17.12.2017

Pegasus, Türkiye’nin 3. Büyük Hizmet İhracatçısı Oldu

Pegasus Hava Yolları; Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Türk hizmet sektörünün geliştirilmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlediği “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında Türkiye genelinin 3., kendi sektörünün ise 2. büyük hizmet ihracatçısı oldu.

Pegasus, Türkiye’nin 3. büyük hizmet ihracatçısı oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hizmet sektörlerinde ihracat yapan firmaları “döviz kazandırıcı hizmet ticareti”ne yönelik sıraladığı araştırmasında, Türkiye’deki tüm hizmet sektörü kuruluşları arasında en fazla ihracat yapan 3. şirket seçilen Pegasus, aynı zamanda kendi sektörünün de 2. büyük kurumu oldu.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane ödüllerle ilgili yaptığı açıklamada, “Türk sivil havacılık sektörü, 2003 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yoğun desteğiyle hızlı bir şekilde gelişti ve modernleşti. Sivil havacılığımızın gelişimi için biz de Pegasus Hava Yolları olarak üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı olan bu ödüller de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam. Aldığımız bu değerli ödüllerin de verdiği güçle, 2018 yılında da ülkemize katma değer sağlamak ve misafirlerimize Pegasus farkını yaşatmak adına çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

TİM tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen araştırmada 10 kategoride dereceye giren firmalar ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’in de katıldığı törende aldı.

Belge numaranız PC ile başlar ve 13 hanelidir. Bu numarayı bilet işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.