, Led Zeppelin…

Üstelik bu sadece buzdağının görünen kısmı. Londra müzik sahnesinde bu listeye eklemediğimiz daha birçok müzisyen ve müzik grubu var. Londra’da müzik hakkında aradığın her şeyi bulabilirsin. Burası tam anlamıyla bir müzik mabedi!

Londra Gezisi İçin Spotify Listesi: London Beat

İsteyene Getto İsyanı, İsteyene Eyfel Kulesi Romantizmi: Paris

Spotify Listesi Paris

Paris denilince akla romantik bir şehir gelmesi çok normal, ama bir de bu şehrin görünmeyen yüzü var: Paris gettoları. Paris’in birbirinden farklı yüzleri, şehrin müzik kültürüne de yansımış. Gettolardan yükselen isyankar sesler, Paris hip-hop ve rap kültürünü beslerken şehrin daha sakin bölgelerinde elektro-pop, caz ve indie rock kültürü müzikseverleri bir araya getiriyor. Paris kafelerinde ise popüler Fransız sanatçıların ağırlıkta olduğu klasik listelere yer veriliyor.

Paris’ten 10 Müzik İkonu

Avrupa’nın sanat ve kültür başkentlerinden Paris, şehre damgasını vurmuş ikonlarıyla da pek ünlü. Mesela bu isimler: Edith Piaf, Maurice Chevalier, Sacha Distel, Charles Aznavour, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg, Johnny Hallday, Françoise Hardy, France Gall ve Jean-Jacques Goldman. Paris gezin sırasında bu isimleri araştırmanı tavsiye ederiz; çünkü şehri tanımanın ilk noktalarından biri, onun ikonlarını keşfetmek.

Paris Gezisi İçin Spotify Listesi: Souvenirs

Burası Klasik Müziğin Vatanı: Viyana

Spotify Listesi Viyana

Dünyanın en yetenekli bestekarlarına yuva olmuş Avusturya, imparatorluk olduğu zamanlardan kalma klasik müzik kültürünü günümüzde de devam ettiriyor. Dünyaca ünlü Viyana Filarmoni Orkestrası, düzenli olarak şehrin en büyük opera salonlarında konserler vererek birçok ülkeden klasik müzik tutkununu notalar eşliğinde bir araya getiriyor. Sadece Viyana Filarmoni Orkestrası mı? Viyana müzik dünyasında seni birbirinden yetenekli klasik müzik sanatçısı ve orkestra bekliyor. Viyana’nın müzik kültürünü keşfetmek için ilk gitmen gereken yer, Musikverein. 1870 yılında inşa edildiğinden beri görkemli binasında binlerce sanatçıyı ve on binlerce müzikseveri ağırlamış. Buranın akustiği inanılmaz! Sonrasında görmen gereken yerler ise Konzerthaus, Staatsoper ve Volksoper Vien.

Viyana Gezisi İçin Spotify Listesi: Wiener Philharmoniker

Burada Dünyanın Her Sesine Yer Var: İstanbul

Spotify Listesi İstanbul

Arabesk, Türk sanat müziği, rock, pop, techno, indie, punk, heavy metal… Konu İstanbul’a gelince her şeyde olduğu gibi burada müziğin her türü ile karşılaşabilirsin. 20 milyona yakın nüfusu ile Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, aynı zamanda ülkenin kültür ve sanat merkezi konumunda. Ülkeyi ziyaret eden global sanatçılar, konserlerini KüçükÇiftlik Park ve Zorlu PSM gibi yerlerde verirken İstanbul’un alternatif sahneleri Karga, Peyote, Mecra ve Salon İKSV gibi mekanlarda da müzik daima hayat buluyor.

İstanbul’da her müzik zevkine yer var. Indie, punk ve alternatif rock için gidebileceğin yerler;  Karga, Peyote, Arkaoda gibi mekanlar. Her zaman sert kalanlardansan ve aradığın şey hard rock ile heavy metal ise Durock mekanına doğru yol alabilirsin. Çok lüks olmayan bir yerde elektronik müzik eşliğinde dans etmek istersen Pixie ve Gizli Bahçe gibi yerler gece yarısından sonra bayağı hareketli oluyor. Şehrin popüler gece kulüplerinden birini görmek istersen de Masquerade Club ismini bir araştır.

İstanbul gece hayatı yazmakla bitmez. Şimdilik İstanbul için iki Spotify listesi bırakıyoruz. Birincisi, 70’ler ile 90’lar arasını kapsayan Anadolu rock kültürü ile alakalı. İkincisi ise tabii ki İstanbul gecelerinin olmazsa olmazı Türk sanat müziği.

İstanbul Gezisi İçin Spotify Listeleri I: Anadolu Rock

İstanbul Gezisi İçin Spotify Listeleri II: Türk Sanat Müziği

Hafta Sonunu Hatırlamıyorum: Berlin

Spotify Listesi Berlin

Berlin hakkında ne diyebiliriz ki! Burası elektronik müziğin mabedi konumunda. Berlin gece hayatı ve müzik dünyası hakkında ayrıntılı bir yazımız vardı, buraya bıraktık. Dünyaca ünlü DJ Paul Kalkbrenner gibi isimlerin yaşadığı (Anahtar kelime: Berlin Calling) bu şehir, elektronik müzikte her zaman öncülerden biri oldu. Sadece elektronik mi? Kendi tarzını yaratmış olan Rammstein ve ünlü Türk rap sanatçısı Erci E gibi isimler de Berlin çıkışlı müzisyenler… Berlin için birçok türde Spotify listeleri bulabilirsin!

Berlin, elektronik müziğin merkezi dedik. Doğal olarak burada canlı diyebileceğin birçok DJ var. Hafta sonları gece kulüplerini gezersen mutlaka ünlü bir DJ ile karşılaşacaksın. Rock veya daha sert ya da daha alternatif türlerde müzik dinlemek istersen de Berlin’de Shoegaze gruplarına ( The Brian Jonestown Massacre gibi) denk gelmen çok olası. Berlin etkinlik takvimini mutlaka kontrol et!

Berlin Gezisi İçin Spotify Listesi: Berlin Techno

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın