• Ana Sayfa
  • Test
  • Sürdürülebilir Turizm Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

Sürdürülebilir Turizm Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

Dünya sürekli değişim halinde. Bu da yeni anlayışların ortaya çıkmasını kaçınılmaz bir hâle getiriyor. Mesela her yıl başka seyahat trendleri karşımıza çıkıyor. 2023 yılında havacılık sektörünü şekillendiren trendler arasında kendine yer bulan sürdürülebilirlik de gezegenimize olan sorumluluğumuzu turizmde de göstermemiz gerektiğini vurguluyor. 

Sürdürülebilirlik son yılların en çok konuşulan kavramlarından. Peki, turizm alanında sürdürülebilirlik konusunda neler biliyorsun? Bu muhteşem güzelliklerle dolu dünya, cennet gibi coğrafya, yüzyıllara yayılan tarih ve kültür, gezginlerden biraz sorumluluk bekliyor. 

Pegasus da rotasını sürdürülebilir bir geleceğe çeviriyor. Sen de bu sürdürülebilir gelecek rotasını desteklemek istersen Pegasus’un, iklim teknolojisi firması CHOOOSE™ ile iş birliği kapsamında hazırladığı Chooose today sayfasını ziyaret edip uçuşundan kaynaklanan karbon emisyonu miktarını ölçebilir, ardından yapılan hesaplama sonucu doğrulanmış iklim çözümlerini destekleyerek karbon ofset ile bu miktarı dengeleyebilirsin.  

Araştırmalara göre tatil zamanı insanlar duyarlı olmaları gereken konuları erteliyor. Ama bilgi güçtür. Bilirsen ve önemini kavrarsan bir şeyleri değiştirmek için elin sağlam olacak. Şimdi, zaman sürdürülebilirlikle ilgili bilgini ölçme zamanı. Dilersen önce sorularımızı soralım, cevaplarına göre sana gezilecek yerler önerelim, sonrasında önerimize ya da keyfine göre ucuz uçak biletlerini inceleyerek gezini planlamaya başlayabilirsin!”

Son olarak sana ilham vermesi için Gönüllü Çalışarak Nasıl Gezilir?: Voluntourism Hakkında Her Şey yazımızı da okuyabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın