Yaz Sahil Kasabaları

Yaz Bitmeden Gitmen Gereken Sahil Kasabaları | Eylülde Gel

Yaz aylarının sonuna doğru geldik. Sıcaklık minik minik derecesini düşürürken yola çıkmanın tadı bir başka. Hem kalabalıktan kaçıp kasabalara gitmek hem de uygun uçak bileti fiyatlarıyla seyahat yapmak… İşte, bu güzel ikilinin tam zamanı.

Pandemi koşullarını ve sosyal izolasyon kurallarını da göz önünde bulundurunca yaz sezonunun veda etkinliği en çok, az insanın olduğu küçük yerlere yakışacak diye düşünüyoruz. 

Yaz severler, yaz hala bitmiş sayılmaz. Sadece seyahat modumuzu güncelliyoruz. Sıcaklardan bunalmışken ilaç gibi gelen eylül esintisiyle birlikte şimdi de sahil kasabalarına gidiyoruz!

Huzur Dolu Duraklar: Sahil Kasabaları

Biraz deniz, biraz güneş, az insan, bol huzur… Türkiye’nin güzel coğrafyasında hepsine yer var. Bu konuda oldukça şanslıyız.

Üstelik sıcakların hız kesmesiyle doğada konaklamak daha kolay hale geliyor. Ekoturizmin giderek yaygınlaştığı ve yeşil seyahatin de öne çıktığı bir dönemde bu tür doğal yerleşim yerleri gezginler için iyi bir alternatif konumunda.

Eğer seviyorsan anlatacağımız yerlerde kamp yapmak da mümkün. Belki şapkanı ve oltanı alıp biraz da balık tutarsın, belli mi olur? 

Yanında uyku tulumu, uyku ekipmanları ya da başka türden kamp ekipmanları götürmek istersen de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. Bu önemli hatırlatmayı da yaptığımıza göre senin için seçtiğimiz sahil kasabalarından bahsetmeye geçebiliriz. 

Karaburun, İzmir: El Değmemiş Bereketli Topraklar

Karaburun Kasabası İzmir

İzmir’in kuytusunda yer alan Karaburun diğer sahil kısımlarına göre sakin ve bakir kalmış bir yer. Tabii bunun en büyük sebebi, virajlı yollarından dolayı ulaşımı çok kolay olmayan bir rota olması diye tahmin ediyoruz. 

Gidilmesi zor ama keşfedilmesi keyifli bir yer olan Karaburun’a yakın zamanda açılan Çeşme Otobanı ile ulaşım kolaylaştı. Her an popüler olabilir. Bu yüzden hala ortalık sakinken gidip görülmesi gereken bir yer. 

Karaburun Yarımadası’nın bereketli topraklarında birçok bitki yetişiyor. Yerli halkın temel geçim kaynaklarından biri de tarım. Özellikle narenciye üretimi oldukça fazla. Yani mandalina bahçeleri her an karşına çıkabilir. Ayrıca kilerini kışa hazırlamak için çeşit çeşit şifalı otları da burada bulabilirsin.

Yürümeyi ve kamp yapmayı seviyorsan burası tam sana göre. Karaburun’da ücretsiz olarak kamp yapabileceğin alanları bulabilirsin. Efes – Mimas yolu ise trekking için biçilmiş kaftan. 

Balık tutmayı da planlıyorsan Kanlıkaya Burnu’na gidebilirsin. Bölgede mevsimine göre çupra, karagöz, levrek gibi balıkları bulma şansın oldukça yüksek. 

Karaburun el değmemiş bereketli bir coğrafya. Tüm bu saydıklarımızın yanında bir de muhteşem manzarasıyla berrak bir deniz vadediyor. Karaburun’a gitmek için yapman gerekense İzmir’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İzmir Uçak Bileti Ara

Anamur, Mersin: Tropikal Bir Esinti

Anamur Mersin Önerileri

Anamur; Mersin’in en batısında, Toros Dağlarının Akdenize inen kollarında yer alıyor. Gidiş yolları bol virajlı olduğu için turist akınına uğramasa da turizm konusunda adından söz ettiren bir yer. 

Antik çağlardan günümüze Fenike, Hitit, Asur, Pers, Roma ve Bizans gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Hâlâ Anamur’un dokusunda bu izleri görmek mümkün. Özellikle Anamur’un simgesi olan Mamure Kalesi tüm görkemiyle tarihe tanıklık etmemizi sağlıyor.

Anamur’un antik kentleri olan Anemurium ve Titiopolis antik kentlerini tarihe tanıklık etmek için mutlaka görmeni öneririz. Zaten Anamur da adını, Latince “rüzgarlı yer” anlamına gelen Anemurium Antik Kenti’nden almış.

Türkiye’de muz deyince akıllara ilk gelen yer Anamur. En lezzetli yerli muzlar uzun zamandır burada yetişiyor. Yani öyle uzaklara gitmeye gerek yok, Anamur’a gel ve muz bahçelerinin tropikal havasına kendini kaptır! 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Alanya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Alanya Uçak Bileti Ara

Balıkova, İzmir: Kalabalıktan Uzakta

Balıkova; Ege’nin kalabalığından uzakta, Urla’ya 30 km yakınlıkta sessiz sakin bir sahil kasabası. Aynı zamanda eski bir Rum yerleşim yeri. Gidersen tarihe meydan okuyan eski taş evleri görebilirsin. 

Burada butik oteller ve beach’ler yok, çünkü tamamen doğal salaş bir yerleşim yeri. Yapılaşma da yasaklanmış. Bu özelliğiyle Ege’nin hareketli ve kalabalık sahillerinden ayrılıyor. Yani tam bir huzur rotası. 

Bölgenin isminden de anlaşılacağı üzere buranın en büyük geçim kaynağı balıkçılık. Lezzetli balıkları hem sahildeki lokantalarda tadabilirsin hem de balık mezatına gidip istediğin balığı kendin alabilirsin. Sadece balık değil, Ege’de yetişen otlarla meyve ve sebzelerin de en tazesini burada bulman mümkün; hatta görmüşken kaçırma deriz. 

Denizinin muhteşemliğinden ve berraklığından söz etmeden olmaz. Plajlarının haricinde tekne kiralayıp sessiz sakin koylarında huzurun tadını çıkarabilirsin. Sadece deniz kum güneş vadetmeyen, cennetten bir köşe olan Balıkova’nın doğası da muhteşem güzellikte.

Bu sessiz sakin doğa harikası bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle İzmir’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Sokakağzı, Çanakkale: Huzura Doğru Yolculuk

Sokakağzı Kasabası İzmir

Sokakağzı, Ayvacık ilçesine bağlı ve Assos’a 20 km yakınlıktaki bir yerleşim yeri. Ulaşım seçeneği sınırlı ve yolları biraz dolambaçlı olduğu için el değmemiş bir bölge. İyi ki böyle kalmış!

Bölgede geçim kaynakları; turizm, balıkçılık ve zeytincilik üçgeninde yer alıyor. Eski taş evlerle birlikte yemyeşil doğası ve muhteşem denizi buranın bitki örtüsü dersek yanlış olmaz sanıyoruz.

Burası tahta masalı mekanların olduğu sessiz sakin bir yer. “Kitabımı okuyayım; hafif bir rüzgar, biraz da denizin sesi gelsin kulağıma…” diyorsan burası tam sana göre. Geceleri de yıldızlar ve yakamoz sana eşlik edecek. Üstelik denizi oldukça berrak ve dalış yapılabiliyor. 

Motellerde ve pansiyonlarda bayram zamanı haricinde yer bulabilmen oldukça kolay. Doğa harikası Sokakağzı’nda kamp da yapabilirsin istersen. Tabii hatırlatmakta fayda var, ulaşım konusunda planlama yapman gerekiyor. Çünkü burada sadece günde iki kere minibüs seferi oluyor. 

Sokakağzı’na ulaşmanın en kolay yolu ise Balıkesir Edremit’e uçak ve buradan aktarma yapmak.

Balıkesir Edremit Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Ege’de Kafa Dinlemeye Uygun Duraklar: Herkesten Uzaktaki Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın