29.2.2016

Pegasus’un Ankara – Amman uçuşları başlıyor

Pegasus Hava Yolları, 20 Mart’tan itibaren Ankara ile Ürdün’ün başkenti Amman arasında haftanın üç günü karşılıklı seferler düzenleyecek.

Pegasus Hava Yolları, Ürdün’ün başkenti Amman’ı uçuş ağına ekledi. Ankara’dan Amman’a haftada üç gün düzenlenecek seferlerin ilki 20 Mart tarihinde gerçekleşecek. Misafirler, Ankara ile Amman arasında düzenlenecek seferler için biletlerini 79,99 USD’den başlayan fiyatlarla satın alabilir.

Pegasus’un dünyanın yaşanılan en eski şehirlerinden Amman’a uçuşları Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Salı, Perşembe ve Pazar günleri 11:15’te; Amman Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na ise 14:05’te karşılıklı olarak düzenleniyor.

Pegasus, Amman’a 5 noktadan bağlantılı uçuruyor

Pegasus, Amman’a Ankara üzerinden iç hatlarda İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen; dış hatlarda Köln, Kuzey Kıbrıs ve Viyana olmak üzere 5 noktadan bağlantılı uçuruyor.

Amman seferlerinin başlamasıyla birlikte Pegasus’un uçtuğu ülke sayısı 41’e toplam uçuş noktası ise 103’e yükseldi. Helenistik dönemde “Filedelfiya” adıyla anılan Amman, dar sokaklarında gezerken, dik merdivenlerin ve yüksek tepelerin arasına kaybolunan bir şehir. Gece hayatı oldukça renkli olan Amman’da, Ürdün kültürünü simgeleyen ürünler Amman Çarşısı’nda bulanabiliyor.

Orta Doğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Ürdün’ün başkenti olan Amman aynı zamanda önemli bir ekonomik merkez niteliğinde. Misafirler, Pegasus’un Ankara-Amman uçuşları için biletlerini www.flypgs.com, Pegasus’un Mobil Uygulamalarıve acente kanalları aracılığıyla satın alabilir.

Pegasus Hava Yolları Hakkında

1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsemiştir. Pegasus, uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini 33’ü yurt içinde, 70’i yurt dışında olmak üzere toplam 41 ülkede 103 noktaya ulaştırmakta ve İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştirmektedir. Pegasus, 2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibariyle Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza atmıştır.

E-Bilet numaranız, E-Faturanız da belirtilen PC12345 ile başlayan belge numarasıdır. Bilet işlemlerim menüsünden ödeme ayrıntıları altından detaylı görüntüleyebilirsiniz