Aralık'ta Gezilecek Yerler

Aralıkta Gezilecek Yerler Nelerdir? | Aralıkta Nereye Gidilir?

Sonbahar geldi geçti, kış mevsimine doğru hızla yol alıyoruz. Ancak sen hala keyifle tatil yapmak istiyor olabilirsin ve kafanda da “Aralıkta nereye gidilir?” sorusu dönüp duruyor olabilir. Bunda şaşılacak bir şey yok, çünkü aralıkta gezilecek yerler farklı türden bir keyif kaynağı.

Hem herkes işinin başındayken ve harıl harıl çalışırken yollarda olmanın tadı bir başka oluyor. Merak etme, aralık ayında da gidebileceğin sıcak ve özgür rotalar mevcut. Aralık ayına gelmeden elini çabuk tutup uygun fiyata bir uçak bileti almanı ve konaklama rezervasyonu yaptırmanı öneririz.

Yollara düşmeye hazırsan aralık ayı tatil önerileri ile seni mutlu edelim, yolların altını üstüne getirelim. Aralık ayı gezi rehberimiz seni bekliyor, haydi okumaya başla. 

Aralık Ayında Nereye Gidilir: Aralıkta Tek Başına Gidilecek Yerler

“Koca yaz geçti, sonbahar geride kaldı. Ben hala tatile gidemedim!” ya da “Aralık ayında tek başıma bir kaçamak yapsam ne tatlı olur!” mu diyorsun? Ülkemizde aralık ayında gidebileceğin ve şahane fotoğraflar çekebileceğin rotalar var. 

Senin için Türkiye’de aralıkta tek başına gidebileceğin çekici güzergahlar belirledik. Moduna göre istediğini seç ve yola çık! 

Kapadokya: Peribacaları Efsaneleri

Kapadokya geçmişte “Güzel Atların Ülkesi” olarak anılan ve tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar uzanan masalsı bir diyar. Doğanın eşsiz bir güzellikle ışıldadığı bölge, nefes kesen bir atmosfere sahip.

Hasan, Erciyes ve Göllü dağlarından çıkan lavların aşınması sonucunda oluşan peribacalarının bulunduğu diyar, tarih içerisinde birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış. Türkiye’nin en gizemli ve merak uyandıran gezi rotalarından biri olan Kapadokya, kış dönemlerinde ayrı bir çekiciliğe sahip. Oraya kadar gitmişken balon turu yapmayı da unutma! Kapadokya’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmaktan geçiyor. 

Kayseri Uçak Bileti Ara 

Yedigöller: Cennetin İçinde 

Yedigöller, Türkiye’nin cennet köşelerinden. Bolu’nun Mengen ve Yığılca ilçeleri arasında yaklaşık 2000 hektarlık alana yayılmış olan Yedigöller, doğanın bütün renklerini bulabileceğin ve doğayla bütünleşebileceğin bir rota. 

Özellikle kamp sevdalıları açısından Türkiye’nin en büyüleyici arazisine sahip bölge, 1965’te “milli park” ilan edilmiş. 7 adet heyelan gölünün yer aldığı havza, biyolojik çeşitliliği ve ormanlarıyla da hayli ünlü. Fotoğraf makineni hazırla ve yola koyul! Yedigöllerde kamp yapmak, unutulmaz bir deneyim olacak.

Ankara Uçak Bileti Ara

İzmir: Ege’nin Güzeli 

Ege’nin güzeli İzmir, insanları kendine hayran bırakan bir atmosfere ve enerjiye sahip. Tarihi oldukça eskiye dayanan şehir, hem merkeziyle hem de Çeşme, Alaçatı, Foça, Karaburun, Seferihisar gibi bölgeleriyle meşhur.  

Asırlar boyunca önemli bir liman şehri olarak var olan İzmir, Atina’dan sonra Ege Denizi’ndeki en büyük metropol konumunda. Multi-kültürel bir dokuya ve Ege mutfağının benzersiz tatlarına sahip olan kent; yaz döneminde ayrı, kış döneminde ayrı güzel. 

İzmir Uçak Bileti Ara 

Aralıkta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Aralıkta Gidilecek Ülkeler

Aralıkta Avrupa'da Nereye Gidilir

Aralıkta Avrupa’ya tatile gitmek hayli çekici. Kalabalıktan uzakta, rahatça, kafana göre gezebilirsin. Senin için “Aralık ayında yurt dışında nereye gidilir” sorusunu cevapladık. 

Budapeşte, Macaristan: Tuna’nın Kıyısında 

Orta Avrupa’nın en ilgi çekici duraklarından biri olan Budapeşte; kültürel derinliği, tarihi zenginliği ve gurme tatları ile mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Macaristan’ın başkenti olan ve Tuna Nehri tarafından ikiye bölünen şehrin geçmişi üç bin yıl öncesine kadar uzanıyor. 

Zamanında Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun da önemli bir parçası olan Budapeşte, 2. Dünya Savaşı’nda hayli zarar görmüş. Ancak olağanüstü bir çaba ile yeniden inşa edilmiş ve Doğu-Batı kültürlerinin kusursuz bir yansıması haline gelmiş. Budapeşte rüyası seni bekliyor, geç kalma! 

Budapeşte Uçak Bileti Ara

Brugge, Belçika: Masalsı Bir Şehir

Dört bir yanı kanallar, yel değirmenleri ve çikolata dükkanlarıyla sarılmış olan Brugge, adeta bir masal şehri. Orta Çağ mimarisi ise şehrin her yerine işlemiş. Özellikle kış aylarında bir tabloyu andıran yapısıyla Instagram’lık duraklarına ekleyebilirsin.

Tüm şehir UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Bu sayede de dokusunu koruyabilmiş. Şehirde metro hattı yok, ancak yokuşsuz dümdüz yolları olduğu için halk genelde bisiklet kullanmayı tercih ediyor. 

Hem estetik olarak çok güzel yerler görmek hem de en güzel çikolataları tatmak istersen Brugge’e doğru yola çıkmanın vakti gelmiş demektir. Brugge’e ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Brüksel’e uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Brüksel Uçak Bileti Ara

Berlin, Almanya: Özgürlüğe Doğru

Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri Berlin; bohem ruhu, graffiti dolu köşeleri ve özgürlük kokan sokakları ile seni çağırıyor. Avrupa’nın önde gelen kültür ve sanat başkentlerinden biri olarak da kabul gören Berlin; multikültürel dokusu, müzeler adası ve hareketli gece hayatı ile gezginler açısından her daim çekici. 

Hem eğlenmek hem de sanat ile dolmak istiyorsan doğru Berlin’e! Bize güven, gittiğine pişman olmayacaksın. 

Berlin Uçak Bileti Ara

Aralıkta Balayına Nereye Gidilir: Aşk Sıcaklığında Rotalar

Aralık ayı, kış dönemi atmosferi yaşayarak evlenmek isteyenler için ideal bir zaman. Bu ayda evlenen sevgililer, romantizm dolu huzurlu köşelere gitme imkanına sahip oluyor. Çiftler için birbirinden çekici aralık ayı balayı yerleri ve tavsiyeleri hazırladık. 

Cenevre, İsviçre: Biraz Fransız, Biraz İsviçreli

Cenevre, eşsiz güzellikteki Cenevre Gölü’nün kıyısında, Rhone Vadisi’nde kurulmuş bir şehir. Fransız kültürünün hakim olduğu bölge; tarihi, kültürü ve lezzetleriyle meşhur. 

4000 yıllık bir tarihe sahip şehir, uluslararası kuruluşlara ve organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Yılın her döneminde turistler tarafından ziyaret edilen bu şahane şehirde doğaya, temiz havaya, manzaraya ve gurme tatlara doyabilirsin. Unutulmaz bir balayı yaşamak için Cenevre seni bekliyor! Cenevre’ye ulaşmanın en kolay yolu ise Zürih’e uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Zürih Uçak Bileti Ara

Milano, İtalya: Tarihin ve Mimarinin Çekiciliği

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Milano; sanatın, tasarımın, modanın ve şov dünyasının Avrupa’daki en önemli duraklarından. Özellikle mimari ve tarihi manzaralar açısından muhteşem bir şehir olan Milano, dünyanın Gotik stilde inşa edilmiş en büyük katedrali Duomo di Milano ile de hayli ünlü. 

İtalya’nın en zengin ve en gelişmiş merkezlerinden biri olan şehir, sunduğu sofistike hayat tarzı ile balayı çiftleri için oldukça uygun! 

Milano Uçak Bileti Ara 

Barselona, İspanya: Antoni Gaudi’nin Şehri 

Katalonya’nın başkenti Barselona, Madrid’den sonra İspanya’nın en büyük şehri konumunda. “Art Nouveau” akımının öncüsü olan ve modern sanatlara yön veren Antoni Gaudi’nin eserleri, keyifli caddeleri ve sıcak atmosferi ile ünlü Barselona, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

İspanya’nın cazibe merkezlerinden biri olan bu eşsiz şehir aynı zamanda popüler balayı duraklarından da biri. Dört mevsim yaşayan bu kentte sevgilinle romantizmin doruklarına çıkabilirsin. 

Barselona Uçak Bileti Ara

Aralık Ayında Işıltılı Duraklar: Yılbaşı Rotaları

Aralıkta yılbaşında nereye gidilir

Aralık ayı yılın en ışıltılı zamanları. Yeni yılı bu ışıltıda karşılamak için farklı bir ülkeye seyahat etmeye ne dersin? Avrupa’nın yılbaşı coşkusunu sonuna kadar yaşadığı durakları senin için seçtik. 

Paris, Fransa: Romantizmin Başkenti

Fransa’nın ve romantizmin başkenti Paris, yılbaşı coşkusunu doyasıya yaşayabileceğin bir yer. Şehirdeki noel ve yılbaşı kutlamaları neredeyse bir ay önceden başlıyor. Yılbaşı ruhuna uygun olarak hazırlanan tüm şehir yerli ve yabancı turistler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.  

Paris’e gelmişken Eyfel’i ve Sen Nehri’ni görmemek olmaz. Eyfel’in muhteşem manzarasından sonra Sen Nehri’nde ufak bir tura çıkabilirsin. Ama unutma, yılbaşı kutlamaları tüm görkemiyle Şanzelize Caddesi üzerinde yapılıyor. Yeni yıla girerken ışıl ışıl caddeleri, muhteşem yemekleri ve capcanlı Parisi görmek için tek yapman gereken Paris’e uçmak!

Paris Uçak Bileti Ara

Prag, Çek Cumhuriyeti: Büyüleyici Orta Çağ Şehri

Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden Prag, Orta Çağ mimarisi ve bohem havasıyla hayli ilgi çekici. Kiliseler, saraylar ve köprülerin büyüleyiciliği yılbaşına doğru şehirde daha farklı bir atmosfer yaratıyor.

Tam bir kültür sanat şehri olduğu için ücretsiz birçok etkinlik bulmak mümkün. Yılbaşı gecesi diğer şehirlerin aksine çevre dostu olabilmek için havai fişek yerine büyüleyici video haritalama şovları yapılıyor. Prag’ın en güzel manzaralarını gösteren Vltava Nehri’nde de mutlaka bir tur yapmanı öneririz. Ancak öncesinde rezervasyon yaptırmayı unutma. 

Bu güzel şehri yılbaşında keşfetmek için yapman gereken tek şey ise Prag’a uçmak.

Prag Uçak Bileti Ara

Nürnberg, Almanya: Noel Pazarlarını Ziyaret

Bavyera Eyaleti’ne bağlı olan Nürnberg, aynı zamanda Almanya’nın tarihi geçmişini en iyi koruyan yerlerden biri. Orta Çağ kaleleri, müzeleri, içinden geçen nehirleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları kentin bohem ruhunu yansıtmayı başarıyor. Aralık ayı ise Nürnberg’in en eğlenceli ve ışıl ışıl olduğu dönem. Çünkü Almanya’nın en güzel Noel pazarlarından biri burada kuruluyor. 

Buradaki Noel pazarına Christkindlesmarkt deniyor. 24 Kasım-25 Aralık arası yani tam bir ay boyunca ziyarete açık. Detaylı bilgi almak için ise Nuremberg Christmas Market web sayfasına göz atman yeterli.

Nürnberg Uçak Bileti Ara

Aralıkta Kampa Nereye Gidilir: Aralıkta Kamp Yapılacak Yerler

Aralık Ayı kamp durakları

“Kışın kamp mı olur?” demeden, karın büyüleyici beyazlığında kamp deneyimi yaşamak isteyenlere özel rotalar arıyorsan buralar tam senlik.

Erciyes Dağı, Kayseri: Hem Kayak Hem Kamp Zamanı

Kayseri’nin en özel noktalarından biri olan Erciyes Dağı, kış aylarının gelmesiyle birlikte bembeyaz karların altında kalıyor. Muhteşem kar manzaraları ve keyifli kamp anıları için ideal bir durak diyebiliriz. Doğal güzelliklerin peşinde koşan ve kış geldiği an kayak merkezlerine doğru yola çıkan kişiler arasındaysan Erciyes Dağı seni bekliyor. 

Maceracı ruhunu beslemek istersen daha önce hazırladığımız Türkiye’deki En İyi Kayak Rotaları yazımıza göz atabilirsin. 

Erciyes Dağı’na ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak!

Kayseri Uçak Bileti Ara

Murat Dağı, Kütahya: Kış Kampı ve Termal Durakları Ziyaret

Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı, Yunan mitolojisinde Tanrıça Kibele’nin Dağı anlamına gelen Dindymos Dağı olarak adlandırılıyor. Murat Dağı hem kayak hem kamp yapılabilen hem de termal durakları olan özel bir bölge.

Çam ağaçlarının sardığı oksijen dolu topraklar ve şifa dolu termal sular hem bedenine hem ruhuna iyi gelecek. Eğer “Kamp kışın olur.” diyorsan bu bölgeyi listene mutlaka eklemelisin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kütahya’ya uçmak ve sonrasında aktarma yapmak. 

Kütahya Uçak Bileti Ara

Bozdağ, İzmir: İzole Bir Tatil Arayanlara Özel

Bozdağ, İzmir’in yüksek rakımlı duraklarından Ödemiş sınırlarında yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde kayak merkezi geçici olarak kapatılmış. Gelişmeleri Bozdağ Kayak Merkezi Facebook sayfasından takip edebilirsin. 

Kamp alanı ise Gölcük Mahallesinde bulunuyor. İzmir’in yaz aylarındaki güzelliğini kış aylarında tam bu noktalarda yakalayabilirsin. Tertemiz havası ve muhteşem doğasıyla izole bir kamp tatili istiyorsan burası tam sana göre.

Aralıkta Gidilecek Sıcak Yerler: Kışın Sıcak Yerler

Aralıkta gezilecek sıcak yerler

Ülke sınırlarında da yurt dışı duraklarında da aralık ayında “Burada mevsim yaz!” diyebileceğin sıcak bölge sayısı hayli fazla!

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri: Kış Mevsiminden Çok Uzakta

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri. Etkileyici yapıları ve ilginç atmosferiyle dünyanın en çok ziyaretçi çeken duraklarından biri. Aralık denince aklına soğuk hava geliyorsa ve bu havadan uzakta bir tatil durağı arıyorsan Dubai’ye gitmeye ne dersin? Yazın sıcaklardan dolayı gitmeni çok tavsiye edemeyeceğimiz bu durak, bahar ve kış aylarında tam gezmelik kıvama geliyor. 

Dubai Gezi Rehberi sayfamızdan Dubai ile ilgili detaylı bilgi alabilirsin. Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Dubai uçak bileti almaktan geçiyor. 

Dubai Uçak Bileti Ara

Petra Antik Kenti, Ürdün: Antik Kent Gezmenin Tam Zamanı

 

Kırmızı kayalar oyularak gizemli bir şekilde yapılmış tapınaklar, kaya mezarları, tiyatrolar ve su kanallarının bulunduğu Petra Antik Kenti, Ürdün’ün en çok ilgi çeken noktalarından biri. Üstelik Dünyanın Yedi Harikası Listesi’nde de yer alıyor.

Akdeniz iklimine sahip olan Ürdün’de hava sıcaklığı aralık ayında 13-15 derecelerde seyrediyor. Yazın ise 50 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu durumda keyifli bir şekilde antik kent gezmenin tam zamanı diyoruz. Kış aylarında tatlı bir sıcaklıkla tatil yapmak istersen rotanı Petra’ya çevirebilirsin. 

Ürdün Uçak Bileti Ara

Kaş, Antalya: Şanslıysan Denize Bile Girebilirsin

Emeklilik hayallerinin bir numaralı yerleşim durağı olan Kaş, yaz-kış güzel havasıyla kendine çekmeyi başarıyor. Küresel ısınmanın da etkisiyle artık kış mevsiminde de denize girildiğini görüyoruz. Eğer “Sıcakla serinliğin arasında kalmış o tatlı hava benim için tatil havasıdır.” diyorsan bu aralık ayında Kaş’a bir şans ver deriz. O da sana aynı şansı verirse denize bile girebilirsin. 

Kaş’a ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup aktarma yapmak.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen ​​Avrupa’daki En Güzel Noel Pazarları: Her Yer ışıl ışıl yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın