14.9.2015

Pegasus Hava Yolları’nın Erbil Seferleri Başladı

Pegasus Hava Yolları, uçuş ağına yeni hatlar ekleyerek misafirlerini daha fazla lokasyona ulaştırmaya devam ediyor. Pegasus misafirleri, 10 Eylül itibarıyla Irak’ın önemli kentlerinden Erbil’e de uçabiliyor.

Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden Irak-Erbil’e ilk uçuşu, 10 Eylül’de saat 22:55’de kalkan seferle gerçekleşti. Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen - Erbil direkt seferleri 129,99 $’dan başlayan fiyatlarla Salı, Perşembe, Cuma, Pazar günleri olmak üzere haftada dört gün saat 22.55’te kalkacak. Misafirler, Erbil Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri saat 03.05’te uçabilecek. Pegasus’un Ankara - Erbil seferleri ise Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın üç günü düzenlenmeye devam ediyor. 1 Eylül tarihinden beri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Irak’ın başkenti Bağdat arasında seferleri bulunan Pegasus, uçuş ağını, eklenen yeni uçuş noktalarıyla birlikte yurt dışında 61, yurt içinde ise 31 olmak üzere toplam 37 ülkede 92 noktaya ulaştırdı. Pegasus, Erbil’i ise 38 noktaya bağlantılı uçuruyor Pegasus, Erbil’i İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden iç hatlarda Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir/Edremit, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon olmak üzere 15, dış hatlarda ise Atina, Belgrad, Brüksel, Budapeşte, Bükreş, Cenevre, Frankfurt, Hamburg, Kuzey Kıbrıs, Londra Stansted ve Londra Gatwick, Lviv, Lyon, Madrid, Marsilya, Nice, Oslo, Prag, Priştine, Saraybosna, Stuttgart, Tiran ve Üsküp olmak üzere 23, toplamda 38 noktaya bağlantılı uçuruyor. Pegasus Hava Yolları Hakkında 1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsemiştir. Pegasus, kısa ve orta menzilli hatlarda, noktadan noktaya uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini yurt dışında 61, yurt içinde 31 olmak üzere; 37 ülkede toplam 92 noktaya ulaştırmaktadır. İstikrarlı büyümesini sürdüren Pegasus, 2011, 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Official Airline Guide (OAG) raporunda koltuk kapasiteleri baz alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’nın en büyük 25 hava yolu arasında “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havayolu” olarak gösterilmiştir. Pegasus, 2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibariyle Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza atmıştır.