• Ana Sayfa
  • Konsept
  • Sevgililer Günü İçin Gidilecek Romantik Yerler: Avrupa’nın Aşk Şehirleri
Sevgililer Günü İçin Gidilecek Romantik Yerler

Sevgililer Günü İçin Gidilecek Romantik Yerler: Avrupa’nın Aşk Şehirleri

Sevgililer Günü’nü geçirmek için romantik bir yer arayanlar toplansın. Sevgililer Günü’nde sevdiceğinle çok uygun fiyatlara uçmaya hazır mısın? Sevgililer Günü için farklı yerlere gitmeyi planlıyorsan ve çifte kumrular gibi özgür olmak istiyorsan flypgs.com‘a hemen tıkla, biletini hemen ayırt.

Ucuz uçak bileti fiyatlarıyla uçmak mükemmel, ama Sevgililer Günü’nde nereye gitmeli?” diye soruyorsan Sevgililer Günü’nde gidilebilecek en romantik rotaları senin için listeledik. Aşkını heyecanlı bir yolculukla taçlandırmak isteyenler not alsın:

  • Paris
  • Roma
  • Prag
  • Belgrad
  • Brugge
  • Viyana
  • Venedik
  • Kopenhag
  • Lyon
  • Berlin
  • Amsterdam
  • Barselona

Sevgiliyle gidilecek romantik tatilin yerini ne tutabilir? Hemen söyleyelim: Hiçbir şey beraber biriktirilen anılar ve keşifler kadar değerli olamaz.  Sevgililer Günü’nde aşk şehirlerine yapacağın bir seyahat ile unutulmaz anlar yaşayabilirsin.

Sevgiline Uçak Bileti Hediye Etmeye Ne Dersin?

Sevgiline bu sene ne hediye alacağına henüz karar veremediysen Pegasus Hediye Kart almaya ne dersin? Birlikte keşfedeceğiniz şehirleri düşünüp romantik planlar yapabilirsiniz. Bu özel günde üstlerine romantizm sinmiş Avrupa şehirleri, romantizm hakkında bilmediklerini öğretecek ve önyargılarını rafa kaldıracak. Unutulmaz anlar için harekete geç! Avrupa’nın en romantik şehirleri aşıkları bekliyor. 

sevgililer günü hediye kart

Hediye Kart’ı hangi şehir için kullanman gerektiği sorusuna gelince… 14 Şubat ruhunu her sezon yaşamanıza imkan tanıyacak önerileri derledik. Ancak öncelikle Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı ve nasıl kutlanmaya başlandı, kısaca ondan bahsedelim.

Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıktı: Aziz Valentine’in AnısınaSevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıktı

Sevgililer Günü’ne dair hikayeler çok eskilere dayanıyor. Antik Yunan takviminde ocak ayı ortası ile şubat ayı ortası arasında kaan zaman “Gamelyon” ayı olarak adlandırılmış ve Zeus ile Hera’nın kutsal evliliğine adanmış. Antik Roma’da ise 15 Şubat, Bereket Tanrısı Lupercus’un onuruna, Lupercalia Günü olarak kutlanmaktaymış. 

Ancak 14 Şubat Sevgililer Günü’nün asıl ortaya çıkışı, Aziz Valentine’e dayanıyor. Aziz Valentine, 2. Claudius zamanında Roma’da yaşayan bir din adamıymış. Aziz Valentine, Claudius’un bir dönem uyguladığı evlilik yasağına karşı gelerek gizlice evlenmiş ve bu evlilik ortaya çıkınca M.S. 270’in 14 Şubat gününde öldürülmüş. 

Bu olaydan 226 yıl sonra yani MS 496’da Papa Gelasius Aziz Valentine’i onurlandırmak için 14 Şubat’ı “Aziz Valentine Günü” olarak ilan etmiş.  

Yıllar içerisinde ise bu tarih, sevgililerin birbirlerine duydukları aşkı dile getirdiği bir gün haline dönüşmüş. Özellikle 1800’lü yıllarda ABD’li sanatçı Esther Howland’ın 14 Şubat’a özgü kartlar tasarlamasından sonra 14 Şubat, tüm dünyayı etkisi altına alan toplumsal bir olaya dönüşmüş. 

14 Şubat’ın ortaya çıkışını anlattığımıza göre şimdi, bu tarihlerde gidilebilecek aşk dolu köşelere bir göz atalım.

Avrupa’da Sevgililer Günü Güzergahları: Güzellik Dolu Anlar

Sevgililer Günü’nün tarihsel gelişiminden ve bu özel güne dair hikayelerden bahsettik. Sırada sevgililer için özel olan bugünde gidilecek güzergahlar var. Çifte kumrular için birbirinden farklı ve ilham verici yerler belirledik, güzellik dolu anlar biriktirmelerini istedik. 

1. Paris’te Sevgililer Günü: Aşk ve Işığın ŞehriParis'te Sevgililer Günü

Aşk ile bütünleşmiş, dünyanın en romantik şehri Paris. Bunu kim inkar edebilir? Belki de tüm dünyanın hemfikir olduğu tek konu budur. Tarih boyunca sayısız romantik evlenme teklifine ve duygusal ana şahit olan Eyfel Kulesi’nin altında, aşkın evrensel bir duygu olduğunu hatırlarsın. 

Huzurun kıyılara vurduğu Seine Nehri’nde, sevgiline onu ne kadar sevdiğini haykırma isteğini asla bastırma! Lüksemburg Bahçelerinde ise sevgilinle birlikte doğaya da aşık olmanın keyfine varabilirsin. 

Dar sokaklarda bulunan birbirinden tatlı kafelerde, onunla beraber sıcak içeceklerinizi yudumlayıp tatlınızı yerken aşkın ve Paris’in ne kadar güzel olduğunu fark etmemen mümkün değil!

Paris’in Pek Bilinmeyen Enfes Noktaları yazımızı oku ve sevgilinle beraber kaybolurken bizi anmayı unutma. Aşkın şehrinde keşfedebilecek romantik rotalarının yanı sıra tadılacak birçok tutkulu tarif var.

Paris Uçak Bileti Ara

2. Roma’da Sevgililer Günü: Aziz Valentine’in Şehri Roma'da Sevgililer Günü

Gladyatörlerin bile romantikliği karşısında kılıçlarını teslim edeceği, antik hazineler şehrinde kendini aşk kahramanı gibi hissetmeye hazır ol. Mükemmel mimari yapıların arasında sevgilinle yürüyüş yapma keyfini sonuna kadar yaşarken muhteşem Aşk Çeşmesi’nde dilek dilemeyi unutma. 

Tüm bunların dışında Happy Valentine’s Day’deki Valentine’nin şehri olan Roma’nın tarihinde romantiklik var. Bu yüzden Sevgililer Günü bu kentte çok anlamlı. Sevgililer Günü için promosyonlu uçak bileti satın alarak Roma’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsan senin için hazırladığımız iki yazıya göz gezdirmeni öneririz.

İtalya’nın aşk ve lezzet rotası Roma, asla iki üç yazıya sıkışacak bir şehir değil; bunu da belirtelim. Roma’da gezip görülecek yerleri keşfettikten sonra sevgilinle beraber mutlaka spontane yürüyüşlere çık ve Roma’nın sokaklarında kaybol. 

Bir Günlüğüne Romalı Olmak ve Bir Tatil Uzatma Sebebi Olarak Roma Restoranları başlıklı yazılarımızı okumadan bu kente uçma! 

Roma Uçak Bileti Ara

3. Prag’da Sevgililer Günü: Aşka da Aşksızlığa daPrag'da Sevgililer Günü

Prag; Kafka ve Milena’nın şehri. Kafka, Milena’ya gözyaşları içinde okuduğu mektupları bu şehirde yazmış. Prag sokakları, insanın kelimelerini güzelleştiriyor. Belki de düşlediğin en güzel kelimeleri sevgilininin kulağına Prag’da fısıldamalısın. 

Vitava Nehri üzerine kurulmuş ve sisler içinde bulunan Charles Köprüsü’nde yürüyebilir, Prag Kalesi’nin üstünden tüm Prag’a sevgini haykırabilirsin. Zaman hiç geçmesin diye 600 yıllık astronomik saati durdurma planları bile yapabilirsin.

Orta Çağ atmosferinde geçen bir aşk hikayesi için Prag mükemmel bir seçim. Aşk şehri Prag’da arka planı dolduracak romantik melodiler için Yaz Mevsiminde Klasik Müzik Keyfi: Prag Gezi Rehberi içeriğimizi okuyabilirsin.

Prag’ı tek başına keşfetmek isteyenler için de iki içeriğimiz var. Edebiyat aşıkları için Prag ve Kafka’yı anlattığımız infografik ve şehri tek başına gezmek isteyenler için hazırladığımız Prag’ı Tek Başına Keşfetme Rehberi başlıklı yazılarımız ilham verecek.

Prag Uçak Bileti Ara

4. Belgrad’da Sevgililer Günü: Romantik Hikayelerin BaşkentiBelgrad'da Sevgililer Günü

Vizesiz bir yurt dışı tatili düşünüyorsan Sevgililer Günü’nde gidebileceğiniz en romantik yerlerden biri elbette ki Belgrad. İnsanı hayallere daldıran manzaraları ve aşka ilham veren yapılarıyla Belgrad, Sevgililer Günü’nde yapılabilecek birçok romantik şeye sahip.  

Belgrad gece hayatı çılgın partileri sevenler için ideal. Klasik ve romantik ortam tutkunları için ise şehrin tarihi dokusu çekici. Kısaca Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Sevgililer Günü’nde gidilecek ucuz ve romantik bir yer arayanlar için hayli keyifli bir nokta.

Belgrad Uçak Bileti Ara

5. Brugge’de Sevgililer Günü: Avrupa’nın Küçük Aşk ŞehriBrugge'de Sevgililer Günü

Sevgililer Günü’nü rüya gibi bir yerde geçirmek isteyenlerin tercihlerinden biri olan Brugge, korunmuş Orta Çağ mimarisi ile kartpostallara layık bir şehir. Yani Sevgililer Günü fotoğrafların Rönesans sanat eserleri gibi olsun istiyorsan burayı gidilecek yerler listene ekleyebilirsin. 

Brugge’de neler var? Öncelikle bisikletle dolaşılabilecek pek romantik sokaklar. Bisiklet fikri iyi görünmüyor mu? O zaman sevgilinle kanal turuna çıkabilirsin. Şehrin dünyaca ünlü olmasını sağlayan bir nokta da sokak araları ya da belli bölgelerde rastlayabileceğin çikolata kokuları. Brugge, aşka biraz çikolata aroması katar bizden söylemesi!  

Yalnız bu masalsı şehre ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor. O yüzden öncelikle Brüksel’e gidip oradan kısa süren eğlenceli bir tren ya da otobüs yolculuğuyla aktarma yapabilirsin. Kendini bir film setinde hissetmeye hazır ol!  

Brüksel Uçak Bileti Ara

6. Viyana’da Sevgililer Günü: Rönesans Romantizmi Yanı Başımızda

Viyana'da sevgililer günü

Sevgililer Günü’nde Viyana denilince akan sular bile durmalı, Avrupa’nın bu kadim aşk şehrine selam vermeli! Kafe ve restoranları ile pek ünlü Viyana, birinci sınıf bir Avrupa şehri. 

Korunmuş Barok mimariye uygun evleri, opera salonları ve kitapçıları ile ünlü bir şehir olan Viyana’da el ele dolaşmak çok keyifli. Romantizmin doruklarda olduğu bir seyahat istiyorsan Avusturya’nın en büyük şehri Viyana, yemyeşil parkları ve şık restoranları ile seni bekliyor.

Viyana Uçak Bileti Ara

7. Venedik’te Sevgililer Günü: En Ünlü Aşk ŞehriVenedik'te Sevgililer Günü

Kanallar şehri Venedik, ezelden beri en romantik aşk şehri listelerinde ilk sıralarda yer alır. Bir klişeye dönüştüğü için biz onu aşağı sıralara aldık, ama listeye eklemesek olmazdı. Sokaklarında gezerken seni sanki 16. yüzyıla dönmüşsün gibi hissettirecek bu şehir, adeta bir sanatçının elinden çıkmış. 

San Marco Meydanı’nda her zaman sokak müziği bulabilirsin, Rialto Köprüsü’nden el ele geçmek çok romantiktir ve tabii ki gondolla Venedik’i gezmek rüya gibidir… İtalya’nın en güzel şehirleri arasında romantizmin kalesi olarak bilinen Venedik, Sevgililer Günü’nde gidilebilecek en büyüleyici yerlerden biri. 

Venedik Uçak Bileti Ara

8. Kopenhag’da Sevgililer Günü: Mutluluğa DoğruKopenhag'da Sevgililer Günü

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Sjaelland Adası’nın doğusunda bulunuyor ve 400’den fazla adadan meydana geliyor. Sevgilinle daha önce deneyimlemediğin türden bir macera arıyorsan Danimarka’nın en kalabalık şehri olan Kopenhag seni çağırıyor. 

Kopenhag eski Dancada “ticaret limanı” ya da “tüccar limanı” anlamlarına geliyor. Yapılan araştırmalarda da Danimarka daima “dünyanın en mutlu ülkesi” seçiliyor. Gece hayatı ve yeme içme kültürü ile de gezginleri kendine hayran bırakan şehir, el ele dolaşan sevgilileri bekliyor. 

Buraya geldiğinizde Küçük Deniz Kızı Heykeli (The Little Mermaid), Nyhavn (Yeni Liman) ve “alternatif” yerleşim yeri Christiania Özerk Bölgesi’ni mutlaka ziyaret edin. Haydi durmayın, renkli sokaklara ve mutlu insanlara doğru yola çıkın.

Kopenhag Uçak Bileti Ara

9. Lyon’da Sevgililer Günü: Yaşayan Bir Aşk ŞehriLyon'da Sevgililer Günü

Sevgililer Günü’nde gidilebilecek Avrupa’nın aşk şehirlerini dolaşıyoruz ve şimdiki durağımız Lyon. “Paris, Fransa’nın İstanbul’u ise Lyon’da İzmir’idir.” kalıbı ile tanımlayabileceğimiz bu şehir, ülkenin en canlı bölgeleri arasında yer alıyor.

Özellikle şehrin meydanlarına kurulan pazarlar ve şehrin her tarafına yayılmış şarküteriler, gastronomi ile ilgili çiftlere ilham verecek cinsten. Fransa’nın mükemmel peynir ve etleri, kesinlikle aşka lezzet katıyor. Gitmeden Dikkat! Lyon Tadını Damaklarda Bırakır: En İyi Lyon Yemekleri yazımızı da okumanı öneririz. 

Lyon Uçak Bileti Ara

10. Berlin’de Sevgililer Günü: Bohem Bir Macera Berlin'de Sevgililer Günü

Almanya’nıın başkenti Berlin, modern bir atmosfere sahip tarihi bir durak. Multi-kültürel dokusu, alt kültürün yaşadığı caddeleri ve keşfedilmeyi bekleyen grafiti dolu sokaklarıyla Avrupa’nın bohem merkezlerinden biri. 

Kusursuz bir şehir planlamasına sahip Berlin’de hem hızla ve keyifle akan modern hayat manzaralarına hem de klasik dönem ruhuna tanıklık edebilirsin. Son dönemlerin en popüler güzergahlarından biri olan şehir, dünyanın farklı köşelerinden sürekli ziyaretçi çekiyor.

Gençlerin ya da genç kalanların akın ettiği şehir, herkese farklı türden bir macera vadediyor. Sevgilinle buraya gelmeden önce Berlin’deki En İyi Kafeler: Keyfine Keyif Katacağın Bohem Köşeler yazımızı da okumayı ihmal etme. İçinizi ısıtacak kafeler, keyifli köşeler sizi bekliyor!

Berlin Uçak Bileti Ara

11. Amsterdam’da Sevgililer Günü: Çılgın Romantiklere Özel

Amsterdam'da sevgililer günü

Kanalları, ikonik evleri ve bisikletlerin dolaştığı sokaklarıyla Avrupa’nın en popüler duraklarından biri olan Amsterdam tabii ki Sevgililer Günü için de harika bir yer. Nereleri gezebileceğini Amsterdam Gezi Rehberi yazımızdan öğrenebilirsin. Bu özel günde unutulmaz anılar için birlikte neler yapabilirsiniz hemen ona değinelim.

Çılgın aşıklara özel Amsterdam’da 1 günlük evlilik seremonileri düzenlendiğini biliyor muydun? Gelinlik, alyans, tören, fotoğraflar…  İlginç bir deneyim olsa gerek. Düşünürsen Wed and Walk adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsin. 

Kanallarıyla nam salmış bu şehirde tabii ki kanaldaki teknelerden birinde romantik bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz. Peri masallarından selam getiren Muiderslot Kalesi’ni de listene almanı öneriyoruz. 

Amsterdam Uçak Bileti Ara

12.Barselona’da Sevgililer Günü: Diğer Avrupa Şehirlerine Göre Daha Tenha

Barselona'da sevgililer günü

İspanya’nın güzel şehirlerinden Barselona; eşsiz mimari yapıları, içimizi ısıtan Akdeniz iklimi ve kültürüyle ziyaret edilebilecek zamansız yerler arasında. 

Barselona’da Sevgililer Günü’nün 14 Şubat’ta kutlanmadığını biliyor muydun? İspanya halkı Sevgililer Günü’nü 23 Nisan Aziz George Günü olarak kutluyor. Evet, bu sebeple diğer Avrupa şehirlerine göre 14 Şubat kalabalığı daha az olabilir. Eşe bir kitap, bir de gül vermek ise o güne özel bir adet. Dilersen sen de Barselona’da sevdiğine bir kitap, bir de gül hediye edebilirsin; aklında bulunsun. 

Gotik Mahallesi’nde romantik bir yürüyüş, Bunker del Carmel’de muhteşem bir gün batımı ve tabii bir flamenko dansı izleyerek bu güzel günü birlikte unutulmaz kılabilirsiniz. 

Barselona Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin En Romantik Yerleri: Sevgililer Günü’nde Gidilecek Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...