Varış havalimanı: | Schönefeld Havalimanı |
İstanbul – Berlin uçuş süresi: | 3 saat 5 dakika |
Almanya’nın başkenti ve en gelişmiş şehri olan Berlin her yıl milyonlarca gezgin tarafından ziyaret edilir. Tarihi ve kültürel olarak Avrupa’nın önemli şehirleri arasında bulunan Berlin kozmopolit bir yapıya sahiptir. Planlı şehir yapısı, keşfedilmeyi bekleyen renkli sokakları ve kültür/sanat merkezleri ile öne çıkan Berlin’e seyahat etmek isteyenler Pegasus’un uygun fiyatlarla sunduğu kampanyalardan yararlanabilir. Ucuz uçak bileti temin ederek bu popüler şehri keşfe çıkabilirsiniz.
Ulaşım
Berlin’de bulunan ve yoğun bir trafiğe sahip olan Schönefeld Havalimanı, Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan düzenlediği direkt uçuşların varış noktasıdır. Berlin’e seyahat etmek isteyenler direkt uçuşların yanı sıra 54 farklı güzergah üzerinden aktarmalı olarak şehre ulaşabilir.
Seyahatinizi planlarken bütçenize uygun fiyatlarla bilet satın alabilmek için Pegasus’un kampanya dönemlerini takip edebilirsiniz.
Schönefeld Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Schönefeld Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek isteyenler toplu taşıma araçları ve taksilerle yolculuk edebilir. Tren ve otobüs hatları yolcuların kısa sürede şehir merkezine ulaşmasını sağlar.
S-Bahn raylı sistemi her 10 dakikada bir havalimanından hareket eder. Schönefeld Havalmanı-Spandau güzergahında hareket eden S9 hattı şehir merkezinden geçen hattır. Bu hattı kullananlar Hauptbahnhof durağında inerek şehir merkezine ulaşabilir.
Direkt olarak havalimanı ve şehir merkezi arasında giden bölgesel raylı sistem ise 30 dakika içinde merkeze ulaşır. RE7 ve RB14 numaralı hatlar 30 dakikada bir hareket eder. Merkeze yakın turistik noktalara da bu hatlar üzerinden ulaşabilirsiniz.
Terminal A’nın ve tren istasyonunun önünde bekleyen otobüsler gece de hizmet verir. U Hermannplatz ve havalimanı arasında giden 171 numaralı hat şehir merkezine çok yakın bir noktadan geçer. Gece ise aynı yere N7 numaralı otobüslerle ulaşmak mümkündür.
Taksiler ise Terminal A’nın önünde bekler ve trafiğin durumuna göre 25-30 dakika içinde şehir merkezine ulaşır.
Daha hızlı ve konforlu bir yolculuk geçirmek isteyenler araç da kiralayabilir. Pegasus’un araç kiralama hizmetinden faydalanmak için uçuşunuzdan önce rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Şehir İçi Ulaşım
Metro başta olmak üzere gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan Berlin’de toplu taşıma araçlarını kullanarak istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. A, B ve C olarak üç bölgeye ayrılan şehirde U Bahn ve S Bahn raylı sistemleri hizmet verir. U harfiyle belirtilen metro hattı tüm turistik noktalara ulaşmanızı sağlayacaktır.
Gündüz ve gece hizmet veren otobüs hatları ise özellikle raylı sistemlerin çalışmadığı saatlerde daha işlevsel hale gelir. 01.00’a kadar çalışan metro ve tren hatları kapalıyken gece otobüslerini kullanmak mümkündür.
Berlin’de turistler için hazırlanan indirim kartlarını kullanabilirsiniz. Toplu taşımada geçerli haftalık Tage-Karte daha ekonomik bir yolculuk sağlar. Berlin Welcome Card’lar ise müzeler ve ulaşımda geçerli karttır. Bilet alırken ise dikkat edilmesi gereken noktalardan biri bölgelerdir. Havalimanından seyahat edenlerin ABC bileti alması gerekirken şehir içinde ise AB bileti satın almak gerekir.
Konaklama
Berlin’de farklı bütçelere hitap eden 5 yıldızlı otellerden hostellere kadar çok sayıda konaklama alternatifi bulmak mümkündür. Özellikle merkeze yakın bir noktada kalmak isteyenler Mitte bölgesi ve Friedrichstrasse Caddesi’ni tercih edebilir. Tarihi ve turistik yerlere merkezden ulaşım oldukça kolaydır. Seyahatinizden önce konaklama alternatiflerini inceleyebilir ve otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.
Yeme İçme
Berlin’in sosyo/kültürel yapısında olduğu gibi mutfağında da kozmopolit yapının izleri görülür. Şnitzel, patates ve kırmızı et en sık tüketilen yiyecekler arasında bulunur. Currywurst adındaki soslu sosisler ise popüler sokak lezzetlerinden biridir. Berlin sokaklarında pek çok lezzeti deneme şansı bulabilirsiniz. Hardallı ve mantarlı yumurta senfeier, pretzel ve patates pankeki kartoffelpuffer diğer önemli lezzetlerdendir.
Berlin’de Türk mutfağından örnekler de bulabilirsiniz. Özellikle döner ve kebap çeşitlerini denemek isteyenler için çok sayıda restoran mevcut. Berlin Gezi Rehberi de Berlin mutfağı konusunda bilgi almanızı sağlayacaktır.
Faydalı Bilgiler
Seyahatinizin çok daha keyifli geçmesi için bazı bilgileri önceden bilmenizde fayda bulunur.
Vize Hakkında
Schengen Bölgesi içinde yer alan Almanya’ya seyahat etmek isteyenlerin vize alması gerekir. Bordo pasaport sahipleri turistik vize başvurusunda bulunarak Schengen vizesi alabilir ve Almanya’nın yanı sıra diğer Schengen ülkelerini de gezebilir.
Çevre Şehirler
- Leipzig (190 km)
- Dresden (193 km)
- Hannover (286 km)
- Hamburg (288 km)
Hava Durumu
Genel olarak karasal iklimin hakim olduğu Berlin’de kış ayları kar yağışlıdır ve oldukça soğuktur. Bahar ve yaz aylarında ise hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen sık sık yağış görülür. En sıcak ay ise ortalama 25°C ile temmuz ayıdır. Nisan-eylül arası Berlin’i ziyaret etmek için idealdir.
Önemli Telefonlar
- Ülke Kodu: +49
- Şehir Kodu: 030
- Havalimanı Telefonu: +49 30 60911150
- Acil Durum Hattı: 110
Görülecek Yerler
Tarihi geçmişe sahip olan Berlin’de görülmesi gereken çok sayıda yer ve yapı bulunur. Özellikle II. Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyan yapıların ve kültür/sanat merkezlerinin mutlaka görülmesi gerekir.
1788-1791 yılları arasında yapılan Brandenburg Kapısı şehrin önemli simgelerinden biridir. Neoklasik mimarinin görüldüğü yapı inşa edildiği dönemde Doğu Berlin ve Batı Berlin’i ayıran kapı olarak görülürken günümüzde birleşimi temsil etmesi açısından önemlidir. Etrafı her zaman kalabalık olan Brandenburg Kapısı şehrin en popüler turistik noktaları arasında bulunur.
Mitte semtinde yer alan Alexanderplatz ise yalnızca Berlin’in değil Almanya’nın da en büyük meydanlarından biridir. Adını, 1805 yılında şehri ziyaret eden Rus Çarı I. Alexander’dan alan meydan ünlü Berliner Fernsehturm’un (Televizyon Kulesi) da bulunduğu yerdir.
1700’lü yıllarda barok tarzda inşa edilen Berlin Katedrali 1822 yılında neoklasik tarzda yeniden yorumlanır. Bu Protesten kilisesi Berlin’in en önemli dini sembollerinden biridir.
Şehrin görülmesi gereken tüm yer ve yapılarını Berlin Gezi Rehberi üzerinden inceleyebilirsiniz.