• Ana Sayfa
  • Genel
  • Kış Seyahatine Nasıl Hazırlanılır?: Soğuğu Bile Sevdirecek Rotalar

Kış Seyahatine Nasıl Hazırlanılır?: Soğuğu Bile Sevdirecek Rotalar

Yeni yerler keşfetmek her gezginin daimi hayali ve hedefi. Tam da bu nedenle yerinde duramayan gezginler kışın da seyahatine devam etmeli. Bambaşka yerleri keşfetmenin verdiği hazzı pandemik koşullar sekteye uğratsa bile kış aylarında da tam yol ileri deyip seyahat rotamızı çizmeye devam ediyoruz.

Kış mevsimi, yaz mevsimine göre seyahat için daha az tercih edilen ve daha planlı programlı hazırlanılması gereken bir dönem. Tatil yapmak istiyorsun; ama soğuklardan, kardan kıştan mı çekiyorsun? Hiç merak etme! Seyahatini kolaylaştıracak bir sürü önerimiz var. Hem gerçek gezginler seyahat etmenin mutlaka bir yolunu bulur! 

“Kış seyahatine nasıl hazırlanılır?” sorusunu senin için cevaplıyoruz. Sonrasında da kış aylarında ayrı güzel olan yerlere doğru rota önerilerinde bulunacağız. 

Haydi sıcak bir kahve al sonra da birlikte kış seyahatine hazırlanalım.

Kış Seyahatine Hazırlanmak: Muhteşem Manzaraların Seni Beklediğini Unutma

Az insan, daha uygun fiyatlar, bembeyaz sokaklar… Kış seyahatinin en güzel yanları toplanmış seni yollara düşmeye ikna etmeye çalışırken lütfen onlardan biraz vakit iste ve detaylı kış tatili planın için düşünmeye başla. Zaten senin için hazırladığımız önerilerimizle yanındayız. Seyahatinin ertesi sabahı uyandığında, öğlen sokaklarda dolaştığında, belki de kayak için piste ilerlediğinde “İyi ki yapmışım!” diyeceksin.

İşte, senin için kış tatiline hazırlık önerileri:

Öncelikle Rotanı Belirlemesin

Tatil hazırlıklarına başlamadan önce gideceğin yere karar vermelisin. Sonra da yapabiliyorsan hava durumuna göre bir tarih belirleyebilirsin. Kış her türlü soğuk, ama otelden çıkamayacağın bir hava olmasa iyi olur. Hava durumu kontrolü için Weather Forecast’i ziyaret edebilirsin. 

Soğuğa Hazırlıklı Olup Sıkı Giyinmelisin  

İklim krizinden dolayı artık havalar eskisi kadar soğuk değil, ancak kış mevsiminde olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Üstelik bazı bölgeler gerçekten hala çok soğuk. Yani termal taytlar, yün çoraplar, şapka ve eldivenleri kaldırdığın yerden çıkarma vakti. 

Kayak planın varsa zaten kar botu ve kar pantolonun otomatik olarak seninle gelir. Kalın montun, su geçirmez botların ve kışın olmazsa olmaz trendi kat kat giyindiğin kombinin seni tüm kara kışa karşı yenilmez yapacak. 

Cildine İyi Bakmalısın

Soğuk havalar maalesef cildini kurutabilir. O yüzden nemlendirici kremlerden bir tanesini mutlaka yanına al. Ayrıca kış güneşi görsen de güneş güneştir. Güneş kremini de yaz kış kullanman cildine iyi gelecektir.

Sağlığına Dikkat Etmelisin

Kış mevsimi hastalanmanın çok kolay olduğu bir dönem. Bu yüzden ekstra özen göstermelisin. Pandemi nedeniyle mutlaka aşını yaptırmanı öneririz. Bazı ülkelerin bu konuda net kuralları var. Yurt dışı planın varsa  ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden inceleyebilirsin. Doktorunun önerdiği vitamin ve takviyelerini de yanından ayırma. Seyahatini güzelce tamamlamak için bunlara ihtiyacın var. 

Termosunu Yanından Eksik Etmemelisin

Kış seyahatine hazırlanmanın son adımı mutlaka bir termos edinmek. İçini ısıtacak içeceklerini koyduğun termosun o an bir kafe bulamasan da seni yalnız bırakmayacak. Üstelik karton bardak kullanmayarak çevreye minik bir katkıda bulunmuş olacaksın. 

Şimdi, sıra geldi soğuğu sevmemizi sağlayacak muhteşem kış rotalarına:

Prag: Orta Çağ’ın Kış Büyüsü

Çek Cumhuriyeti’nin Orta Çağ şehri Prag, her mevsim ayrı güzel. Saraylar, şatolar, kaleler bu şehrin adeta bitki örtüsü diyebiliriz. Ucuz bir şehir diyemeyiz, ama euro kullanmadan da gezebileceğimiz bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Hem kışın sezon dışı uygun bir uçak bileti alıp gidersen bu güzelliğe değeceğini göreceksin.

Yılın bu zamanlarında soğuğa rağmen Prag sokakları büyüleyici ve ışıl ışıl oluyor. Charles Köprüsü’nden göreceğin muhteşem Prag manzarasının gerçekliğini sorgulayabilirsin. Gelmişken Kafka’ya da uğramamak olmaz. Müzelerin saatleri ve giriş ücretleri değişebiliyor. O yüzden gitmeden önce Kafka Müzesi web sitesini ziyaret etmekte fayda var.

Prag’ı çok seviyoruz. Bu yüzden daha önce farklı yönlerini de yazdık. Dilersen aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsin.

Prag Soğuğunda İçinizi Isıtacak 4 Mekân

Prag’da Eğlenceyi Bedavaya Getirmenin 5 Yolu  

Prag Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Salzburg: Mozart’ın Büyüleyici Şehri

Alp Dağlarının eteğinde, Almanya sınırında bulunan Salzburg, muhteşem manzaralara sahip bir yer. Küçük olduğu için de yürüyerek tüm şehri keşfetmek mümkün. Küçük bir genel kültür bilgisi verelim. Salzach Nehri’nin ikiye ayırdığı şehir, ismini tıpkı nehir gibi “tuz” kelimesinden almış.

Mirabell Sarayı, Mozart’ın evi, Residenzplatz Meydanı turistik bir görev olarak gezilmesi gereken yerlerden. Hohensalzburg Kalesi de şehri panoramik olarak görüp fotoğraflayabileceğin, “Sana dün bir tepeden baktım aziz Salzburg!” diyeceğin bir lokasyon.

Bu önerimiz ise klasik müzik tutkunlarına: Her sene Salzburg’da Mozart’ı anmak için Mozart Haftası adı altında Mozart eserlerinin çalındığı bir müzik şöleni düzenleniyor. Ocak-şubat döneminde düzenlenen festival için Salzburg Mozarteum Vakfı’nın hazırladığı web sitesinden detayları öğrenebilirsin. 

Salzburg, Avusturya sınırları içerisinde olsa da Viyana’dan ziyade Münih’e daha yakın. Bu nedenle Salzburg’a ulaşmak için Münih’e uçup buradan aktarma yapabilirsin.

Münih Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Kapadokya: Kış Mevsiminin Renkli Yüzü

Ülkemizin en çok ilgi çeken yerlerinden biri olan Kapadokya, yaz-kış yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Kapadokya bir şehir değil, ancak 4 şehre (Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Kayseri) yayılmış bir bölge. 

Peribacaları, mağaralar, kaleler, ören yerleri, gökyüzünde rengarenk uçan balonlar.. Kapadokya bu mevsim oldukça soğuk, ama manzaraları görülmeye değer. Eğer kış seyahatine sağlam hazırlanırsan bu rotayı hayli seveceksin. Kışın bu bölgede ayrıca jeep safari de yapılıyor. Gün doğumunu büyüleyici bir coğrafyada izlemek istersen Kapadokya tam sana göre!

Daha önce Kapadokya ile ilgili Kapadokya Gezi Rehberi: Peribacaları Efsaneleri ve Mükemmel Bir Kış Planı: Nevşehir yazılarını hazırlamıştık. Dilersen bölgeyi tanımak ve seyahat planı oluşturmak için göz atabilirsin.

Kayseri Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Palandöken: Kışın En Güzel Yaşandığı Yerlerden

Erzurum’da yer alan Palandöken Dağı, ülkemizin en uzun kayak pistine sahip. Büyük yarışmalar için yapılmış slalom pistleri de bulunuyor. Kış gelir gelmez kış sporları sevenler tarafından da ziyaret edilen bir yer haline geliyor. 

Daha önce kayak yapmayı denemediysen ve uygun ekipmana sahip değilsen üzülme, çünkü tüm ekipmanları kiralayabileceğin yerler mevcut. Dilersen ders alıp bu işi hobi haline getirebilirsin. Başka şehirlere başka mevsimlerde de gidebilirsin, ama Palandöken’in ömrü 5 ay kadar. Şimdi ise gitmenin tam zamanı!

Erzurum Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’deki En İyi Kayak Rotaları: Bembeyaz Kar Pistlerine Doğru  ​​yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın