• Ana Sayfa
  • Konsept
  • Yaz Tatilini Öne Çekmek İsteyenler İçin 4 Alternatif Destinasyon

Yaz Tatilini Öne Çekmek İsteyenler İçin 4 Alternatif Destinasyon

Türkiye’de yaza henüz çok varken, sıcak ve güneşli günlere bir an önce kavuşmak için ille de Güney Yarımküreye’ye gitmeye gerek yok! Ortalama 2-3 saatlik uçuşlarla ulaşabileceğiniz, egzotik ve sıcak ‘’yaz kentleri’’ ile bırakın bu sene yaz erken gelsin!

Doha

doha (2)

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en zengin ülkelerinden Katar, bir şeriat ülkesi olmasına rağmen yabancı turistlerin son derece rahat olabildiği sıcacık bir ülke. Katar’ın en çok turist çeken şehri Doha, haziran-eylül ayları arasında kavurucu sıcakların etkisi altına girse de; şehri mart, nisan ya da ekim aylarında ziyaret ederek daha çok yaz yaşamanız mümkün. Doha’nın muhteşem denizini doya doya izleyebileceğiniz Corniche’de uzun yürüyüşler yapıp, tabanı cam teknelerle rengarenk su altı yaşamına tanıklık edin. Gün boyu denizin tadını çıkaracağınız Doha’da akşamları, geleneksel Arap eğlencelerine katılabilir, zengin Katar mutfağının en leziz yemeklerini tadabilirsiniz.

Hurghada

hurghada (3)

Mısır’ın yükselen yıldızı Hurgada, başta sadece dalış ve su sporları merkezi gibi konumlandırılsa da kısa süre içinde, yaza doyamayanların yıl boyu tercih ettiği bir tatil merkezi haline geldi. Özellikle şubat-mart aylarında tercih edebileceğiniz Hurghada’da hava, Kızıldeniz kıyısında yer alan coğrafi konumu sayesinde 30 derecenin altına düşmüyor. Ucuz uçak bileti ve konaklama seçenekleri ile daha cazip hale gelen Hurghada, Sharm El Sheikh’e göre biraz daha ekonomik bir tatil imkanı sunuyor.

Sharm El Sheikh

sharmelsheikh

Sharm El Sheikh deyince akla ‘’Kayıp Balık Nemo’’ filminde gördüklerinize benzeyen, çizim gibi duran rengarenk balıklar ve mercan kayalıkları geliyor. Sharm El Sheikh’in ününün kaynağı elbette zengin ve bakir su altı zenginlikleri. Ancak yılda 10 ay yazı yaşayan Sharm El Sheikh bundan fazlasını vaat ediyor! Fiyat-kalite performansı yüksek butik oteller ve her şey dahil sistemle çalışan zincir otellerin kendine ait kumsalları ve eğlence kompleksleri yaz rehavetine kapılmak için bire bir!

Tel Aviv

Telaviv (2)

Kızıldeniz ikliminde Kaliforniya atmosferi yaşamak isterseniz soluğu, dev kumsallarla çevrili Tel Aviv’de alın! Arap coğrafyasında olabildiğince özgür bir şekilde deniz-güneş-kum keyfi yapmak isteyenler için Tel Aviv şubat ayından itibaren sezonu açıyor. Deniz keyfiyle yetinmeyip gece hayatı konusunda yeni ve çılgın deneyimler yaşamak isterseniz Tel Aviv’in mekanları aklınızı başınızdan alacak demektir. Yeme-içme konusunda hiç sıkıntı yaşamayacağınız, hatta son derece lezzetli seçenekler bulabileceğiniz Tel Aviv’de, adım başı mis kokulu sıkma meyve suları satan büfeler bulmak mümkün. Kent genelinde konaklama ve restoran fiyatları oldukça makul.

 

Bonus: 4 Destinasyon 4 Etkinlik

Mayıs ayı Avrupa’da, oldukça soğuk ve uzun geçen kış mevsiminin ardından gelen baharın egemenliğini ilan ettiği aydır. Havanın tatlı tatlı ısındığı ve meraklı gezginlerin sıcaklar basmadan seyahat planları yaptığı bu ayda Avrupa genelinde birbirinden farklı ve ilgi çekici etkinlikler gerçekleşiyor. Ekonomik uçak bileti olanaklarını değerlendirerek hafta sonlarınıza renk katmanızı sağlayacak 4 şahane etkinliği sizler için derledik:

1.European Jazz Festival / Atina

atina

İlki 2001 yılında düzenlenen ve yerel bir caz festivali olarak başlayan European Jazz Festivali, bugün Atina’nın ve bölgenin en önemli müzik olaylarından biri haline geldi. Yunanistan’ın en önemli caz müzisyenlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü pek çok müzisyene ev sahipliği yapan festivalin en güzel yanlarından biri de, konserlerin pek çoğunun halka açık ve ücretsiz olması. Bu güzel festivali kaçırmamak için şimdiden ucuz uçak bileti satın alarak, 1,5 saatlik kısa bir uçuşla kolayca ulaşabileceğiniz ‘’komşu şehir’’ Atina’yı seyahat ajandanıza ekleyin!

2.Carnival / Kreuzberg – Berlin

Dünyanın en renkli metropollerinden Berlin’in en renkli bölgesi hiç kuşkusuz Kreuzberg’tir. 10 yıl öncesine kadar pek de ilgi çekmeyen geleneksel bir ‘’Türk Mahallesi’’ görünümünde olan Kreuzberg, kısa süre içinde genç sanatçıların, kültür araştırmacılarının, akademisyenlerin ve hipsterların göz bebeği haline geldi. Fatih Akın filmlerinden hatırladığımız Kreuzberg sokakları, 26-28 Mayıs tarihleri arasında; sahip olduğu kültürel çeşitliliğin tüm renklerini dışa vuran çılgın bir festivale sahne oluyor.

3.Nuits Sonores / Lyon

lyon

Fransa’nın karakteristik kenti Lyon, sadece göz alıcı mimarisi ve müzeleriyle ünlü değil. Elektronik müzik tutkunlarının çok iyi bildiği bir müzik festivali olan Nuits Sonores, dünya çapında ünlü DJ’lerin performansları ile renklenen dans dolu bir etkinlik. 13-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Nuit Sonores, Lyon’un en önemli sahne ve gece kulüplerinde gerçekleştirilen performanslarla, özellikle Avrupalı elektronik müzik severlerin asla es geçmediği bir organizasyon. Bu sene de dopdolu bir programla Lyon’u sallamaya hazırlanan Nuits Sonores’te sahne alacak müzisyenleri detaylı olarak web sitelerinden inceleyebilirsiniz.

4.Mid-May Museums Night / Roma

roma

Hemen herkes ‘’Müzede Bir Gece’’ filmini biraz da olsun hatırlar değil mi? Bu klişelerle dolu komedide yaşananlar bir tarafa, içindeyken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız müzeleri gece gezmeye ne dersiniz? İtalya’nın tarih kokan kenti Roma’da her yılın mayıs ayında, müze meraklılarına ilginç bir deneyim yaşatan Mid-May Museums Night etkinliği düzenleniyor. Etkinlik boyunca Roma’da bulunan pek çok müzeye akşam 8’den sonra girebiliyor ve bu müzeleri gece boyunca ücretsiz olarak gezme şansı yakalıyorsunuz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...