11.11.2015

Pegasus, CFM ile Motor Bakımı Ve Yedek Parça Tedariği Anlaşması İmzaladı

Türkiye’nin lider ucuz maliyetli havayolu Pegasus Hava Yolları, Dubai Air Show'da motor üreticisi CFM International ile 90 rutin bakım ziyaretini kapsayan 8 yıllık bir motor bakımı ve yedek parça tedariği anlaşması imzaladı.

Sözleşme Pegasus’un filosunda yer alan 56 adet Boeing 737-800 uçağının motorlarının 8 yıllık bakım anlaşmasının yanı sıra CFM’den 4 tane yedek motor satın alımını da kapsıyor. Yaklaşık değeri 500 milyon dolar olan anlaşma, Dubai Air Show’daki CFM International standında, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ve CFM International’ın CEO’su Paul Ebanga tarafından imzalandı. Pegasus, charter bir uçak firması olarak kurulduğu 1990 yılından beri CFM ile birlikte çalışıyor. CFM56 motorları ile güçlendirilen 56 adet boeing 737 ve 9 adet Airbus uçaklık filosu ile Pegasus, Avrupa, Balkanlar, Rusya, Kafkasya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da toplam 103 noktaya tarifeli seferler düzenliyor. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, anlaşma ile ilgili olarak “25 yıllık tecrübemizle, CFM’in müşterilerilerine yüksek kalite ile hizmet verdiğini biliyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile CFM56 motorlarımızı, bakımları sonrasında da üreticinin sağladığı yüksek standartlarla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. CFM International’ın CEO’su Paul Ebanga ise “Pegasus ile ilişkimizde yeni bir döneme başlıyoruz. Pegasus’un devam eden büyümesini ve karlılığını CFM’in orijinal bakımıyla destekleyebileceğimiz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

E-Bilet numaranız, E-Faturanız da belirtilen PCS ile başlayan 13 haneli belge numarasıdır. Bilet işlemlerim menüsünden ödeme ayrıntıları altından detaylı görüntüleyebilirsiniz