Dünyanın En İyi Eğlence Parkları

Hem Çocuklara Hem Büyüklere Bir Güzellik: Dünyanın En İyi Eğlence Parkları

Deniz, kum, güneş üçlüsüne, tarihi dokulara, belki de sadece gurmelerin bildiği yurt dışındaki leziz restoranlara gitmiş olabilirsin. Türkiye’de ya da Avrupa’nın farklı şehirlerindeki sokaklarda keyifli vakit geçirmiş ya da tatilini anlamlı kılacak bir şeyler bulmuş olabilirsin. Mutlaka eğlenmişsindir. Zaten hangi tatil keyifsiz geçmiş ki! Peki, eğlencenin dozunu dünyanın en iyi lunaparklarında biraz artırmaya ne dersin?

Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bu duraklarda eğlenceli bir yolculuğa çıkma zamanı geldi. Ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. Bunun yanı sıra güzel bir kampanya haberimiz var!

Çocuklarımız gönüllerince uçsun diye 23 Nisan’a özel çocuk biletleri hediye!

19 -23 Nisan tarihleri arasında (Türkiye yerel saatine göre 19 Nisan 2024 saat 10.00’dan itibaren 23 Nisan 2024 saat 23.59’a kadar) kadar alacağın, 7 Mayıs 2024 – 6 Haziran 2024 uçuş tarihleri arasındaki yurt içi, yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarında Pegasus BolBol üyeliği üzerinden alınan yetişkin biletine dahil olan çocuk biletleri hediye. Sen de biletlerini hemen al, 23 Nisan coşkusunu Pegasus’la yaşa!

Kampanya detayları için 23 Nisan’a Özel Çocuk Biletleri Hediye sayfasını ziyaret edebilirsin.

Sıra geldi eğlencesi bol, dünyanın en iyi eğlence parklarına:

1. Disneyland, Paris, Fransa: Hayaller Diyarı

Disneyland, Paris, Fransa

Burası her çocuğun ve içindeki çocuğu yaşatmaya devam edenlerin hayallerini süsleyen bir dünya. En büyük tema parklarından biri olan Disneyland Paris, şehrin 30 kilometre dışarısında kalıyor. Bu büyük eğlence kompleksinin içerisinde oteller, restoranlar, dükkanlar da bulunuyor.

Zaten burada Paris’in en tatlı yüzüyle karşılaşacaksın. Bol maceraya, bol eğlenceye, masal gibi bir deneyime hazır ol! Her mevsim ziyaretçi çeken bu durağı bahar aylarında ziyaret edebilirsin. Yaz ayları turizm sezonu olduğu için diğer zamanlara göre daha kalabalık oluyor. Detaylı bilgi almak için Disneyland Paris web sitesini ziyaret edebilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Paris’e uçmak!

Paris Uçak Bileti Ara

 

2. Tivoli Bahçeleri, Kopenhag, Danimarka: Dünyanın En Eski İkinci Eğlence Parkı

Tivoli, Kopenhag, Danimarka

Dünyanın en eski eğlence parklarından biri olan Tivoli, 1843 yılından bu yana lunapark sevenlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Parkın içerisinde adrenalinini artıracak hızlı bir tren, serbest düşüş kulesi, dönme dolap bulunuyor. Tabii bunlar daha başlangıç! 

Eğlencenin haricinde parkın içerisinde suni bir göl ve etrafında oturabileceğin kafeler yer alıyor. İster adrenalin peşinden koş, ister huzurlu bir şekilde parkın keyfini çıkar! 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kopenhag’a uçmak!

Kopenhag Uçak Bileti Ara

3. Europa Park, Rust, Almanya: Kocaman Bir Eğlence Dünyası

Euro Park Rust, Almanya

Dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olan Europa Park, 13 farklı hız trenine sahip bir yer. İçeride büyük bir lunaparktan bekleyebileceğin her türlü eğlence ve adrenalini yakalabileceğin deneyimler yaşayabilirsin. 95 dönümlük bir alana yayılmış bu eğlence parkında 1975 yılında açılmış olmasına rağmen hala eğlencesini koruyor. Buraya gelmeyi planlarsan bir gününü ayırmanı öneririz.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Stuttgart’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Stuttgart Uçak Bileti Ara

4. Efteling, Kaatsheuvel, Hollanda: Masalların İçerisinde Küçük Bir Gezinti

Efteling, Hollanda

Efteling, Hollanda’nın en büyük eğlence parkı. Masal ormanı olarak 1933 yılında kurulan bu park, yıllar geçtikçe büyüyüp içerisindeki etkinlikleri artıran bir yer olmuş. Hız trenleri, masal ormanı, korkutucu villa gezileriyle eğlenmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Dilersen otelinde ya da tatil evlerinde de konaklayabileceğin bu eğlence merkeziyle ilgili detaylı bilgiye Efteling web sitesi üzerinden ulaşabilirsin.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Eindhoven’a uçmak! 

Eindhoven Uçak Bileti Ara

5. PortAventura, Salou, İspanya: Farklı Temalar İçerisinde Coşku Dolu Bir Eğlence

PortAventura Eğlence Parkı, İspanya

Barselona’ya yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan PortAventura, İspanya’nın en büyük eğlence parkı. 6 farklı temaya göre hazırlanmış parkın içerisinde Susam Sokağı teması da bulunuyor. Yaşı geç ancak ruhu genç olanlar burayı fazlasıyla sevecektir. İçerisindeki hız treni de adrenalin meraklıları için hayli tatmin edici diyebiliriz.

PortAventura, Barselona’da mutlaka uğranılması gereken duraklardan biri. İspanya seyahatinde ziyaret edip asla pişman olmayacağın bir yer arıyorsan artık cevap belli!

Barselona Uçak Bileti Ara

7. Vialand, İstanbul, Türkiye: Avrupa’nın En İyi Tema Parklarından Biri

Vialand İstanbul

Dünyanın en iyi eğlence parklarından birini İstanbul’da bulabileceğini biliyor muydun? European Star Award tarafından Avrupa’nın en iyi 10 tema parkı arasında gösterilen Vialand, İstanbul’da eğlenceyi bulabileceğin ve tüm günü geçirebileceğin bir park. Üstelik engelli dostu alanları da mevcut. Çarpışan arabalardan dev salıncaklara, su kaydırağından roller coaster’a pek çok eğlence aracının bulunduğu Vialand, hem sana hem de çocuklara çok iyi gelecek. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

8. IMG Worlds of Adventure, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri: Maceraya Hazır Ol

IMG Worlds of Adventure, Dubai, Birleşik Arap Emirlikler

 

Dubainin ilk mega tema parkı olan IMG Worlds of Adventure’da macera dolu bir gün geçirmen mümkün. Marvel ve Cartoon Network’ün karakterlerine ait alanlar dışında dev ve gerçekçi dinozorlarla da bir araya gelebilirsin. Ayrıca 12 sinema salonu bulunan bu tema parkında, gerçekliği artırılmış filmler izlemeden de dönmemelisin. Biletler, rezervasyon ve detaylı bilgi için  IMG Worlds of Adventure web sitesini ziyaret edebilirsin. 

Dubai Uçak Bileti Ara

9. Parque de Atracciones de Madrid, Madrid, İspanya: Eğlenmek İçin Doğru Adres

Parque de Atracciones de Madrid, Madrid, İspanya

Parque de Atracciones hem ailenle güzel vakit geçirebileceğin hem de arkadaşlarınla heyecan dolu anılar biriktirebileceğin bir tema park. Pek çok alternatif sunan bu eğlence merkezi parka karşı koymak imkansız!

Eğer Madrid’e gitmeyi düşünüyorsan gezilecek yerler listene Parque de Atracciones de Madrid’i mutlaka eklemelisin. Madrid’le ilgili daha fazla bilgi almak istersen de Madrid’i Madridli Gibi Gezmek: Madrid’de Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsin. 

Madrid Uçak Bileti Ara

10.Prater, Viyana, Avusturya: Viyana’nın En Eğlenceli Adresi

Prater, Viyana, Avusturya

Avusturya’nın en büyük ve en eski lunaparklarından biri olan Prater’in tarihi 18. yüzyıla kadar uzanıyor ve bugünün modern eğlence parklarının da öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

Mağara treni, su parkı, dönme dolap, hız treni, labirent, atlıkarınca, bowling, oyun salonu gibi birçok eğlence alanına sahip Prater; çekici atmosferi ve renkli aktiviteleri ile Viyana’nın en önemli turistik noktalarından biri. Dönme dolaba binerek Viyana’yı kuşbakışı görebilir, diğer eğlence noktalarında ise adrenaline doyabilirsin. 

Viyana’ya gitmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir durak olduğunu söylemek isteriz. Avusturya ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen “Avusturya Gezi Rehberi: Avusturya Gezisi Hakkında Detaylı Bilgiler” başlıklı yazımıza göz atabilirsin. 

Viyana Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Yaz Bitmeden Gitmen Gereken Sahil Kasabaları yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...