30.1.2015

Pegasus, 2014’te Sektörün 1,5 Katı Büyüdü

2014 yılında 19 milyon 740 bin misafir taşıyan Pegasus Hava Yolları’nın iç hat pazar payı yüzde 28,0’e ve dış hat pazar payı yüzde 9,4’e ulaşırken, doluluk oranı da yüzde 79,9 olarak gerçekleşti. Pegasus, taşıdığı misafir sayısı ile pazarın 1,5 katı büyüme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin öncü düşük maliyetli (Low Cost) havayolu şirketi Pegasus Hava Yolları’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan 2014 yılı trafik verilerine göre; Pegasus 2013 yılında 16,82 milyon olan toplam misafir sayısını, 2014 yılında yüzde 17,3 artışla 19,74 milyona çıkardı. Pegasus’un geçen yıla göre iç hatlardaki toplam misafir sayısı yüzde 17 büyüme ile 11,97 milyona; dış hatlardaki toplam misafir sayısı ise yüzde 17,8 büyüme ile 7,77 milyona yükseldi.

Türkiye’deki havacılık sektörü rakamlarına bakıldığında ise Pegasus, 2014 yılında iç hatlarda pazarın 1,4 katı, dış hatlarda da pazarın 1,5 katı büyüdü ve iç hat pazar payını yüzde 26,9’dan yüzde 28’e, dış hat pazar payını yüzde 9’dan yüzde 9,4’e çıkarttı. 2014 yılında misafirlerini yeni uçuş noktaları ile tanıştırmaya devam eden Pegasus Hava Yolları, Afrika kıtasındaki ilk uçuşlarını, Mısır’da Şarm El - Şeyh’e ve Hurgada’ya tarifeli seferlere başlayarak gerçekleştirdi. Frankfurt, Madrid, Kuveyt, Hamburg, Bahreyn, Cenevre, Prag, Mineralnye Vody, Budapeşte, Şarm El - Şeyh, Hurgada, Lyon, Nice ve Milan - Malpensa olmak üzere tamamı yurt dışında toplam 14 uçuş noktasını uçuş ağına katan Pegasus, Ocak 2015 itibariyle yurt içinde 30, yurt dışında 59 olmak üzere toplam 36 ülkede 89 noktaya tarifeli seferler düzenlemekte.

2014 yılında gerçekleşen trafik sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat; “Pegasus olarak son yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da istikrarlı büyümemizi sürdürerek pazar payımızı artırmaya devam ettik. Buna paralel olarak iç hatlarda pazar payımız yüzde 28’e, dış hatlarda ise yüzde 9,4’e ulaştı. 2015 yılında da 55 uçaklık filomuza yeni uçaklar ilave etmeye devam ederek, uçuş ağımıza katacağımız yeni noktalarla birlikte istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi planlamaktayız. ” dedi.

E-Bilet numaranız, E-Faturanız da belirtilen PC12345 ile başlayan belge numarasıdır. Bilet işlemlerim menüsünden ödeme ayrıntıları altından detaylı görüntüleyebilirsiniz