Ağustos Ayı Rotaları

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler | Ağustos Ayı Tatil Önerileri

Ağustosta gezilecek yerler konusunda öneriler arıyorsan doğru yerdesin. Yaz mevsiminin son ayı olan ağustos, kuzey yarım kürede yaşayan çoğu kişinin tatil için plan yaptığı bir ay. Güneş tüm sıcaklığı ile kuzey yarım küreyi ısıtırken henüz tatile çıkmamış olanlar kafalarında farklı planlar canlandırır.

O yüzden “Ağustosta tatilim var, ama gidecek yerim yok.” diyorsan ya da “Ağustosta nereye gidilir?” diye soruyorsan senin için harika öneriler hazırladık. Haydi, başlayalım o halde. İşte, ağustosta tatile gidilebilecek yerler: 

Ağustos Ayında Nereye Gidilir: Ağustosta Tek Başına Gidilecek YerlerAğustos Tek Başına Gidilecek Yerler

Ağustos, yaz coşkusunun hissedildiği son ay. Bu nedenle deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için hala zamanın var. Peki; ağustos ayında deniz, kum, güneş üçlemesi için gidebileceğin yerler nereler:

Alanya: Güneye Doğru

Alanya; güney tarafında Akdeniz’in, kuzeyinde ise görkemli Toros Dağlarının bulunduğu eşsiz bir yerleşim yeri. Geçmişi oldukça eskiye uzanan bölgenin tam olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor.

Tarihte ilk defa “Korakesium” ismiyle anılan Alanya, ülkemizin en keyifli ve en canlı turizm merkezlerinin başında geliyor. O yüzden ağustosta Alanya’ya gitmek oldukça cezbedici. Alanya’ya gitmeye ve eğlenceye doymaya ne dersin? 

Alanya Uçak Bileti Ara

Foça: Ege Bir Başka

Foça, İzmir‘e bağlı oldukça eski bir yerleşim yeri. Geçmişi antik dönemlere kadar uzanan bölgenin ismi de civardaki koylarda yaşayan foklardan geliyor. Ayrıca burası denizi ve mitolojik efsaneleri ile de hayli ünlü bir coğrafya. 

Kültürel ve doğal değerleri ile olduğu kadar balıkçılığı ile de adından bahsettiren Foça, Türkiye’deki balık tutma rotaları arasında. Hem burada denizin ve tarihi köşelerin tadını çıkarırken Ege’ye özgü gurme lezzetlere de doyabilirsin. Foça’ya ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İzmir Uçak Bileti Ara 

Kaş: Tarihi Bir Macera

Kaş, Antalya‘nın batı tarafında bulunan doğa harikası bir yer. Son dönemlerde Türkiye’nin en popüler güzergahlarından biri olan bölge, tarih öncesi dönemlerden kalan ilham verici dokusu ile görülmeye değer. 

Antik kentleri, plajları ve doğayla iç içe olabileceğiniz kamp alanları ile dikkat çeken Kaş, mitolojik hikayelere de konu olmuş bir yer. Özellikle Patara Antik Kenti ve plajı ile ünlü olan bölge, nefes kesici bir güzergah.

Ayrıca burası Türkiye’nin en iyi dalış rotalarından da birisi. O yüzden su altına ilgin varsa burayı mutlaka görmelisin. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Antalya Uçak Bileti Ara 

Ağustosta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Ağustosta Gidilecek Ülkeler

Ağustosta Gidilecek Ülkeler

Ağustos ayında bir yurt dışı turu mu yapmak istiyorsun? Eğer “Ağustos ayında yurt dışına çıkmak istiyorum.” diyorsan merak etme. Senin için Avrupa’da gezilecek yerleri inceledik. İşte, ağustosta gidilecek ülkeler:

Lyon, Fransa: Bir Gastronomi Başkenti

Lyon, Fransa’nın güneydoğusunda yer alan bir gastronomi başkenti. Tarihi oldukça eski olan şehir, “Auvergne-Rhône-Alpes” bölgesinin de merkezi. Geçmişi Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan ve birçok tarihi esere ev sahipliği yapan şehir; ismini de aslan anlamında gelen “lion” sözcüğünden almış. 

Gastronomik tatları ile olduğu kadar kültürel açıdan da ilham verici bir yer olan Lyon, tarihi meydanları ve doğal güzellikleri ile de çekici. Kısacası Lyon seni çağırıyor!

Lyon Uçak Bileti Ara 

Viyana, Avusturya: Bohem Bir Yolculuk

Avusturya‘nın başkenti konumundaki Viyana; barok mimarisi, göz alan caddeleri ve estetik dokusu ile parlayan bir şehir. Zamanında Avrupa’nın ve dünyanın en önde gelen kültür-sanat merkezlerinden biri olan Viyana, günümüzde de kültür-sanat hayatına yön veren şehirlerden biri konumunda.

O yüzden bohem bir macera peşindeysen Viyana tam sana göre! Viyana’ya geldiğinde eğlence parkı Prater’i, şehrin kalbinde yer alan St. Stephen Katedrali’ni ve dünyanın en büyük kültür alanlarından biri olan Müzeler Bölgesi’ni ziyaret etmeyi unutma! 

Viyana Uçak Bileti Ara 

Roma, İtalya: Akdeniz Coşkusu

İtalya’nın başkenti Roma; çok köklü bir tarihi arka plana sahip olan görkemli bir şehir. Dünyanın en güçlü imparatorluklarından biri olan Roma İmparatorluğu’nun ana vatanı olan başkent, adeta bir açık hava müzesi konumunda.

Akdeniz ikliminin ve coşkusunun her köşesine sindiği şehir, Avrupa’nın en gözde turizm merkezlerinden biri. Tarihi dokusunu korumayı başaran şehirde Kolezyum, Aşk Çeşmesi, Pantheon ve İspanyol Merdivenleri gibi her gezginin görmesi gereken duraklar yer alıyor. 

Ayrıca Roma’ya doğru yola çıkmadan evvel Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar I: Roma’da Çekilen Filmler yazımızı okumanı da tavsiye ederiz. 

Roma Uçak Bileti Ara 

Ağustos Ayı İçin Alternatif Rotalar: Sıra Dışı Bir Seçim Yapmak İsteyenlere 

Ağustos Ayı Alternatif Rotalar

Ağustosta farklı maceralar peşinden koşmak, farklı hikayelerin parçası olmak istiyorsan merak etme; senin için de alternatif önerilerimiz var. 

Pamukkale, Denizli: Beyaz Bir Güzellik

Yüzyıllardır şifa dağıtan beyaz güzellik Pamukkale, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Görüntüsüyle hayli ilgi çeken bu önemli noktaya geldiğinde yapman gereken en önemli şey paçaları sıvayıp şifalı suyu hissetmek. Suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca yamaç paraşütü yaparsan gökyüzünden de bu beyaz güzelliğin seyrine dalabilirsin. 

Buraya gelmişken hemen yanında bulunan Hierapolis Antik Kenti’ne de mutlaka uğramanı öneririz. Hem travertenlere hem antik kente Müze Kart ile ücretsiz olarak giriş yapabilirsin. 

Denizli Uçak Bileti Ara

Bükreş, Romanya: Tarih ve Doğa İç İçe

Romanya’nın başkenti Bükreş, son yılların popüler güzergahlarından ve deneyim odaklı seyahat rotalarından biri. Karpat Dağları ile Tuna Nehri arasında kalan şehrin tarihi de 15. yüzyıla kadar uzanıyor. Ülkemize hayli yakın bir konumda olan Bükreş, hem kültürel hem de görsel açıdan görülmesi gereken bir yer.

Özellikle alternatif seyahatlerden ve farklı duraklardan hoşlanan gezginlere göre olan Bükreş, ekonomik açıdan da oldukça uygun bir rota. 

Bükreş Uçak Bileti Ara

Kazablanka, Fas: Beyaz Şehir

Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alan Kazablanka, Fas’ın en büyük şehri konumunda. “Beyaz Şehir” olarak da anılan Kazablanka, ünlü filmlere mekan olmuş ve atmosferi ile dikkat çeken otantik bir yer.

Afrika kıtasındaki en önemli finansal merkezlerin başında gelen şehir, egzotik güzelliği ile de ilham veren bir rota. Kuzey Afrika’nın masalsı noktalarından biri olan bu bölge, özellikle farklı kültürleri tanımak ve özel hikayeler yaşamak isteyen gezginler için harika bir seçenek. 

Kazablanka Uçak Bileti Ara

Ağustos Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farklı Bir Tatil Arayanlara Özel

Ağustos Ayı Deneyim Odaklı Rotalar

Ağustos ayında farklı deneyimler yaşayabileceğin rotalara doğru yol almak istersen önerilerimiz senin için geliyor. 

Atina, Yunanistan: Yüzlerce Yıllık Kültürün Peşinde

Yunanistan’ın başkenti Atina aynı zamanda demokrasinin doğduğu toprakları kapsıyor. Batı medeniyeti için hayli öneme sahip Atina, Avrupa’nın tarihi başkenti olarak kabul ediliyor. Doğal olarak gezilip görülecek bir sürü tarihi nokta var. Atina Gezi Rehberi’ni inceleyerek gezi rotanı oluşturabilirsin. 

Eğer tarihe ve kültüre ilgin varsa Atina’yı gidilecek yerler listene mutlaka almalısın. Bu bölgeye ulaşmak için tek yapman gereken ise Atina’ya uçmak!

Atina Uçak Bileti Ara

Gökçeada, Çanakkale: Doğanın Kucağında

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada diğer adalara nazaran daha doğal ve el değmemiş noktalara sahip. Tertemiz denizi, keçileri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, Rum köyleri, beyaz örtülü lokantalarıyla sakin tatil arayışına derman olacak bir lokasyon. Zaten cittaslow şehirleri arasında yer alıyor. Bu özelliğiyle tam olarak sakinliği ve huzuru tescilli bir nokta. 

Doğanın içerisinde vakit geçirmeyi seviyorsan burası tam sana göre. Dilersen tertemiz denizinde dalış ve rüzgar sörfü de yapabilirsin.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara  

Akyaka, Muğla: Sahillerde Kitesurf Zamanı

Muğla yaz tatillerinin vazgeçilmez duraklarından biri. Akyaka da Muğla’nın küçük ama doğa harikası noktaları arasında yer alıyor. Hem kamp yapılacak noktaları hem de denize girip güneşlenilecek sakin koyları mevcut. Bunların haricinde kitesurf’e gönül verenlerin de uğrak noktası. Türkiye’de en güzel kitesurf yapılan duraklardan biri olduğu için sıkça tercih ediliyor.

Bu yaz tatilinde farklı bir deneyim istersen Akyaka’ya uğrayıp kitesurf dersleri alabilirsin. Dalgalarla birlikte hareket etmek bambaşka bir keyif; adrenalin seviyorsan denemeni öneririz. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Ağustosta Kampa Nereye Gidilir: Ağustosta Kamp Yapılacak YerlerAğustosta Kamp

Ağustos ayı kamp yapmak için de oldukça çekici bir ay. Bu nedenle ağustos ayındaki tatil önerileri arasında kamp yapılacak yerler de bulunuyor.

Doğa ile baş başa kalabileceğin ve kamp yapabileceğin yerlere geçmeden önce hatırlatmakta yarar var; kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin.

Olimpos, Antalya: Cennetten Bir Köşe 

Olimpos, Türkiye’deki cennet köşelerden. Antalya‘nın Kumluca ilçesine bağlı olan bölge, Olimpos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle burası doğası ile olduğu kadar tarihi ve kültürel değerleri ile de gezginleri çekiyor.

Likya Yolu üzerinde bulunan Olimpos, Akdeniz’de kamp yapılacak yerler arasında yer alıyor. Eşsiz bir doğaya ve masmavi bir denize sahip olan bölge, kamp yapmak için biçilmiş kaftan. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan geçiyor. 

Borçka, Artvin: Gizli Bir Güzellik

Artvin il sınırları içerisinde yer alan Borçka, Artvin şehir merkezi ile Hopa arasında bulunuyor.  Borçka denince akıllara elbette doğal güzellikleri geliyor. Özellikle Machael Vadisi ve Karagöl bölgeye gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. UNESCO tarafından Türkiye’nin ilk “Biyosfer Rezervi” olarak seçilen yeryüzü cenneti Macahael Vadisi altı köyden oluşuyor. Yemyeşil bir alan ve ciğerlerini bayram ettirecek bir atmosfer istersen burada kamp yapabilirsin. Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan Karagöl de Machael Vadisi gibi doğal bir merkez. Burada da dağ ve göl manzarası eşliğinde kamp yapabilrsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Trabzon Uçak Bileti Ara 

Bafa Gölü, Muğla: Ege’nin Kıyısında 

Bafa Gölü, Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel gölleri arasında bulunuyor. Kıyı uzunluğu yaklaşık 50 km olan göl, Ege Bölgesi’nin en büyük gölü konumunda. Bodrum’a oldukça yakın bir konumda bulunan Bafa Gölü, Büyük Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar sebebiyle kıyıdan içeride yer alıyor. 

Jeolojik ve arkeolojik açıdan da hayli değerli olan gölün gün batımı manzaraları çok meşhur. Ayrıca burada bulunan Beşparmak Dağlarının görünümü de bölgeye büyülü bir atmosfer katıyor.

Muğla-Milas Bodrum Uçak Bileti Ara

Ağustos Ayında Yaz Sıcağını Unutturacak Yerler: Ağustosta Serinlik Arayanlara Özel

Ağustosta yaz sıcağını unutturacak rotalar

Ağustosta farklı deneyimler yaşayabileceğin rotalara gitmek istiyorsan bu öneriler tam sana göre!

Çamlıyayla, Mersin: Yaz Sıcağında Serinlik Arayanlara Özel

Külpet Dağı’nın eteğinde yer alan Çamlıyayla diğer adıyla Namrun, Mersin’e yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunuyor. Doğayı ve ekstrem sporları sevenler için mağaralarının ve ormanlarının dışında Yalamık ve Cehennem Deresi kanyonları rafting ve trekking için hayli uygun.

Özellikle Adana ve Mersin’in kavurucu sıcaklarından uzaklaşmak isteyenler için yakın ve serin bir nokta olduğunu söyleyebiliriz. Kadıncı Vadisi, Papazın Bahçesi gibi doğal noktaların yanı sıra tarihi Namrun Kalesi’ni de ziyaret edebilirsin. Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise Adana’ya uçup sonrasında aktarma yapmak. 

Adana Uçak Bileti Ara

Feslikan Yaylası, Antalya: Antalya’nın Yaz Sıcağından Uzak Noktası

Konyaaltı denince aklına yayla gelmiyordur diye tahmin ediyoruz. Oysa Feslikan Yaylası, Konyaaltı’na bağlı ve şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta. Yani Konyaaltı plajlarında denize girip güneşlendikten sonra güneşten bunalırsan Feslikan Yaylası sana kollarını açıyor. Temiz havası, trekking rotaları ve turizm noktalarına yakınlığı sebebiyle ilgi çekici bir durak olan yaylaya gitmişken yakınlarda bulunan Typalia Antik Kenti’ne de uğramayı ihmal etme. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan geçiyor. 

Bozdağ Yaylası, İzmir: Yeryüzü Cenneti

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ, yazın serinlemek isteyenlerin uğrak noktası. Çünkü şehir merkezine göre yaklaşık 10 derece daha serin oluyor. Ege’nin ikinci büyük dağı Bozdağlar’ın üzerinde yer alan bu yaylanın çevresinde ayrıca Elmabağı, Çavdar, Gölcük, Gündalan, Subatan gibi pek çok yayla da bulunuyor. 

Eşsiz gün doğumları ve gün batımları yakalayabileceğin Bozdağ tam bir doğa harikası. Çam, kestane ve ceviz ağaçlarının arasında yürürken sincaplarla karşılaşabilirsin. Bu bölgeye bir ziyaret planlıyorsan İzmir Gezi Rehberi’ni de incele deriz. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmaktan geçiyor.

Ağustosta Balayına Nereye Gidilir? Ağustos Ayında Balayına Gidilecek Yerler

Ağustos Ayında Balayına Nereye Gidilir

Ağustos ayı balayı rotaları

Ağustos ayında balayı planları yaparken romantik ve unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz harika güzergâhlar sizi bekliyor. Egzotik plajlardan tarihi şehirlere uzanan rotaları çifte kumrulara özel seçtik. Bu ay, yazın en sıcak dönemlerinden biri olduğu için deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz destinasyonlar ve kültürel zenginliklerle dolu şehirler de sizi bekliyor. Balayı tatilinizde hem dinlenip hem de yeni yerler keşfetmenin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte, Ağustos ayında balayı için ideal destinasyonlar:

Lizbon, Portekiz: Lizbon’un Büyüsüne Kapılma Zamanı

Lizbon, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri ile balayı için mükemmel bir destinasyon. Şehrin dar sokaklarında romantik yürüyüşler yapabilir, pastel renkli binaları ve çinili duvarlarıyla ünlü Alfama Mahallesi’ni keşfedebilirsiniz. Tagus Nehri’nin eşsiz manzarasında gün batımını izlemek ve leziz Portekiz mutfağının tadını çıkarmak balayınızı unutulmaz kılacak. Ayrıca Belem Kulesi ve Jeronimos Manastırı gibi tarihi yapılarla kültürel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Lizbon’un yakınındaki Cascais ve Sintra kasabalarını ziyaret ederek balayı tatilinizi daha da zenginleştirebilirsiniz.

Lizbon Uçak Bileti Ara

Sharm El Şeyh, Mısır: Balayında Macera Arayanlara Öze

Sharm El Şeyh, Kızıldeniz’in kristal berraklığındaki suları ve renkli mercan resifleri ile ünlü bir tatil beldesi. Sanki bir rüyadan bahsediyormuşuz gibi gelebilir. Burası rüya ile gerçeğin karıştığı büyülü bir yer. Hem de macera dolu!

Tüplü dalış yapar ya da şnorkelle yüzerseniz suyun altındaki renkli dünyayı keşfedebilirsiniz. İpeksi kumlarda güneş banyosu yaparken Kızıldeniz’in dalga seslerini duyacaksınız. Bunların yanı sıra çöl safarileri ve bedevi çadırlarında akşam yemekleri gibi macera dolu aktivitelerle balayınızı unutulmaz kılmak da mümkün olacak. 

Gündüzleri Kızıldeniz’in renkli denizinde, geceleri ise Sina Çölü’nde gökyüzünü yorgan yapıp parlak yıldızlar eşliğinde romantik anlar yaşayabilirsiniz. Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Şarm El Şeyh uçak bileti almaktan geçiyor. Haydi rüya başlasın!

Şarm El Şeyh Uçak Bileti Ara

Kıbrıs, KKTC: Sadece Keyif Yapmak İsteyen Çiftlere Özel

Kıbrıs, eşsiz plajları ve tarihi dokusuyla balayı çiftlerine keyif ve huzur dolu bir tatil sunuyor. İster Girne’nin güzel sahillerinde güneşlenin ister berrak denizinde yüzmenin keyfini çıkarın. Dilerseniz Tarihi Girne Kalesi ve Bellapais Manastırı gibi yerleri gezerek kültürel bir yolculuğa da çıkabilirsiniz. Karpaz Yarımadası’nın el değmemiş doğasında romantik yürüyüşler yapabilir ve yerel restoranlarda Akdeniz mutfağının enfes lezzetlerini tadabilirsiniz. 

Bunların yanı sıra her şey dahil balayı otellerinde vakit geçirebilir ve dilediğinizce keyif yapabilirsiniz. Balayınızı adanın sakin atmosferinde dinlenerek ve sevdiğiniz kişiyle keyifli anlar paylaşarak geçirebilirsiniz.

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Antalya Tatil Yerleri: En Güzel Antalya Beldeleri başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın