babalar gününde seyahat

Babalar Gibi Gezme Zamanı: Babalar Günü’nde Seyahat Düşünenlere Özel Yerler

Özel günler, bir şeylerin varlığını kutlamanın vesilesi olarak oldukça önemli zamanlar. En değerli varlıklarımız ise hiç kuşku yok ki ailemiz. Peki, bu özel günlerde onları mutlu etmeye ne dersin? Üstelik Anneler Günü’nde de Babalar Günü’nde de ebeveynler tatlı bir beklentide oluyor. Yakın zamanda Anneler Günü’nü kutladık. Sırada ise Babalar Günü var. “Babalar Günü ne zaman?” diye merak ediyorsan cevap verelim: Her sene haziran ayının üçüncü pazar gününe denk gelen bu özel gün bu yıl 18 Haziran’da kutlanacak (2023).

Her çocuğun babasıyla ilişkisi farklıdır. Ancak babana güzel bir hediye verip bu özel günü unutulmaz kılmak istersen senin için Babalar Günü’nde gezilecek yerler konusunda çeşitli güzergâh önerileri hazırladık. Ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun.

Haydi kutlamaya yollarda başlayalım ve bu özel günü unutulmaz kılalım!

“Sabah Deniz Çarşaf Gibiydi” Diyen Babalara Özel Deniz Tatili Rotaları

Babalar Günü'nde deniz tatili rotaları

Çocukken yaptığın yaz tatillerini hatırlıyor musun? Plajda geçirilen vakitler, deniz tuzuyla güneş kreminin karışıp kumlara bulandığın günler, kalabalık akşam yemekleri, korkusuzca kumdan kale yaptığın zamanlardan bahsediyoruz. Baban sabah erkenden denize gidip güne başlayan, zaman zaman balık tutan biriyse bu rotalar tam size özel olacak:

Asos, Çanakkale

Asos’un en güzel, el değmemiş plajlarına sahip olan Sokakağzı bölgesi, deniz tatilini seven babalar için biçilmiş kaftan. Zeytin ağaçları içerisinden geçilerek ulaşılan Kadırga Plajı’nı da bu deniz planına ekleyebilirsin. Burada konaklamak için motel ve pansiyon gibi seçenekler de bulabilirsin.  

Balıkesir- Edremit Uçak Bileti Ara

Manavgat, Antalya

Mavi Bayraklı 229 plajıyla gönlümüzde taht kuran Antalya’yı, deniz tatili için ziyaret edebileceğin rotalar arasına alabilirsin. Sana Antalya’da en çok mavi bayraklı plajı bulunan durak olan Manavagat’ı önermek isteriz. Ülkemizdeki diğer temiz plajları merak ediyorsan Mavi Bayraklı Plajlar: Mavi Bayrak Neyi Temsil Eder? yazımızı okuyabilirsin. 

Karşı kıyıya geçip Ege’yi bir de komşudan görmek istersen muhteşem kıyılarıyla Rodos’u da değerlendirebilirsin. 

Alanya Uçak Bileti Ara

Macerayı ve Yeşillik Görmeyi Seven Babalara Özel Doğa İçinde Tatil Güzergâhları

Babalar Günü'nde Doğa Tatili

Doğasever babaların bir kısmı memleketine gitmek istiyor. Kendi topraklarındaki kuşu çiçeği ağacı ve sevdiği insanları görmeyi seviyor. Dilersen bu Babalar Günü’nde babana doğa ziyareti hediye edebilirsin. İşin içine macera katmayı seven bir baban varsa bu güzergâh önerilerini dikkate alabilirsin: 

Fethiye, Muğla

Fethiye, Muğla’nın yeşil ve maviyle buluştuğu en özel noktalardan biri. Baban da doğasever biri ise yeryüzü cennetlerinden Saklıkent Milli Parkı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Hem yaz sıcağını serinliğe bırakan hem de yeşili, kanyonları ve buz gibi bir suyu bir araya getiren böyle bir yerde vakit geçirmek babana huzur verecektir. 

Milli parka yakın mesafede bulunan Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi gibi doğa harikası duraklar da görülmeye değer. Baban yamaç paraşütü gibi bir maceraya kendini hazır hissediyorsa Babadağ’dan birlikte yamaç paraşütü rüzgarına kapılabilirsiniz. Göreceğin eşsiz manzara hem senin hem de baban için unutulmaz bir deneyim olacak. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Kaş, Antalya  

Yazın sıcağında yemyeşil yaylada, ağaçların gölgesinde denize girebileceğiniz bir yer ararsan Kaş seyahat için güzel bir tercih olabilir. Kaş şehir merkezini ve güzel plajları dolaşıp sonrasında Gömbe Yayla’sını ziyaret edebilirsiniz. Uçarsu Şelalesi’nin buz gibi suyu, Yeşil Göl’ün muhteşem manzarası ve çam ağaçlarının oksijen dolu havasında huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Yemyeşil başka duraklar ararsan da Türkiye’deki Wi-Fi’siz Güzergahlar yazımıza göz atabilirsin. 

Bu bölgeye ucuz Dalaman uçak bileti alıp aktarma yaparak ulaşabilirsin.

Tarihe Meraklı Babalara Antik Kentler ve Şehir Turlarıyla Dolu Seyahat Önerileri

Babalar Gününde antik kent ve şehir turları

Tarihin geniş dünyasından örneklerle gününü şenlendiren baban için antik kent gezisi ya da yurt dışında tarihi bir şehir gezisi planlamaya ne dersin? O yeri bilip görmenin bambaşka bir his olduğunu fark ettikten sonra belki iyi bir seyahat arkadaşı olup birlikte gezmedik tarihi yer bırakmazsınız. Bir yerden başlamak de için bu tarihi duraklar sizi hayli keyiflendirecek: 

Roma, İtalya

Roma, tarih konusuna ilgisi olan gezginlerin ziyaret etmesi gereken noktalardan biri. Çünkü tarihi buram buram hissedip içerisinde kaybolmak çok kolay. Roma’yı aklına koyarsan plan yapabilmek için Roma’da Gezilecek Yerler: Bir Tatlı İtalya Macerası yazımızdan faydalanabilirsin.  

Roma Uçak Bileti Ara

Atina, Yunanistan

Büyüleyici Akropolis, görkemli tapınaklar, antik tiyatrolar, tarih dolu Arnavut kaldırımları… Atina, tarihe gönül vermiş, özellikle antik döneme ilgisi olan babalar için muhteşem bir tatil rotası. Tatilini planlamak için Atina Gezi Rehberi işine yarayacak, detaylıca incelemeni öneririz. 

Atina Uçak Bileti Ara

“Bu Yemeği Şöyle Yiyeceksin” Diyen Babalara Göre Gurme Duraklar

Babalar Günü'nde gurme duraklar

Yemek yerken mutlu olan, her yemekten ayrı keyif alan babalar, babalarımız… Hem yemek yemeYi seven hem de bu konuya ilgisi olan bir baban varsa durma, bir gurme turu planla deriz. Bizim babanla gitmen için hazırladığımız gurme tatil planı rota önerilerimiz ise şöyle:

Elazığ

Elazığ, gurmeler için bir cennet! Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar mideni şenlendirecek serotonini artıracak ve pozitif enerji saçmanı sağlayacak bir durak arıyorsan Elazığ’ı değerlendirmeni öneririz. Babana güzel yemekler denetmek istersen öncesinde bilgi sahibi olmak için Elazığ Gurme Turu yazımızı okumanı öneriyoruz.

Elazığ Uçak Bileti Ara

Afyonkarahisar

Afyon’un UNESCO Gastronomi Şehri seçildiğini biliyor muydun? 2019 yılında yöresel lezzetleri sayesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan şehir sucuğuyla ünlü. Ancak sadece sucuğunun güzel olduğunu düşünürsek diğer tescilli lezzetlerine ayıp etmiş oluruz. Planını yapabilmek ve Afyonkarahisar lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan Gastro Afyon web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Afyon’a Kütahya üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Kütahya Uçak Bileti Ara

Kaplıcalarda Şifa Bulmak İsteyen Babalara Özel Sağlık Turizmi Rotaları

Babalar Günü'nde termal duraklara seyahat

“Zaman bulsam da kaplıcalara gitsem” diye söze giren bir baban varsa başka gezi planına hiç yönelmeden kaplıca planı yapabilirsin. Hem huzur veren hem de destekleyici bir tedavi yöntemi olarak kullanılan kaplıcalar için gidebileceğin duraklardan bir iki öneriyi aşağı bırakıyoruz:

Termal, Yalova

Ülkemizin en popüler kaplıcalarından biri Yalova’da bulunuyor. Adı üstünde Termal olarak adlandırılmış bu bölge, özellikle romatizmal rahatsızlıkların tedavisini desteklemek isteyenler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Tabii, Marmara Bölgesi’ndeki termal duraklar çok dilersen diğer şehirlerden birini de tercih edebilirsin. Babana bu konuda danışabilirsin. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Haymana Kaplıcaları, Ankara

Bir başka termal durak önerimiz ise Ankara’da bulunan Haymana Kaplıcaları. Burası romatizmal rahatsızlıkların yanı sıra solunum yolu hastalıklarının tedavisini desteklemek için de gidilen bir yer. Herhangi bir rahatsızlık olmasa da şifalı sularda vakit geçirmek hem dinginlik hem de huzur bulmak için hayli uygun. Diğer şifalı duraklara göz atmak istersen Türkiye’nin Termal Şehirleri yazımızı okuyabilirsin. 

Ankara Uçak Bileti Ara

Babalar günü için babanı mutlu edeceğini umduğumuz önerilerimizin sonuna geldik. Okumaya devam etmek istersen Haziranda Gezilecek Yerler | Haziran Ayında Gidilecek Tatil Yerleri yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın