8.2.2017

Pegasus, Otomatik Katılımda AvivaSA’yı seçti

Pegasus Hava Yolları, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) Otomatik Katılım için iş ortağı olarak AvivaSA’yı seçti. Şirketin, BES’te Otomatik Katılım için gerekli kriterleri karşılayan 4387 çalışanı, AvivaSA Emeklilik ve Hayat ile imzalanan sözleşme kapsamında sisteme dâhil olacak.

Pegasus Hava Yolları, çalışanlarının BES’te otomatik katılım sürecini, sigortacılık sektörünün lider şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat ile yönetme kararı aldı.

Toplam 12 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğü ve %19,5’lik pazar payı ile sektör lideri olan AvivaSA, BES için gerekli kriterleri karşılayan 4387 Pegasus çalışanının sisteme dâhil olma süreçlerini ve birikimlerini yönetecek. Çalışanlar, prime esas kazançlarının minimum yüzde 3'ü kadarını birikim yapabilecekler. 2 ay sonunda sistemde kalmayı tercih eden çalışanlara 1.000 TL tutarında ek devlet katkısı sunulacak. Ayrıca, Otomatik Katılım kapsamında sisteme dâhil olan çalışanlara, ödediği katkı payının %25’i kadar devlet katkısı verilecek. Tüm bu avantajların dışında, çalışanlar, sistemde 10 yıl kalarak ve 56 yaş kriterini tamamladıklarında, birikimlerini, en az 10 yıl süreli gelir sigortası sözleşmesi kapsamına almayı tercih ederlerse, birikimlerinin %5’i oranında ek devlet katkısı da alabilecekler.

Çalışanlar merak edilenleri özel çağrı merkezi aracılığıyla öğrenebilecek

Pegasus Hava Yolları, AvivaSA ile imzaladığı anlaşma kapsamında, sadece kurumsal işletmelere sunulan ‘Kurumsal Hizmet Merkezi’nden faydalanabilecek. Çalışanlar sistemle ilgili tüm detayları, kendilerine özel olarak hizmet veren çağrı merkezi aracılığıyla öğrenebilecekler. Ayrıca, anlaşma kapsamında Pegasus’un İK birimine özel online sistem hizmeti sunulurken; Pegasus Hava Yolları’nın, satış sonrası hizmet verecek uzman finansal danışmanı da bulunacak.

İşveren katkılı sözleşmelerde %21’lik pazar payı ile lider olan AvivaSA’nın ortaklık yapısı, %40 Sabancı Holding, %40 Aviva Europe SE olarak paylaşılırken, %20 oranındaki hissesi de 2014 yılında halka arz oldu. Şirketin halka arz edildiği günden 2016 yılı sonuna kadar olan dönemde hisseleri borsada %38 oranında değer kazandı.

E-Bilet numaranız, E-Faturanız da belirtilen PC12345 ile başlayan belge numarasıdır. Bilet işlemlerim menüsünden ödeme ayrıntıları altından detaylı görüntüleyebilirsiniz