BolBol

3.11.2023

CAPA’dan Pegasus’a Çevresel Sürdürülebilirlik Ödülü

Pegasus Hava Yolları, CAPA (Centre for Aviation) tarafından 2023 yılı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Çevresel Sürdürülebilirlik Havayolu Ödülü’ne layık görüldü.

“Rotamız Sürdürülebilir Bir Gelecek” sloganıyla havacılığın sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyen Pegasus Hava Yolları, havacılık ve seyahat endüstrisi için en güvenilir pazar analizi kaynaklarından biri olan CAPA (Centre for Aviation) tarafından düzenlenen CAPA Asya Havacılık Zirvesi ve Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde 2023 yılı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Çevresel Sürdürülebilirlik Havayolu Ödülü’ne (EMEA Environmental Sustainability Airline/Airline Group of the Year) layık görüldü. Ödülü, 2 Kasım 2023 tarihinde Kuala Lumpur’da düzenlenen törende Pegasus Hava Yolları Başhukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ali Uzun Pegasus Hava Yolları adına aldı.

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Tüm Pegasus Hava Yolları ekibinin sürdürülebilirlik hedeflerimize olan içten bağlılığının bir kanıtı olan bu ödülü almaktan büyük onur duyuyoruz. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın altını çizen bu önemli ödülle sürdürülebilirlik yolculuğundaki kolektif çabalarımızın takdir edilmesi, bizim için büyük bir gurur kaynağı. 2050 yılına kadar Net Sıfır’a ulaşma yönündeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi.

Pegasus Hava Yolları Başhukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ali Uzun ise törendeki kabul konuşmasında, “Pegasus Hava Yolları olarak, yaklaşık iki yıl önce yeni bir yolculuğa çıktık; amacımız şirketimizde sürdürülebilirlik kültürü oluşturmaktı. Asıl misyonumuzun yaptığımız her şeye yepyeni bir bakış açısı getirmek olduğunu çok çabuk anladık. Bu zor görevi benimsiyoruz. Bu ödül bizim için önemli bir motivasyon kaynağı ve bizi mutlaka daha iyisini yapmaya yönlendirecektir. Ödülü Pegasus Hava Yolları’ndaki tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum ve bu harika ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Ödüller, hava yolu karbon emisyonlarına ilişkin veriye dayalı ve kapsamlı bir değerlendirme olan CAPA Envest Küresel Havayolu Sürdürülebilirlik Karşılaştırma Raporu’na dayanarak veriliyor. Rapor, hava yolu emisyonlarının şeffaf bir değerlendirmesini sunan ve bağımsız bir hava yolu sürdürülebilirlik derecelendirme sistemi kuran kapsamlı bir sektör kaynağı olarak hizmet veriyor.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI