BolBol

26.10.2023

Cumhuriyet’in 100. yılında Pegasus’tan 1.000 kız öğrenciye TEV bursu

Cumhuriyet’in 100. yılında  Pegasus’tan 1.000 kız öğrenciye TEV bursu

Toplumsal cinsiyet dengesi konusunda etkin çalışmalar yürüten Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet’in 100. yılında 1.000 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle üniversite bursu vererek eğitimlerine destek oluyor. TEV tarihinde tek seferde verilen en yüksek destek olan bu iş birliği kapsamında, bursiyerlerin %25’i deprem bölgelerinden geliyor.

Toplumsal cinsiyet dengesi konusunda etkin çalışmalar yürüten Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet’in 100. yılında 1.000 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle üniversite bursu vererek eğitimlerine destek oluyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başlayarak öğrencilerin üniversite öğrenimleri tamamlanana kadar devam edecek olan bursların %25’i, Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden etkilenen şehirlerden gelen bursiyelere veriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Pegasus Hava Yolları olarak, toplumsal cinsiyet dengesine gönülden inanıyoruz ve bu alanda birçok etkin çalışma gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel yılda, genç kızlarımız için önemli bir adım atıyor; Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaklarını bilerek, Türk Eğitim Vakfı ile üniversiteli 1.000 kız öğrencinin eğitimine destek oluyoruz. Bu destekle, TEV tarihinde tek seferde en yüksek desteği veren kurum olmaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz; gelecek için bir değer yaratabilmek adına eğitimi ve ekonomik sebeplerle eğitimden uzaklaşma ihtimali daha yüksek olan genç kızları kapsayan bir fayda yaratabilmek.” dedi.

Bursların %25’i deprem bölgesine

Dayanışma ruhunun çok önemli olduğunu vurgulayan Güliz Öztürk; Şubat ayında ülkemizde yaşanan deprem felaketine dikkat çekerek, “Ülkece çok zor zamanlardan geçtik. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız hâlâ eski hayatlarına dönebilmek için büyük bir gayret içerisindeler. Biz de deprem bölgelerindeki gençlerimize destek verebilmek adına bir karar aldık; bursiyerlerimizin %25’i depremden etkilenen illerimizden geliyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Pegasus Hava Yolları olarak; gençleri parlak bir gelecek yolunda destekleyecek, dayanışma ruhunu kaybetmeden ve hepimizin eşit olduğunu unutmadan ülkemiz için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, eğitime verdiğimiz destekle kutlu olsun!”.

Pegasus’un 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için yaptığı bağışla tek akademik dönem içinde 1.000 lisans öğrencisine burs desteği sağlayarak TEV tarihinde tek seferde en yüksek desteği veren kurum olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın ise “Nitelikli eğitim temel bir insan hakkıdır. Biz de Türk Eğitim Vakfı olarak, 56 yıldır gençlerimizin bu haklarına erişebilmeleri ve eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanabilmeleri için çalışıyoruz. Yetenekli, başarılı ve maddi olanakları sınırlı gençlerimizi ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklerken aynı zamanda çeşitliliği, kapsayıcılığı ve eşitliği teşvik etme konusunda da üstümüze düşen görevleri yerine getirmek için çabalıyoruz. Ülkemizin geleceğini eğitimle aydınlatma yolunda, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini de gözeterek sürdürdüğümüz çalışmalarımızda en büyük gücümüz Pegasus Hava Yolları gibi değerli eğitim dostu kurumlardır. Çalışmalarını bireysel ve kurumsal desteklerle sürdüren bizim gibi vakıflar için bu desteklerin uzun soluklu ve geniş etki alanına sahip olması, ortaya çıkan faydanın katlanarak büyümesine olanak tanıyor. Maddi destek sağlamanın ötesine geçerek gençlerimizi eğitim yolculukları boyunca desteklemek, onlara rehberlik etmek ise özellikle kız öğrencilerin ve afetzede öğrencilerimizin potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve hedeflerine ulaşmaları açısından çok büyük önem taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin aydınlık yüzü olacak 1.000 üniversiteli kız öğrenciye verdikleri bu çok kıymetli destek için Pegasus Hava Yolları’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz,” şeklinde konuştu.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI