Pegasus, Sektöre Yaptığı Yatırımı Yeni Kabin Simülatörü ile Sürdürüyor
Son Güncelleme : 12 Şubat 2016
Pegasus, Sektöre Yaptığı Yatırımı Yeni Kabin Simülatörü ile Sürdürüyor
Eğitime ve güvenliğe verdiği önem doğrultusunda yaptığı yatırımlar ile sektöre katkı sağlamaya devam eden Pegasus Hava Yolları, son teknolojinin kullanıldığı yeni kabin simülatörünü bünyesine kattı. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürlük Eğitim binasında 24 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen lansmanla tanıtılan yeni kabin simülatörü ile uçuşlarda yaşanabilecek her türlü acil duruma karşı hazırlık senaryoları, uygulamalı eğitimler ile Pegasus kabin memurlarının yanı sıra sektördeki kabin memurlarına da verilecek. Pegasus Hava Yolları Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve havacılık sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımı ile tanıtılan Pegasus’un yeni kabin simülatörü, teknoloji ve eğitimin bir arada kullanıldığı çalışmalar arasında dikkat çekiyor.
Pegasus yatırımlarıyla sektöre katma değer yaratmaya devam ediyor
Lansmanda konuşan Pegasus Hava Yolları Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, eğitimin sabır ve emek gerektiren bir iş olduğuna vurgu yaptı. Özsoy ayrıca şunları söyledi: Günümüzde havacılık sektörü; tüm dünyada, hızla büyüyen, geleceği olan, çalışanlarına yeni fırsatlar ve gelişme olanakları sunan bir alan haline geldi. Rekabette öncü olan, yeni fırsatlar ve çözümler üreten Pegasus Havayolları olarak, kabin ekiplerinin eğitimine önemli ölçüde kaynak ayırmaktayız. Bunun sonucunda, işini gerçekten isteyerek seçmiş, kurumuna bağlı, kendini geliştirmeyi hedef edinmiş kişilerle çalışmayı, onlarla birlikte geleceğe güvenle bakmayı hedeflemekteyiz. Sektör standartları gereği teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerin sıklıkla tekrar edilmesinin, kabin ekiplerimizin, olası durumlara karşı daha hazırlıklı ve donanımlı olmalarını sağlayacağını biliyoruz. Artık üniversitelerde de Kabin Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları ve havacılık eğitimi veren kurumların açılmaya başladığını da dile getiren Özsoy, “Yeni yapılanmaya göre bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin uygulamalı eğitimleri bu simülatörde gerçekleşmesi gerektiğinden özel sektörde de bu alandaki imkânlara yönelik talepler artacaktır. Biz de Pegasus Hava Yolları olarak yaptığımız bu yatırım ile hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek donanıma sahip olacağız hem de bu donanımı diğer yerli-yabancı havayolları, Meslek Yüksek Okulları ve Eğitim Kurumları ile paylaşabileceğiz. Son olarak bu konuda Meslek Yüksek Okulları ve Havacılık Eğitimi veren kurumlar ile ortak projeler konusunda görüşmelerimizin devam ettiğini eklemek isterim.” diyerek yeni simülatör ve yakın dönem planları ile ilgili de bilgi verdi.
Uçuşta yaşanabilecek tüm senaryolar bu simülatörde var!
15 gün boyunca 10 kişilik bir ekibin 120 saatlik çalışma sonucu kurduğu Pegasus Hava Yolları’nın yeni kabin simülatörü, kabin ekiplerinin uygulamalı eğitim yapmaları için tüm teknik donanıma sahip. Simülatörde; kabinde çıkabilecek her türlü acil duruma karşı; yangın söndürme eğitimleri, acil bir inişte çıkışların kullanılışı ve yolcu tahliyesi, deniz üzeri acil inişlerde suda hayatta kalma teknikleri eğitimleri gibi farklı senaryoların uygulanabildiği eğitimler yapılıyor. Ayrıca misafir memnuniyetini artırmak için uygulamalı servis, diksiyon ve anons eğitimleri gerçekleştiriliyor. Son teknolojinin kullanıldığı bu eğitimler ile kabin memurlarının daha verimli çalışması ve dış dünyadaki gelişmeleri araştırarak işe inovasyon katmaları amaçlanıyor. En yeni teknolojik sistemlerin kullanıldığı kabin simülatöründe görsel ve sesli efektlerle gerçek ortam yaratılırken; misafir kabininde bulunan pencerelerden ve ana kapılarda bulunan gözetleme pencerelerinden eğitim için senaryolaştırılan her konu görselleriyle de destekleniyor. Simülatör ile tüm teorik ve pratik eğitimler bittikten sonra da kabin ekiplerine seçilmiş senaryolarla, uçuşta olabilecek acil durumlar yaratılarak kabin ekipleri bu gibi durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda pratik kazanabiliyor. Simülatörde gerçekleştirilen eğitimler aynı anda kayıt altına alınıp daha sonra kabin ekiplerine de-brifing olarak gösteriliyor ve değerlendirmeler yapılabiliyor.