21.7.2017

Pegasus’a uluslararası başarı ödülü!

Pegasus Hava Yolları, coğrafi bilgi sistemi yazılımlarında global pazar lideri olan Esri’nin organize ettiği SAG Ödülleri kapsamında özel başarı ödülüne layık görüldü.

300.000’den fazla aday arasından seçilen Pegasus; teknolojiyi yenilikçi bir şekilde uygulama ve mekansal bilginin görselleştirilmesi ve yönetimi alanında başarılı havacılık projesinden dolayı ödüllendirildi.

Kendi geliştirdiği EFB (Electronic Flight Bag) sistemiyle kokpitten kâğıt kullanımını kaldıran Pegasus, ödül alan dijital uçuş haritaları üretim projesi sayesinde, 3. parti üreticilere bağımlı olmadan kısa bir sürede kendi uçuş haritalarını oluşturabiliyor ve tüm uçaklara anında servis edebiliyor. Uçuş haritaları ve performans analizleri, Pegasus tarafından geliştirilen ve tasarlanan tek bir sistemle yapılıyor.

Pegasus Hava Yolları Uçuş Performans ve Navigasyon Grup Müdürü Ömer Kaya, ödüllendirilen projeyle ilgili olarak “Proje ekibindeki değerli arkadaşlarımla uzun süren bir çalışma süreci sonunda projemizi tamamladık. Bu ödül bizim için sadece teknik bilgi donanımının değil, aynı zamanda özverili çalışmanın ve işini tutkuyla yapmanın da bir ödülü. Türkiye’yi böyle büyük ve uluslararası bir platformda başarıyla temsil etmiş olmak büyük bir gurur ve mutluluk.” dedi.