Bleisure Rotaları

Uzaktan Çalışanlara Özel Bleisure Rotaları: Hem Tatil Hem İş

Uzaktan çalışmak kimimiz için güzel ama bir o kadar imkansız bir hayal gibiydi. Covid-19 pandemisi ile birlikte ise günlük yaşantımız kadar çalışma alanlarımız da dönüşüme uğradı. Dolayısıyla bazılarımız için hayal olan bu çalışma şekli de bir anda ete kemiğe bürünmüş oldu. Uzaktan çalışanlar için artık her yer ofis!

Son yılların seyahat trendlerinden biri olan “bleisure” kavramı da bu noktada devreye giriyor. İş yolculuklarıyla gezi odaklı seyahatleri bir araya getirip farklı bir deneyim sunuyor. 

Çalışma ortamını dönüştürmek, işten artan kalan zamanda da gezmek isteyenler için bir sürü rota var. Bu nedenle bu yazımızda uzaktan çalışanlara özel bleisure rotalarını inceleyip önerilerde bulunacağız. Öncesinde bleisure nedir, biraz bundan bahsedelim.

Bleisure: Yeni Bir Seyahat Anlayışı

Dijital göçebelerin seyahat alışkanlıklarına benzeyen bleisure kavramı, aslında iş (busines) ve boş zaman (leisure) kelimelerinin oluşturduğu yeni nesil seyahat anlayışı. Dijital göçebelik kavramıyla bleisure’ı ayıran durum ise bleisure seyahat edenlerin mesai saatlerinde çalışıp boş vakitlerini gezerek değerlendirebilmelerine imkan sağlaması. Dijital göçebeler ise sürekli seyahat ederek istedikleri yerden istedikleri şekilde çalıştıkları bir hayat biçimine sahipler. 

Pandemi öncesi konferanslar ve iş toplantılarını kapsayan bu seyahat türü, pandemiyle birlikte uzaktan çalışanları da içine aldı. O yüzden sadece iş otellerinde konaklama yapmak yerine kamp yaparak çalışmak da cazip bir seçenek. Yeter ki telefonun çeksin, elektriğin ve internetin eksik olmasın. Gideceğin yere ucuz uçak bileti de alırsan bu tatilin daha keyifli geçeceğine eminiz.

Yanında götürmek isteyebileceğin uyku tulumu, uyku ekipmanları ve yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra uzaktan çalışanlara özel seyahat rotalarımıza geçebiliriz. Haydi, bilgisayarını tabletini hazırla da birbirinden huzur dolu seyahat rotalarını incelemeye başlayalım!

Sapanca: Bahar Aylarında Başka Güzel

Sapanca; Sakarya’ya bağlı, sonbaharın gözde lokasyonlarından biri. Genelde iş seyahatleri ve kamp tatilleri için tercih edilen bu doğa harikası yer, seyahatseverler için tam bir huzur durağı.

Pazartesi sendromunu dindirmek isteyenler için burası biçilmiş kaftan. Sakinliği seviyorsan sonbahar başından ilkbahar sonuna kadar olan dönemde burada vakit geçirebilirsin. E-postalarını yanıtlarken doğadan gelen seslerin keyfini sür.

Sapanca Gölü’nün çevresinde bisiklet, yürüyüş ve koşu parkurları mevcut. Burada sessizliğin ve suyun verdiği huzurun keyfini çıkarabilirsin. Sonbaharla birlikte ağaçların yapraklarının sararıp döküldüğü vakitlerde atv ve off road gibi farklı aktiviteleri de deneyimleyebilirsin. 

Sapanca’ya İstanbul dışından gelecek gezginler açısından bölgeye ulaşmanın en kolay ise yolu öncelikle İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

İstanbul Uçak Bileti Ara 

Gümüşlük: Bodrum’un Huzurlu Kuytusu

Gümüşlük Bleisure

Bodrum’a bağlı Gümüşlük, Bodrum’un hareketli hayatından uzak doğal bir yerleşim yeri. Pırıl pırıl denizi, antik kalıntıları, festivalleri, irili ufaklı adalarıyla Gümüşlük bizi güzelliklerine çağırıyor. Vadettiği seçeneklerle işimizi gücümüzü bavulumuza koyup yanına gitmemizi istiyor.

Eğer Gümüşlük’e gidersen sahilinde yer alan birçok kafe ve restorandan birini seçip dalga seslerinin yarattığı senfoni eşliğinde çalışabilirsin. Sonrasında denizin üzerinde yer alan Kral Yolu üzerinden Myndos Antik Kenti kalıntılarının izlerini taşıyan Tavşan Adası’na yürüyebilirsin.

Yaz sezonu bittikten sonra kendini sakin ve az insanlı bir yaşama bırakan Gümüşlük, sana daha huzurlu olabileceğin bir çalışma ortamı yaratacak. Gece çöktüğünde kendini gösteren yıldızlar da günün sonunda ödül sayabileceğin bir geçit töreni yaşatacak.

Bu eşsiz güzelliklere sahip bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Bodrum’a uçmak. 

Milas-Bodrum Uçak Bileti Ara

Bozcaada: Dört Tarafı Doğal Güzellik

Bozcaada Bleisure

Birçoklarına göre Çanakkale’nin en güzel adası olan Bozcaada, genellikle yaz tatilleri için gezginlerin sıkça tercih ettiği bir lokasyon. Denizi, sokakları, eşsiz gün batımları ve taşıdığı ruhla mutlaka görülmeye değer bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, yaz tatillerinin gözdesi Bozcaada’da hem tatil hem iş yapılabilir mi? Elbette! Yaz sezonunda kalabalık olsa da sezon bitince sakin bir hale bürünen adada rahatça çalışabilirsin. Bozcaada, butik otellerinin yanında kamp alanı konusunda da oldukça cömert. Bu yüzden konaklama tercihini çadırdan yana da kullanabilirsin. Elektrik, internet gibi iş için ihtiyaç duyacağın hizmetlerin hepsi artık kamp alanlarında da var.  

İşten arta kalan vakitlerinde adanın Arnavut kaldırımlı sokaklarını keşfedebilirsin. Yaz sezonunda gittiysen her gün farklı bir koyu deneyimleyebilirsin. En güzel gün batımı manzaraları denilince akla gelen yerlerden biri olduğu için de mutlaka güneş batmadan bir tepede onu yakalamalısın. Bu manzara içini huzur dolduracak. 

Bozcaada’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Edremit Uçak Bileti Ara

Midyat: Kadim Bir Coğrafya

Mardin Bleisure

Mardin’in en güzel ilçelerinden biri olan Midyat, tarih boyunca farklı dinlere ve dillere ev sahipliği yapmış. Taş evleri, sokakları ve dini yapılarıyla mimari açıdan da isminden söz ettiren bir yer. Bölgenin yemek kültürü de bir o kadar kendine has.

Mezopotamya’nın kadim topraklarında çalışmanın bambaşka bir deneyim olacağına eminiz. Midyat için kaç gün ayırırsın bilmiyoruz, ama geçirdiğin her saat sana farklı şeyler hissettirecek. Dar sokaklarında dolaşmak ve adeta bir denizi andıran Mardin Ovası’nı seyretmek, Doğu’nun mirası binbir gece masallarını önüne serecek.

Günlük çalışmanın ardından şehri görmek ve alışveriş yapmak için çarşısındaki dükkanları mutlaka gezmeni öneririz. Bölgeye has yapılan telkari işçiliği gerçek bir sanat eseri. Gün batımına doğru taş evlerine yansıyan güneş ise görsel bir şöleni gözler önüne seriyor. Doğu’nun mistik atmosferi şehrin her yanında hissedilirken burada çalışmanın verdiği his, ruhunu besleyecek.

Bambaşka bir dünya olan Midyat’a gitmek için ise Mardin’e uçman yeterli.

Mardin Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’deki Tarihi Yerler: Keşfedilmeyi Bekleyen Güzergahlar yazımıza geçebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın