27.10.2016

Pegasus, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Pegasus Hava Yolları, Borsa İstanbul'un sorumlu yatırımlar konusunda bir platform oluşturmak amacıyla kurduğu ve şirketlerin kurumsal şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik konularında başarısına göre yer almalarını sağladığı sürdürülebilirlik endeksinde yer aldı

Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayolu şirketi ve bu iş modelini uygulayan ilk ve öncü kuruluş olan Pegasus Hava Yolları, Borsa İstanbul’un (BİST) oluşturduğu Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dâhil edildi. Pegasus, bağımsız kuruluşlarca değerlendirilen kurumsal yönetim, çevresel ve sosyal performans kriterlerini karşılayarak Kasım 2016 - Ekim 2017 döneminde endekste yer alan şirketler arasına girdi ve küresel bir prestij unsuru ile rekabet avantajı sağladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketler yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde Pegasus’un da yer almasını değerlendiren Pegasus Genel Müdürü Mehmet T. Nane, şunları söyledi; “Pegasus olarak sürdürülebilirliği çok önemsiyoruz ve tüm operasyonlarımızı bu şekilde yönetiyoruz. Sürdürülebilirlik bizim için uçaklarımızı en verimli şekilde kullanmaktan teknik operasyonlarımızdaki çevresel etkinin en aza indirilmesine, 33’ü yurt içinde toplam 40 ülkede 102 noktaya yaptığımız uçuşlarla bu coğrafyalara ekonomik katkı sunmaktan, satış platformlarımızda en yüksek teknolojiyi kullanarak tüm paydaşlarımıza en yüksek katma değeri üretmeye kadar oldukça geniş bir alanı ifade ediyor.”

Mehmet T. Nane sözlerine “Borsa Istanbul Sürdürülebilirlik Endeksi, şirketleri teşvik etmesi nedeniyle önemli bir rol üstleniyor. Oldukça karmaşık kriterleri yerine getirerek borsadaki yatırımcılar için güvenilir bir seçenek sunan bu endekste yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz böylece bize emanet edilen dünya kaynaklarını azaltmadan hatta mümkünse arttırarak bizden sonraki nesillere aktarabileceğiz. " şeklinde devam etti.

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin paylarından oluşuyor. Endeks, Kasım 2016 - Ekim 2017 döneminde yer alacak şirketleri içerek şekilde planlanıyor. BIST Sürdürülebilirlik Endeksine katılabilen kurumlar “kamuya açık” bilgileri üzerinden çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, yönetim kurulunun yapısı, rüşvetle mücadele, insan hakları, tedarik zinciri, sağlık ve güvenlik alanlarındaki politika ve faaliyetlerine göre değerlendiriliyor.

2018 yaz tarifesi sadece Pegasus Mobil’de

Aradığın uçuş tarihlerine en ucuz uçak biletlerini alabilmek için hemen Pegasus Mobil’e gir, sadece mobile özel açılan yaz tarifesinden ilk sen faydalan!

Hemen uygulama mağazasına gir Pegasus yaz ve mobil uygulamayı indir. Ya da internet sitemizi mobil cihazdan aç. Avantajlı fiyatları kaçırma!

25 Mart 2018 – 27 Ekim 2018 arası tüm uçuşlar için geçerli kampanya detaylarını öğrenmek için tıkla: https://www.flypgs.com/kampanyali-ucak-biletleri/2018-yaz-tarifesi-acilisi-mobil

Belge numaranız PC ile başlar ve 13 hanelidir. Bu numarayı bilet işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.