tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Gaziantep'te Ne Alınır?

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Gaziantep, tarihi yollar ve tarım alanlarının birleştiği bir nokta üzerine kurulduğu için ticaret ile iç içe geçen bir şehir. Bu sebeple “Gaziantep’ten ne alınır?” sorusu Antep gezisine çıkacakların en çok sorduğu soruların başında geliyor. İlk cevap ise yiyecek. Bir diğer seçenek ise tekstil ürünleri.

Gaziantep’te satın alınması gerekenlerin başında elbette yine yiyecek çeşitleri var. Antep fıstığı, baklava, karpuz çekirdeği, kahke ve menengeç kahvesi yiyecek listesinin başında gelenler. Bunun yanında yemeni, kutnu kumaşı ve bakır işleri şehirde öne çıkan hediyelik eşyalar arasında sayılabilir. Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten, Gaziler Caddesi alışveriş için en ideal yerlerden birkaçı.

Gaziantep'te Ne Alınır?

 

Gaziantep’te ucuz alışveriş nerede yapılır?

Birçok yer mevcut.  Tarihi alışveriş mekanları ucuz alışveriş  yapılacak yerlerin başında geliyor. Peki, Gaziantep’te alışveriş yapabilecek en iyi yerler nerede? Bir başka deyiş ile Gaziantep’te nereden ne alınır?

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı’nın yapıldığı tarih ile ilgili çeşitli rivayetler ve hikayeler var. Yapım tarihi tam olarak saptanamıyor ama 19. yy ya da daha yakın bir tarihte inşa edildiği düşünülüyor. Otantik bir havaya sahip olan çarşı, yüzlerce dükkandan oluşuyor. Çarşıya adını veren bakır ürünler üzerine yapılan işleme sanatı gibi zanaatlar devam ediyor. Yeni ev kurmaya çalışanlar ya da evine Türk bakır işçiliği ile ilgili nadide parçalar eklemek isteyenler için Bakırcılar Çarşısı oldukça güzel bir seçim. Gaziantep’in merkezi denilebilecek bir lokasyona sahip olması da başka bir avantaj. Tramvay ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Durağı’nda indikten hemen sonra Eski Saray Caddesi yönüne doğru biraz yürümeniz gerekiyor.

Gaziantep'te Ne Alınır?

Baharatçılar ve Yemeniciler Çarşısı

Çarşı, “giyim ve yemek kültürünün buluştuğu bir nokta” gibi kısaca özetlenebilir. Yemeni denildiğinde ilk olarak akla renkli tülbentler gelir. Antep’te ise ayakkabı manasında kullanılıyor. Türk ayakkabıcılığı açısından tarihsel bir öneme sahip olan Antep Yemenisi, birçok ülkeden kendine alıcı buluyor. Çarşının içerisinde bölge halkı tarafından yetiştirilen bitkilerin kurutulması ya da farklı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen baharatlar satılıyor. Bakırcılar Çarşısı ile bitişik olan bölgeye ulaşım için yürümeniz gerekiyor. Çarşı, Nazar Caddesi’ne oldukça yakın.

Gaziler Caddesi

Resmi adı Gaziler Caddesi olan bu kapalı alışveriş alanı, Gaziantepliler tarafından Çarşı olarak adlandırılıyor. Trafiğe kapalı olması ve eski yapılar ile modern dükkanların bir arada bulunması nedeniyle farklı bir his uyandırıyor. İçerisinde neredeyse yok yok. Kuyumcu, gümüşçü ya da tekstil dükkanları gibi birçok alternatif sunuyor. Yöresel kıyafetlere meraklı olanlar için birçok farklı alternatif var. Ulaşım için ise tramvay seçeneğini kullanabilirsiniz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı anons edildiğinde inmeli ve İstasyon Caddesi yönüne doğru ilerlemelisiniz.

Elmacılar Pazarı

Elmacılar ya da yerel ağız ile Almacılar Pazarı, Gaziantep’te gurmeleri mest edebilecek yerlerden biri. Elmacılar Pazarı; özel salçalar, baharatlar ve Antep’e özgü lezzetler ile misafirlerini karşılıyor. Antep’in en meşhur tatlarından olan kurutulmuş patlıcanı almayı unutmamalısınız. Oldukça lezzetli ve yörenin damak tadını yansıtan lezzetlerden biri olduğu için hediye olarak bile satın alınabilir. Her dönem renkli ve cıvıl cıvıl bir havaya sahip olan pazar için en kolay ulaşım yolu ise tramvaydır. 25 Aralık Devlet Hastanesi Durağı, Elmacılar Pazarı’na ulaşmanız için en hızlı rotadır.

Zincirli Bedesten

Türkiye’nin en eski ve en gösterişli bedestenlerindendir. Darendeli Hüseyin Paşa tarafından 1700’lü yıllarda yaptırılmıştır. Baharatçılar ve hediyelik eşya dükkanlarının yer aldığı bedestene ilk ziyaretini yapacak olanlar, dükkanlar kadar motiflere ve mimariye de dikkat etmelidir. Gaziantep, hediyelik eşya konusunda oldukça bonkör. Ev hediyesi olarak sedef ya da bakırı el işçiliği ile üretilen ürünler satın alınabilir. Gıda konusunda da oldukça zengin bir merkez olduğu için şerbet katılmamış tatlılar ya da baharatlar alabilirsiniz.  

Yukarı Yukarı