1.9.2014

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı Şampiyonları

Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen ve 35 ülkeden 59 erkek, 22 kadın sporcunun #rüzgaraşkına yarıştığı Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 31 Ağustos günü yapılan final yarışları ile sona erdi. Dünyanın en hızlı windsurfçülerinin yarıştığı kupada 9’u kadın 28 Türk sporcu da yer aldı. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarında dereceye giren sporcular toplam 55.000 Euro’luk ödülü paylaştılar.

26 Ağustos Salı günü başlayan ve 1 hafta boyunca süren yarışlar ardından Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda Kadınlarda geçen senenin birincisi Arubalı Sarah Quita Offringa, bu sene de birinciliğini korudu. Fransız Delphine Cousin’in 2. olarak tamamladığı yarışlarda üçüncülük Türk sporculardan Lena Erdil’in oldu. Başarılı Türk sporculardan Fulya Ünlü yarışları 5 sırada tamamlarken geçen senenin üçüncüsü Çağla Kubat ise 6.lık elde etti. Kadınlarda kupanın birincisi Sarah Quita Offringa’ya ödülünü Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç verirken; ikinci olan Delphine Cousin ve üçüncü olan Lena Erdil, ödüllerini İzmir Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk’ün elinden aldı.

Erkeklerde ise Fransız Julien Quentel şampiyon oldu. Geçen senenin birincisi Fransız Antoine Albeau 2., Fransız Pascal Toselli ise 3. olarak yarışları tamamladı. Quentel’e ödülünü Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Emre Berkin verirken, ikinci olan Albeau’ya ödülünü Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, üçüncü olan Toselli’ye ise ödülünü İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel verdi.

Pegasus Özel Hız Ödülü’nü Erkeklerde Cedric Bordes, Kadınlarda Sara Quita Offringa kazandı.

Pegasus Hava Yolları tarafından bu yıl ikinci kez verilen ‘Pegasus Özel Hız Ödülü’ de kupanın son gününde sahiplerini buldu. Final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazıyla yarışan sporcular arasından Erkeklerde 68.5 km hıza ulaşan Fransız Cedric Bordes, Kadınlarda ise 61.8 km hızla Arubalı Sara Quita Offringa ödülün sahibi oldu. Kupanın en hızlı windsurfçüsü unvanını alan Sarah Quita Offringa ve Cedric Bordes, 1.000’er Euro ile ödüllendirildi. Hız şampiyonları, ödüllerini Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın elinden aldı.