7.3.2017

Pegasus, 2016 yılında pazarın daralmasına rağmen misafir sayısını da cirosunu da artırdı

Pegasus Hava Yolları 2016 yılı finansal ve trafik sonuçlarını açıkladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2016’da Türkiye’deki havalimanlarını kullanan yolcu sayısında %4’lük bir gerileme yaşanırken, Pegasus, misafir sayısını %8,1 artırarak 24,14 milyona yükseltti. Pegasus, havacılık sektörünü olumsuz etkileyen pek çok gelişmeye rağmen 2016 yılındaki toplam cirosunu %6 artırmayı başararak 3,7 milyar TL’ye yükseltti.

2016 yılında bir önceki yıla oranla %8,7 artışla toplam 30,73 milyon koltuk arz eden Pegasus, kapasitesindeki artış ve talepteki daralmaya rağmen doluluk oranını %78,6’da tuttu. Pegasus, 2016 yılında filosunu %22,4 artışla 82 uçağa yükseltti, iç ve dış hatlarda pazar ortalamalarının üzerinde büyüme kaydetti.

Pegasus’un CEO’su Mehmet T. Nane 2016 yılı sonuçlarıyla ilgili olarak; “2016 yılını turizm ve havayolu trafiğine olumsuz etkisi olan gelişmelere rağmen operasyonel büyüme ile kapattık. Geçtiğimiz yılda misafir sayısı itibarıyla Türkiye iç hatlar pazarı %5,8 büyürken Pegasus %10,7’lik bir artış yakaladı. Ülkemizin dış hat pazarı maalesef %15,5’lik bir daralma yaşarken, biz %3,9’la da olsa büyümeye devam edebildik. Bu zor yılda Türkiye’ye yatırıma devam ettik, filomuzdaki uçak sayısını 67’den 82’ye yükselttik” dedi.