BolBol

15.12.2023

Pegasus, Silikon Vadisi’nde Teknoloji İnovasyon Merkezi kuruyor

Pegasus Hava Yolları, Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı aldı.

Dijital dönüşümünü başlattığı 2018 yılından bu yana “Türkiye’nin dijital havayolu” mottosuyla çalışmalarını yürüten Pegasus, bu dijitalleşme sürecinin sürdürülebilir gelişimini devam ettirmek amacıyla teknoloji alanında önemli bir atılım yapıyor. Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı alan Pegasus Hava Yolları, projeyle ilgili çalışmalara başladı. Pegasus Hava Yolları, Silikon Vadisi'nde kurulacak merkezle, dünyada teknoloji alanındaki en son gelişmeleri yerinde takip etmeyi ve değerlendirmeyi hedefliyor. Bu adım, şirketin küresel ölçekte daha da rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacak ve teknolojik yeniliklere olan bağlılığını güçlendirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Teknoloji yatırımlarımız, bizi farklılaştıran en önemli özelliklerimizden biri. Dijital dönüşümümüzü başlattığımız 2018’den bu yana ciddi yatırımlar yapıyoruz. ‘Türkiye’nin dijital havayolu’ vizyonumuz doğrultusunda, misafirlerimizin seyahat deneyimini ve çalışanlarımızın iş deneyimini daha kolay, hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi de, bu dijitalleşme sürecinin sürdürülebilir gelişimini devam ettirmek amacıyla, heyecan verici yeni bir adım atmaya hazırlanıyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı aldık. Bu merkezle, teknoloji alanında dünyadaki en son gelişmeleri yerinde takip edecek ve değerlendireceğiz. Farklı teknolojileri deneyimleyerek süreçlerimizi ve misafir deneyimimizi sürekli iyileştirmeye, fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu büyük atılım, küresel ölçekte daha da rekabetçi olmamızı sağlayacak.”

Pegasus’un misafirlerine en iyi dijital deneyimi sunmak ve havacılık alanında en verimli operasyon yönetimini yürütmek hedefiyle ilerlediğini vurgulayan Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Barış Fındık ise “Pegasus olarak, dünyada teknolojiyi en etkin kullanan hava yollarından biri olmaya kararlıyız. Bu amaçla start-up’lar, üniversiteler, teknoloji ve havacılık alanındaki diğer oyuncularla iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere önemli adımlar atıyoruz. Silikon Vadisi’ndeki en son teknolojik gelişmeleri takip ederek sadece yerel değil, aynı zamanda küresel bir çerçevede de etkin olma hedefimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İşimize direkt katkı sağlayacağına inandığımız yapay zeka, mobil kabiliyetler, self-servis ve diğer ileri teknolojilere odaklanacağız.” şeklinde konuştu.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI