Kasımda nereye gidilir

Kasımda Gezilecek Yerler: Kasım Ayı Tatil Fikirleri

İçindekiler

Kış kapıyı yavaştan çalmaya başlamış, havalar hafiften soğumaya başlamış olabilir; ama önemli değil. Sen hala tatil yapmak istiyor olabilirsin, yollar seni uzaklara çağırıyor olabilir. Hem zaten kasımda gezilecek yerler de oldukça keyifli, oldukça eğlenceli. Tüm arkadaşların çalışıyorken farklı türden maceralar yaşamanın tadı da bir başka.

Ayrıca kasım ayında deniz tatili yapabileceğin birçok rota mevcut. Sen yeter ki kum, deniz, güneş iste. Hem bu dönemde yaz aylarında olduğundan daha uygun fırsatlar yakalamak da mümkün. O yüzden aklında “Kasımda nereye gidilir?” gibi bir soru varsa doğru yerdesin.

Haydi o zaman, hazırlan! Keşfedilecek harika yerler, nefes kesici muhteşem duraklar bizi bekliyor. Özgürlüğün tadını doyasıya çıkaralım, yolların altını üstüne getirelim. 

Kasım Ayında Nereye Gidilir: Kasımda Denize Girilecek Yerler

“Koca yaz geldi geçti, ama bana yetmedi!” ya da “Adamakıllı bir deniz tatili yapamadım.” mı diyorsun? Tam sana göre önerilerimiz var, merak etme. Kasım ayında deniz tatili yapmak mümkün. 

Senin için güneydeki farklı köşelerden, kasımda denize girebileceğin şahane rotalar belirledik. İstediğini seç ve denizin tadını çıkar!

Belek: Uzun Kumsallar

Belek, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı olan gözde tatil duraklarından. Antalya‘ya 40 km mesafedeki bu turistik bölge; doğası, kumsalları ve de özellikle dünya standartlarındaki golf tesisleriyle yerli-yabancı gezginlerin gözdesi durumunda. 

Türkiye’nin en ilgi çekici tatil lokasyonlarından biri olan Belek, benzersiz doğası ve civarındaki tarihi değerleriyle seni bekliyor. 

Antalya Uçak Bileti Ara

Alanya: Akdeniz Geceleri Bir Başka

Alanya; kuzeyinde Toros Dağları’nın, güneyinde ise Akdeniz’in bulunduğu küçük bir yarımada üzerine kurulmuş çok eski bir yerleşim yeri. Tarihi antik çağlara kadar uzanan bölgenin ilk kez ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor, ancak kentin kentin en eski isminin Korakesium olduğu biliniyor.

Günümüzde Türkiye’nin en önemli turizm duraklarından birisi olan bölge, nüfus yoğunluğuyla da Antalya’nın en kalabalık ilçelerinin başında geliyor. Eğlenceli gecelere ve doğa harikası güzelliklere doğru uzanmaya ne dersin?

Alanya Uçak Bileti Ara

Side: Antik Kentin Çekiciliği

Huzur veren doğası, tarihi değerleri ve deniziyle Side’de tatil yapmak her zaman iyi bir fikir. Antik çağların önemli liman kentlerinden biri olan bölge, hem doğal güzellikleri hem de kültürel yapısıyla yılın 4 mevsimi boyunca gezginlere kucak açıyor. Side Antik Kenti’ni gördüğün zaman tarihin kapısını açacağını garanti edebiliriz, hazır ol.

Ülkemizdeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Side’deki kent surları, müze, agora, tiyatro ve Apollon tapınağı dünyaca ünlü. Eğer bu tarihi anıtlara yakın olmak istersen Side merkezde konaklayabilirsin, ama merkezin biraz daha dışında kalan Kumköy tarafında da ilgini çekebilecek yerler olabilir, aklında olsun. 

Kasımda Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Kasımda Gidilecek Ülkeler

Kasımda Avrupa’ya tatile gitmek oldukça cazip. Bu dönemlerde uygun fiyatlara uçak bileti alabileceğin gibi turist kalabalığından uzakta rahatça gezebilirsin de. Senin için “Kasım ayında Avrupa’da hangi ülkelere gidilir?” sorusunu cevapladık. 

Venedik, İtalya: Aşk ve Tarih Kokuyor 

İtalya’nın kuzeydoğu tarafında bulunan Venedik, adaları, köprüleri ve sokaklarıyla destansı bir güzelliğe sahip. Avrupa’nın en masalsı güzergahlarından birisi olan Venedik, “Kanallar Şehri” olarak da biliniyor. 

Adriyatik Denizi’nin kıyılarında konumlanan bu eşsiz şehir, gondol ve vapurlarla gezilen kanalları ile insanı bir rüyadaymış gibi hissettiriyor. Yani aşk ve tarih dolu sokaklar seni çağırıyor! 

Venedik Uçak Bileti Ara

 

Viyana, Avusturya: Sanat ve Doğa İç İçe

Avusturya‘nın başkenti Viyana, tarihi dokusu ve barok mimarisiyle parlayan bir şehir. Tarih içerisinde Avrupa’nın ve dünyanın en önemli kültür, politika ve sanat merkezlerinden biri sayılan Viyana, günümüzde de kültür-sanat hayatına yön veren şehirlerden biri konumunda.

Dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olan Viyana’ya geldiğinde eğlence parkı Prater’i, şehrin kalbinde yer alan St. Stephen Katedrali’ni, dünyanın en büyük kültür alanlarından biri olan Müzeler Bölgesi’ni ve dünyanın en iyi şinitzelini yiyebileceğin Figlmüller’ü ziyaret etmeyi unutma. 

Viyana Uçak Bileti Ara

 

Londra, İngiltere: Thames Nehri’nin Kıyısında

2000 yıl önce Romalılar tarafından kurulan Londra; çağımızın en önemli moda, kültür, sanat ve finans merkezlerinden biri. 

Thames Nehri’nin ikiye böldüğü şehir, göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip. Londra; sanat galerileri, benzersiz müzeleri, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve yeşil alanlarıyla seni bekliyor! 

Londra Uçak Bileti Ara

 

Kasımda Balayına Nereye Gidilir: Romantizme Uzanan Rotalar

Kasımda balayına nereye gidilir

“Kasımda aşk başkadır!” sözü boşuna değil. Kasım ayı evlenmek için oldukça romantik bir zaman. Yaz ayları yerine bu ayda evlenmeyi düşünen çifte kumrular, romantizm dolu, huzurlu ve kalabalıktan uzak yurt dışı rotalarına gitme imkanına sahip oluyor. 

Sevgi dolu çiftler için birbirinden hoş, birbirinden keyifli kasım ayı balayı tavsiyeleri hazırladık.

Marsilya, Fransa: Keşif Dolu Bir Balayı

Fransa, dünya kültürü ve tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahip. Kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi, güneyde Akdeniz, doğuda Ren Nehri ve batıda Atlas Okyanusu’na kadar yayılan konumuyla da hayli ilgi çekici bir coğrafya. 

Marsilya da Fransa’nın güneyindeki en büyük şehir ve Côte d’Azur’un en güzel limanlarından biri. Akdeniz’in en büyük limanlarından birine sahip olan Marsilya’nın tarihi de çok eskiye dayanıyor ve tarihi sokaklarıyla gezginleri büyülüyor. Ayrıca edebiyata düşkün olanlar bu şehri, usta yazar Alexandre Dumas’nın Monte Kristo Kontu eserinden de tanıyor.

Marsilya Uçak Bileti Ara

 

Atina, Yunanistan: Nostaljik ve Romantik Bir Düş

Atina, Avrupa’nın tarihi başkenti olarak kabul edilen bir güzergah. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Akropolis, Antik Atina’nın ticaret bölgesi Agora ve Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi gibi lokasyonlarıyla binlerce yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Atina, kültüre ve sanata tutkun olan seyyahlar tarafından mutlaka görülmesi gereken bir durak. Şehrin nostaljik dokusu ve romantik sokakları seni bekliyor.   

Atina Uçak Bileti Ara

 

Zürih, İsviçre: Biraz Aşk, Biraz Kültür

İsviçre’nin en büyük şehri konumundaki Zürih, Limmat Nehri’nin 2 yakasına kurulmuş kültürel bir başkent. Alp Dağlarına yakınlığıyla dikkat çeken Zürih, çok sayıdaki tarihi ve kültürel değeriyle de farklı bir ruha sahip. Özellikle yapılarıyla ve atmosferiyle hayli ilham verici bir şehir olan Zürih, çifte kumrular için hayli ilgi çekici. 

Zürih Uçak Bileti Ara

 

Kasım Ayı İçin Alternatif Rotalar: Farkını Yansıtmak İsteyenlere 

Kasım ayı alternatif rotalar

Kasım ayında egzotik maceralar yaşamak isteyen bir gezginsen sana uygun birçok rota var. “Gittiğim güzergahlar ile farkımı gösteririm.” diyorsan bu rotalar tam sana göre!

Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri: Hem Deniz Hem Çöl

Birleşik Arap Emirlikleri, 7 emirlik tarafından oluşturulan bir yapı. Arabistan Yarımadası’nda konumlanan Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti ise Abu Dabi. Abu Dabi’nin yanı sıra Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al Khaimah, Fujairah ve Um Al Quwain emirlikleri, ülkenin bütününü oluşturuyor.

Eğer güneşin gökyüzünden eksik olmadığı bir yer arıyorsan burası tam sana göre. Masmavi sular, enfes plajlar, çöl safarileri ve görkemli yapılar seni çağırıyor! 

Abu Dabi Uçak Bileti Ara

 

Almati, Kazakistan: Orta Asya’ya Doğru

Kazakistan’ın eski başkenti Almati, tarihi İpek Yolu üzerine kurulmuş bir şehir. Asya kültürü ile Rusya kültürünün iç içe geçtiği Almati, yemyeşil parkları ve dillere destan doğası ile farkını yansıtan gezginleri ağırlayan bir durak. 

Maceraperest gezginler açısından eşsiz bir coğrafyada bulunan ülke, muhteşem doğası ve nefes kesen manzaraları ile keşfetme isteğini doyuracak.

Almati Uçak Bileti Ara

 

Lviv, Ukrayna: Eğlence ve Tarih Bir Arada 

Lviv, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendisine yer bulan, Ukrayna’nın 2. büyük şehri. 2. Dünya Savaşı döneminde Polonyalıların yaşadığı bu tarihi şehir, savaş sonrasında Ukrayna topraklarına katılmış. 

Kiliseleri, müzeleri ve opera binasıyla hayli ünlü olan şehir, Ukrayna’nın batısında yer alıyor. Hürrem Sultan’ın doğduğu topraklar olarak da bilinen bölge, mimari özellikleri bakımından Avrupa şehirlerini anımsatıyor. Tarihi ve eğlenceyi bir arada görmek istiyorsan Lviv olman gereken yer!  

Lviv Uçak Bileti Ara

Kasım Ayı İçin Deneyim Odaklı Duraklar: Yurt Dışı Keşif Rotaları

Kasımda keşif odaklı rotalar

Keşfetmek her mevsim başka güzel. Kasım ayında da deneyim odaklı seyahat edebileceğin bir sürü  yurt dışı rotası var. 

Şarm El Şeyh, Mısır: Masal Gibi Bir Seyahat

Yılın her ayında denize girilebilen Şarm El Şeyh’te dalış yapmaya ne dersin? Deniz ve kumun keyfini çıkarabileceğin bu şehirde aynı zamanda denizin altında muhteşem bir biyoçeşitlilik var. Kızıldeniz’in derinliklerinde rengarenk balıklarla birlikte yüzme fikri insanı adeta bir masalın içine çekiyor. Çölde safari de burada yapabileceklerin arasında.

Mısır piramitlerinin gizeminin peşine düşmek istersen günübirlik Kahire turları da mevcut. Ancak Kahire ve Şarm El Şeyh arasında uzun bir mesafe bulunuyor. Yani yolculuğu göze alıyorsan muhteşem bir deneyim seni bekliyor.

Şarm El Şeyh Uçak Bileti Ara

Manchester, İngiltere: Tarihin Tozlu Sayfalarına Yolculuk

Manchester denince çoğumuzun aklına futbol kulüpleri geliyor. Ancak bu kadar tarih ve kültür-sanat dolu şehri sadece futbol kulüpleriyle anarsak biraz haksızlık etmiş oluruz. 

Muhteşem kütüphanelere, sanat galerilerine, müzelere ve Viktorya Dönemi mimarisine sahip olan şehri dolaşmadan önce seçeneklerinin çok fazla olduğunu bilmeli ve ona göre bir plan yapmalısın. Bohem bir havaya sahip olan Manchester aynı zamanda ilklerin şehri. Kurulan ilk halk kütüphanesi ve kullanılan ilk demir yolu Manchester’da bulunuyor. Hatta atom molekülü de ilk defa bu şehirde parçalanmış.

Kısacası bohemliği iliklerine kadar yaşayacağın kültür ve tarih dolu bu şehir keşfetmeni bekliyor.

Manchester Uçak Bileti Ara

Kopenhag, Danimarka: İskandinavya’nın Foodie Şehri

Bir liman kenti olarak bildiğimiz Kopenhag, aslında gastronomi açısından hayli zengin bir yer. Yemek yeme tutkusuyla seyahatini planlayan bir gezginsen Kopenhag lezzetli keşifler için tam sana göre! Michelin yıldızlı restoranlardan, daha mütavazı gurme restoranlara, Nordik ve İskandinav mutfağına özgü tüm yemekleri deneyimleyebilirsin. 

Kopenhag Uçak Bileti Ara

Kasımda Kampa Nereye Gidilir: Kasımda Kamp Yapılacak Yerler

Kasımda nerede kamp yapılır

Kampçıların heyecanla beklediği aylar geldi! Kasım ayının serinliğinde kamp yapabileceğin birbirinden farklı ve harika güzergâhlar seni bekliyor!

Kuzuyayla Tabiat Parkı, Kocaeli: Sonbahar Renklerinin İzinde

Renkler yeşilden kahverengiye geçerken doğanın içinde uyanmak istersen sana güzel bir önerimiz var. Kartepe ve Maşukiye yakınlarındaki Kuzuyayla Tabiat Parkı, Sapanca Gölü’nün manzarasında kamp kurup doğa yürüyüşü yapabileceğin bir durak. Şehrin kaosundan kaçıp sığınabileceğin sessiz sakin huzurlu bir yer. Tabiat parkının içerisinde hem tuvalet hem de restoran bulunuyor. 

Buraya ulaşmak için İstanbul’a uçup sonrasında aktarma yapabilirsin.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Patara Kum Tepeleri, Antalya: Farklı Bir Kamp Deneyimi

Yeşilçam’ın çöl sahnelerinin setlerinden biri olan Patara’yı hiç kamp yapabileceğin yerler arasında düşünmüş müydün? Bu sonbaharda bir farklılık yapıp yumuşacık kumlarda deniz kokusu alarak farklı bir kamp deneyimi yaşamak istersen burayı tercih edebilirsin. Plajın hemen yakınlarındaki Patara Antik Kenti’ni de ziyaret etmek için en güzel havalar bahar aylarında. İstersen burayı da bir değerlendirebilirsin. Instagram “like”ların şimdiden hayırlı olsun.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Çatalca Ormanlı Kamp Alanı, İstanbul: Hem Deniz Hem Orman Arayanlara Özel

Karadeniz kıyısında, sık ağaçların sapsarı kumsala çıktığı bir yer hayal et. Bu hayali gerçekleştirmek istersen de yolunu Ormanlı’ya düşür. İstanbul yakınlarındaki Ormanlı’da yüksek oksijen seviyesine ve güzel doğaya inanamayacaksın. Kendini dinlemek, teknolojiden uzaklaşmak ve keyifli bir kamp deneyimi yaşamak istersen burayı tercih edebilirsin. İstanbul dışından geleceksen İstanbul’a uçup araç kiralayarak ya da farklı aktarma seçeneklerini değerlendirerek buraya ulaşabilirsin. 

Kasım Ayında Tek Nereye Gidilir: Kasımda Tek Başına Gidilecek Yerler

Kasımda tek başına gidilecek yerler

Tek başına tatil planlıyorsan kasım bunun için en güzel zamanlardan biri. Senin için hazırladığımız yurt içi ve yurt dışı önerilerimizle kasımda tek başına tatil bambaşka! 

Milano, İtalya: Kafa Dinleyip Şehrin Tadını Çıkarmak İsteyenlere

Modanın ve estetiğin başkenti Milano; güzel sokaklar, keyifli yemekler ve alışveriş ile güzel bir tatil geçirmeyi vadediyor. Baştan söyleyelim: Navigli’ye gidip kanalları görünce Venedik’i hatırlayabilirsin. Milano Centrale binasının yanına gelince ise müthiş bir atmosfere gireceksin. İtalya’nın en güzel şehirlerinden birini tek başına deneyimlemek istersen Milano güzel bir seçenek. Dilersen tatil planı yapmadan önce Milano’da Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı inceleyebilirsin.

Milano Uçak Bileti Ara

Kapadokya, Nevşehir: Tek Başına Keşfetmenin Tadı Başka

Daha önce Kapadokya’ya gittin mi bilmiyoruz, ama tek başına mutlaka deneyimlemen gereken bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Bu mistik ortam, mağaralar, gün doğumları ve gün batımları insanı şair edecek cinsten. Bazı yolculuklar vardır ki çıkmadan önce o seyahatin seni bir anlamda değiştireceğini hissedersin. Kapadokya işte tam olarak böyle bir yer. Daha önce gördüğün hiçbir yere benzememesi, kendi içinde bambaşka bir dünya olması… Galerinde güzel fotoğraflar için yer açmanı şiddetle öneriyoruz. 

Yemekle aran iyiyse ardına Elazığ gezisi ekleyebilirsin. Bir Bilet İki Şehir: Kapadokya Gezisi ve Elazığ Gurme Turu başlıklı yazımız bu konuda sana yardımcı olacak. 

Nevşehir Uçak Bileti Ara

Fethiye, Muğla: Ege’nin Huzurlu Kucağında

Yaz bitti diye Ege defterini kapatacaksın diye birşey yok elbette. Sakin yerler arıyorsan yazın gürültülü kabalığından sıyrılmış, bütün güzelliklerini gün yüzüne sermiş bu yeryüzü cenneti seni bekliyor. Adrenalin dolu bir tecrübe mi arıyorsun? Babadağ’da yamaç paraşütü yapabilirsin. Eşsiz manzaralara dalıp kafa dinlemek mi istiyorsun? Dilersen buralarda kamp da yapabilirsin. Üstelik yaz sezonu bittiği için her yer çok daha ucuz. Geniş bir Fethiye Gezi Rehberi yazımız var. Mutlaka yardımı dokunur. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman‘a uçmak ve aktarma yapmak. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen İki Günlük Hafta Sonu Kaçamağı: Cunda & Ayvalık Gezisi yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın