• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Yaz Boyu Kaçıp Kaçıp Gitmek İsteyeceğiniz 5 Avrupa Kenti
Avrupa Kentleri

Yaz Boyu Kaçıp Kaçıp Gitmek İsteyeceğiniz 5 Avrupa Kenti

Berlin

Berlin

Son yıllarda en fazla yükselen seyahat trendi, hiç kuşkusuz hafta sonu yapılan Berlin kaçamakları! Kışları epey soğuk geçiren Berlin, özellikle havanın dışarıda vakit geçirmek için son derece uygun olduğu mayıs-eylül ayları arasında uygun uçak bileti bakmaya ve görülmeye değer. Dünyanın en önemli sokak sanatı merkezlerinden biri olan Berlin’de bulunan yüzlerce rengarenk sanat eserini, pırıl pırıl bir havada görmek daha da keyifli. Yaz boyunca kentin hemen her yerinde rastlayabileceğiniz açık hava konserlerinin, sergi ve film gösterimlerinin yanı sıra Berlin’in en büyük ve en güzel yeşil alanı olan Tiergarten Parkı’nda piknik yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Viyana

Viyana

Avusturya’nın ihtişamlı başkenti Viyana’da her bina, her yapı ve her sokak tekrar tekrar görülmeyi hak edecek kadar özenli ve estetik. Ancak Viyana’yı yaz aylarında görmek için başlı başına bir neden olan, ‘’Viyana’nın Taksim Meydanı’’ benzetmesini yapabileceğimiz Stephenplatz Bölgesi, daima hareketli sokakları, dolup taşan zevkli mekanları ve sanat olayları ile Viyana’nın ruhunu hissedebileceğiniz bir mekan. Kent genelinde yaygın olan şık faytonlara binerek, hem güzel havanın hem de Orta Çağ mimarisi kokan Viyana sokaklarını izlemek de Viyana’da yaz keyfi yapmanın bir başka yolu.

Hamburg

Hamburg

İstanbul’u çağrıştıran renkli ruhu ile dikkat çeken liman kenti Hamburg, doğa ile uygarlığın ahenkle kaynaştığı harika bir kent. Berlin’le birlikte Almanya’nın sanat ve tasarım merkezi sayılan Hamburg, kelimenin tam manasıyla ‘’yürüyerek’’ keşfedilmesi gereken bir şehir. Yaz aylarında bambaşka bir çehreye bürünen Hamburg Limanı’nın kordonboyu Landungsbrücken’de uzun yürüyüşler yapıp bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Hamburg’un en hit bölgelerinden biri olan Kunstkompanie Bölgesi, içinde yaşayan genç sanatçılar tarafından tasarlanan özel bir mekan. Her köşesinde bir sanat galerisi, enfes bir restoran, rengarenk bir park ya da mimari harikası bir yapı bulabileceğiniz Hamburg, Avrupa’nın adımladıkça güzelleşen şehirlerinden biri.

Budapeşte

Budapeşte

Tuna Nehri’nin iki yakası boyunca uzanan yemyeşil Budapeşte’yi yaz mevsiminde görmenin keyfi bir başka. Dünyanın en romantik kentlerinden biri olan Budapeşte, yaz mevsiminde evlenen çiftlerin de gözdesi. Taş sokaklarda bisikletle gezmek, Tuna Nehri üzerinde yapılan tekne turlarına katılıp bu ışıl ışıl şehri doyasıya yaşamak için yapabileceğiniz açık hava etkinliklerinden sadece birkaçı. Nehir boyunca uzanan parkları, kentin her yerinde bulunan müzeleri, göz alıcı köprüleri, görkemli kalesi ve çocuklarla seyahatin olmazsa olmazı dev hayvanat bahçesi ile Budapeşte, kısa süren yaz sezonu boyunca güzelliğine güzellik katıyor.

Londra

Londra

Dünyanın en önemli metropollerinden Londra’ya yazın gitmek için pek çok neden var! Özellikle soğuk havadan hoşlanmayanları bir nebze rahat ettirecek mayıs-eylül dönemi, yer yer yağışlı geçse de Londra’yı karış karış keşfetmek için ideal koşulları sağlıyor. Bu aylarda, -tedbiri elden bırakmadan- yanınıza bir şemsiye alarak doğruca Hyde Park’ın yolunu tutabilir, akşamüstlerini gerçek bir Londralı gibi geçirebilirsiniz. Yine güzel havanın tadını çıkarmak için Piccadilly Circus, Oxford Street, Trafalgar ve Camden Town gibi bölgeleri ziyaret ederek; sokak sanatının, alışverişin ve Londra’nın kozmopolit yaşamının nabzını tutabilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...