BolBol

29.02.2024

Pegasus, “Green Check-Yeşil Kontrol Belgesi” alan ilk havayolu oldu

Pegasus Hava Yolları, “Green Check-Yeşil Kontrol Belgesi”ni en yüksek seviye başarıyı temsil eden altın seviyede almaya hak kazandı ve hava taşımacılığı alanında, Genel Müdürlük ve Uçuş Hizmetleri kapsamında bu belgeyi alan ilk şirket oldu.

Havacılığın sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyen çalışmalarıyla dikkat çeken Pegasus Hava Yolları, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Bureau Veritas iş birliğiyle geliştirilen “Green Check-Yeşil Kontrol Belgesi”ni en yüksek seviye başarıyı temsil eden altın seviyede almaya hak kazandı. Denetimi başarıyla tamamlayarak havayolu taşımacılığı alanında genel müdürlük ve uçuş hizmetleri kapsamında toplam 7.500’ü aşan çalışanıyla faaliyetlerini yürüten Pegasus; hava taşımacılığı alanında, Genel Müdürlük ve Uçuş Hizmetleri kapsamında bu belgeyi alan ilk şirket oldu. Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Bureau Veritas iş birliğiyle geliştirilen “Green Check-Yeşil Kontrol Belgesi”; işletmelerin sürdürülebilir iş uygulamalarındaki yeşil taahhütlerini doğrulamak, teşvik etmek ve yeşil dönüşümü hızlandırmak amacıyla veriliyor.

Green Check-Yeşil Kontrol Belgesi almaya hak kazanan şirketler; Çevre Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, İletişim ve Katılım, Müşteri Geri Bildirim Yönetimi, Tedarik Zinciri ve Ortam Koşulları ana başlıkları altında, bağımsız bir denetim sonrası bu belgeyi almaya hak kazanıyor. Belge sahibi şirketler; çevresel etki yönetimi konusunda yaptığı çalışmaları şeffaf bir denetim sürecine açarak, sektörde sürdürülebilir bir rekabet avantajına sahip olmanın yanı sıra artan müşteri memnuniyeti ve kurumsal itibar konularında da bir adım öne çıkıyor. Belgenin diğer avantajları arasında ise bugünün değerleriyle uyumlaştırma, yeni müşteri kazanma, yeni ürün ve hizmet sunabilme yer alıyor. Denetimleri gerçekleştiren Bureau Veritas, 140’tan fazla ülkede, laboratuvar testlerinden, gözetim ve sertifikasyon hizmetlerine kadar pek çok alanda farklı sektörlerde hizmet veriyor.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI