BolBol
Üye Girişi

Milano Gezi Rehberi

Keşif Bülteni
Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Dünyaca ünlü giyim markalarına ev sahipliği yapan Milano, moda denince akla gelen ilk şehirlerden biri. Birbirinden ünlü tasarımcıların bir araya geldiği Milano’da alışveriş yapmak ise ayrı bir keyif. Otomotiv, finans ve sanayi alanlarında da oldukça gelişmiş olan Milano, İtalya’nın en önemli ikinci şehri konumunda. Hem tarihi hem modern yapıların bir arada yer aldığı şehir, Avrupa’nın keşfedilmeye değer noktaları arasında yer alıyor.

Milano Gezi Rehberi

Milano Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: İtalya
Bölge: Avrupa
Yüz ölçümü: 183 km²
Dil: İtalyanca
Ortalama sıcaklık: 15 °C
İklimi: Nemli sub-tropikal iklim
Bitki örtüsü: Kaba otlar, maki
GMT ile arasındaki fark: GMT+1
Telefon Kodu: +39
Para Birimi: Euro
Priz Tipi: Tip C / F / L


Milano Nerededir?

Kuzey İtalya’da konumlanan Milano, Lombardiya eyaletinin başkentidir. 3 milyonu aşkın nüfusa sahip olan kent; Corsico, Assago ve Cesano Boscone şehirleriyle komşudur. 

Milano’ya Ne Zaman Gidilir?

Milano’ya Ne Zaman Gidilir?

Yıl boyunca binlerce turisti ağırlayan Milano’da nemli sub-tropikal iklim özellikleri hakim. Şehirde kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise çoğunlukla sıcak ve kurak geçiyor. En soğuk ay ocak olurken sıcaklık ortalama 3 °C dolaylarında seyrediyor. Eğer seyahatinizi kış aylarında yapmayı düşünüyorsanız, bavulunuzda kalın kıyafetlere yer açmalısınız. Soğuk hava ile birlikte kar yağışının da zaman zaman kendini gösterdiği ocak, şubat ayları Milano’nun en sakin olduğu zamanlar.

Mart ayında tüm soğuklarını bitirir, ılıman baharını paylaşır. Hava sıcaklıklarının yükselmeye başladığı nisan ve mayıs ayları ise şehri keşfetmek için en ideal dönem. Ortalama sıcaklığın 15 °C olduğu bahar aylarında şehri keyifle gezebilirsiniz. Temmuz ve ağustos ayları Milano’nun en sıcak dönemleri olmakla birlikte, turistlerin de şehre en fazla ilgi gösterdiği zaman aralığını oluşturuyor. Ekim ve kasım aylarında ise hala Akdeniz’in sıcak esintisinde, sonbaharın romantikliğini paylaşır. Eğer kalabalık sizi yoruyorsa seyahatinizi ilkbahar ve sonbahar aylarında planlamanız en doğrusu. Milano’yu gönlünüzce gezmek isterseniz, en az üç gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır. 

Milano’daki Festivaller

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Milano’da yıl boyunca etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Siz de gezinizi planlarken Milano’daki etkinlik listesine göz atabilirsiniz: 

  • Milano Moda Haftası (Şubat/Eylül)
  • Milano Karnavalı (Şubat/Mart)
  • Açık Hava Tasarım Festivali (Nisan)
  • La Notte Bianca (Haziran)
  • Milano Film Festivali (Eylül)
  • Milano Caz Festivali (Kasım)

Milano’ya Nasıl Gidilir?

Milano’ya gitmeyi düşünüyorsanız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşla Milano Bergamo Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Seyahat planınız için en uygun tarihleri Milano uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Farklı şehirlerden Milano’ya gitmeyi düşünüyorsanız, İstanbul aktarmalı seferlerini tercih edebilirsiniz. 

UCUZ UÇUŞ BUL

Milano’da Ulaşım İmkanları

Milano, yürüyerek gezmesi en keyifli şehirlerden biri olsa da gelişmiş ulaşım ağı sayesinde dilediğiniz yere toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Metro ile birlikte tramvay, otobüs ve banliyö treni Milano şehir içi ulaşım için tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Dört ayrı hatta 111 istasyonu bulunan Milano metrosu, şehirde en hızlı ulaşımı sağlıyor. Metro haritasını havalimanındaki turizm ofislerinden temin edebilirsiniz. Metro, haftanın her günü sabah 06.00-00.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Trenler yoğun saatlerde 2-4 dakikada bir geliyor. M1 (Kırmızı) ve M3 (Yeşil) metro hatları ile Duomo Katedrali’ne ulaşabilirsiniz. 

1876 yılından bugüne dek hizmet veren Milano tramvayı, şehirde toplu ulaşım için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek. 18 hattan oluşan tramvaylar 05.00-02.30 saatleri arasında hizmet veriyor. 80’in üzerinde yerel otobüs hattı ve birkaç troleybüs hattının da bulunduğu Milano’da gece yarısından sabah 06.00’ya kadar çalışan gece otobüsleri de mevcut. Özellikle gece hayatının yoğun olduğu bölgelerde hizmet veren bu otobüsler sayesinde saat sıkıntısı olmadan dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Milano’da toplu ulaşım araçlarını kullanabilmek için biletinizi metro istasyonlarındaki otomatlardan ve gazete büfelerinden edinebilirsiniz. Şehri daha rahat gezmek isterseniz taksileri de tercih edebilirsiniz. 

Milano Bergamo Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Milano Bergamo Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için havalimanı otobüslerini tercih edebilirsiniz. İlk seçeneğiniz olan Autostradale Terravision Bus, Bergamo Havalimanı ile Milano Tren İstasyonu (Milano Centrale) arasında ulaşım sağlıyor. Her 20 dakikada bir hareket eden otobüsler 04.00-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.  Orio Shuttle, havalimanından şehir merkezindeki tren istasyonuna gitmek için kullanabileceğiniz seçeneklerden bir diğeri. 03.00-00.00 saatleri arasında kullanabileceğiniz shuttle her 30 dakikada bir hareket ediyor. 

Bergamo Havalimanı’ndan Milano’ya gitmek için tren seçeneği de mevcut, ama aktarma yapmanız gerekiyor. Öncelikle havalimanı çıkışında 1 numaralı otobüse binerek Bergamo Tren İstasyonu’na ulaşmanız gerekiyor, buradan bölgesel trenlerden birine binerek Milano Tren İstasyonu’na yaklaşık bir saatlik bir yolculuk ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Daha rahat bir ulaşım seçeneği için taksileri de tercih edebilirsiniz. Milano ile birlikte çevresini de keşfetmek isterseniz Pegasus’un araç kiralama alternatiflerine göz atabilirsiniz. 


ARAÇ KİRALA

Milano’da Gezilecek Yerler 

Avrupa’nın moda, sanat ve tasarım alanlarında öncü şehri Milano’da unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor. Milano’da gezilecek yerlere göz atarak seyahat planınızı oluşturabilirsiniz. İşte, Milano'nun öne çıkan gezi noktaları...

Duomo Katedrali

Duomo Katedrali

Yapımına 1836 yılında başlansa da 1905 yılında tamamlanabilmiş olan Duomo Katedrali, aynı zamanda şehrin simge yapısı. Avrupa’nın dördüncü en büyük gotik katedrali olma unvanını sağlayan ihtişamlı yapısı ile görenleri hayran bırakıyor. Bu mükemmel görsel şöleni, hem dışardan hem de çerden uzun uzun seyredebilmek için Duomo Meydanı’na gitmelisiniz. Katedrale sadece dışarıdan bakmakla yetinmeyin, mutlaka bilet alıp içerisini de gezin. Zamanınız varsa katedralin tepesine çıkıp nefis Milano manzarasına bir de buradan şahit olabilirsiniz. Milano’yu gezmeye en merkez noktasından başlayarak; renkli caddeleri, sokakları, enfes İtalyan lezzetleri sunan kafeleri, restoranları, köşelere saklanmış tasarım butik mağazaları keşfe koyulabilirsiniz.

Galleria Vittorio Emanuele II

Gallerie Vittorio Emanuele II

Duomo Katedrali’nin yanı başında yer alan Galleria Vittorio Emanuele II, cam kubbeli tavanı ve işlemeli yer mozaikleriyle son derece ilgi çeken tarihi bir alışveriş merkezi. Dünyaca ünlü mağazalara ev sahipliği yapan alışveriş merkezindeki kafe ve restoranlarda İtalyan lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. 

Santa Maria delle Grazie Bazilikası

milano 4

UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Santa Maria delle Grazie Basilica, özellikle görkemli kubbesiyle Rönesans döneminin önemli mimari eserlerinden biri olarak Milano'nun en fazla ziyaretçi ağarlayan gezi duraklarındandır. Ama bu bazilikayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği Leonardo da Vinci’nin başyapıtı sayılan ünlü “Son Akşam Yemeği” eserinin bulunması. Görebilmek için birkaç ay öncesinden rezervasyon yapmak gerekiyor. Bazilikayı ziyaret etmek için biletinizi internet üzerinden satın alabilirsiniz.

La Scala Opera Binası

milano 3

Avrupa’nın en ünlü opera binalarından biri olan La Scala, 1778 yılından günümüze dek sanatseverleri ağırlıyor. Dilerseniz opera binasının içerisindeki müzeyi ziyaret edebilir, opera tarihine ilişkin belgeleri, kostümleri, resim ve heykelleri yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Milano’ya kadar gittiyseniz, mutlaka bir konser, sergi ya da opera görmeli. Opera, Duomo Katedrali’ne yürüme mesafesindedir.

Sforzesco Şatosu

Milano'da gezilecek yerlerden bir diğeri, 15. yüzyılda inşa edilen ve şimdilerde birçok müzeye ev sahipliği yapan Sforzesco Şatosu. Kaleyi ücretsiz gezebilirsiniz, ancak müzeleri ziyaret etmek isterseniz bilet almanız gerekiyor. Şatoyu ziyaret ettikten sonra hemen arkasında yer alan Sempione Parkı’nın çimlerine uzanarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 

Milano’da Nerede Kalınır?

Milano’da Nerede Kalınır?

Milano, zengin konaklama seçenekleriyle dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Eğer gezilecek yerlerin tamamına yürüyerek ulaşmak istiyorsanız, konaklama tercihinizi Duomo çevresinden yana kullanabilirsiniz. Yeme-içme olanaklarının çeşitliliği, alışveriş imkanları ve sınırsız gece hayatı ile öne çıkan Duomo çevresinde pek çok konaklama seçeneği yer alıyor. Sanat galerilerinin ağırlıklı olarak yer aldığı Brera, Milano’nun en bohem semti olarak biliniyor. Gençlerin ağırlıkta olduğu Navigli ise eğlence hayatına düşkün olanların tercihi oluyor.

Şehrin ana tren istasyonu olan Milano Centrale çevresi uygun fiyatlı konaklama seçenekleri sunarken İtalya’nın diğer şehirlerine kolaylıkla ulaşım imkanı da sağlıyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Milano’da konaklama sıkıntısı yaşamamak için erken rezervasyon yaptırmanız şart.


OTEL REZERVASYONU YAP

Milano’da Ne, Nerede Yenir?

Milano’da Ne, Nerede Yenir?

Söz konusu İtalya olunca yemek konusunda sıkıntı çekmeniz neredeyse imkansız. Dünyanın en lezzetli mutfaklarından biri olan İtalyan mutfağının öne çıkan yemeklerini Milano’da deneme şansı bulabilirsiniz. İtalyan yemekleri denince akla ilk gelenler, elbette pizza ve makarna. Ancak Milano’ya özgü yemekleri denemek isterseniz, dana inciğin sebzelerle bir araya gelerek hazırlandığı Osso Buco’yu listenize ekleyebilirsiniz. İtalyan pilavı risottoya farklı bir yorum kazandıran Risotto Alla Milanese damağınızda unutulmaz bir tat bırakırken pişi benzeri Panzerotti de denemeye değer lezzetler arasında yer alıyor. Panna Cota, Tiramisu ve Amaretti, Milano’nun öne çıkan tatlıları arasında başı çekiyor.

Yöresel yemekleri denemek için Trattoria adı verilen küçük lokantaları tercih edebilirsiniz. Espresso ve cappuccino molası vermek isterseniz, BAR adı verilen lokal dükkanlara uğrayabilirsiniz. İtalyanların iş çıkışı sosyalleştiği ve yemek öncesi bir şeyler atıştırdığı aperitivo kültürü, Milano’da da gelenekselleşmiş aktiviteler arasında. Çoğunlukla 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenen aperitivo etkinliğinde, sadece içeceğinizin ücretini ödeyerek dilediğiniz kadar atıştırmalık tadabilirsiniz.

Milano Restoran Önerileri

  • Geleneksel Milano Yemekleri:  Boccondivino, Rizzo Come A Casa, Nerino Dieci Trattoria, Da Vic – Ristorante Guerrini, Savini, Luini
  • Pizza: Pizza Am, Da Zero, Marghe, Berbere, Dry
  • Aperitivo: Mag Cafe, Bar Basso, Rita

Milano’dan Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Milano’dan Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Modanın başkenti Milano tam bir alışveriş cenneti. İtalya’nın en lüks markalarının yer aldığı şehirde sayısız mağaza, özel tasarım butikleri ve alışveriş merkezleri yer alıyor. Milano’dan birbirinden şık kıyafetler, deri çanta ve ayakkabılar alabilirsiniz. İtalyan şarapları, peynir, makarna ve çikolata hem kendiniz hem de sevdikleriniz için lezzetli hediye alternatifi olabilir. Milano’da alışveriş turuna çıkmak istiyorsanız; Gucci, Prada, Valentino, Ralph Lauren ve Armani gibi büyük markalara ev sahipliği yapan Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Manzoni ve Montenapoleone Caddesi uğramanız gereken ilk noktalar. En lüks markaların sıralandığı caddelerde gezerken etrafınızda birbirinden şık Milanoluları görebilirsiniz.

La Rinascente, Galleria Vittoria Emanuele II ve Manzoni Caddesi Milano’nun diğer alışveriş durakları arasında yer alırken bütçenizi aşmak istemiyorsanız, Corso Buenos Aires’i listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca Navigli Nehri boyunca sıralanmış, pek çok butik mağazaların ve antikacıların olduğu Navigli Caddesi daha mütevazi bir alışveriş isteyenlere hitap ediyor. Eğer fazladan vaktiniz varsa şehir dışındaki outlet'lere de uğrayabilirsiniz. Serravalle ve II Salvagente Milano’nun en meşhur outlet'leri arasında. Milano’nun lüks ve şaşalı atmosferinden çıkmak isteyenler için bir diğer adres ise bohem butiklere ev sahipliği yapan ve konsept mağazacılığın öncüsü haline gelmiş Corso Como Caddesi. Tüm mağazalar başarılı tasarımcıların elinden çıkmış ürünlerle dolu vitrinler, yepyeni fikirlere öncülük ediyor.

Milano Gece Hayatı 

Milano Gece Hayatı

Lüksün ve ihtişamın kenti Milano’da oldukça renkli bir gece hayatı sizleri bekliyor. DJ partileri ve elektronik müzik etkinlikleri ile Milano gece hayatının tadını çıkarabilir, Navigli kenarına sıralanan barlarda arkadaşlarınızla sohbet edip sosyalleşebilirsiniz. Fabrique, Alcatraz, 10 Corso Como, The Tocqueville 13, Old Fashion Club ve Le Scimmie Milano’nun öne çıkan gece kulübü ve barları arasında yer alıyor. 18.00-00-21.00 saatleri arasında düzenlenen ve happy hour olarak bilinen aperitivo etkinliğine katılarak lezzetli aperatiflerin tadına bakabilirsiniz. 

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler 

  • Milano’ya gitmek için Schengen vizenizin olması gerekiyor. 
  • Duomo Katedrali’ni ziyaret etmek isterseniz kıyafet kurallarına uymanız gerektiğini unutmayın. 
  • Şehri baştan sonra keşfetmek isterseniz, Milano Card alabilirsiniz. Bu kart ile tüm toplu taşıma araçlarını sınırsız kullanabileceğiniz gibi, 20’den fazla müzeyi de ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. 24 saatlik Milano Card ücreti 11 euro, 48 saatlik Milano Card ücreti 17 euro, 72 saatlik Milano Card ücreti ise 19 euro (2020) 
  • İtalya’nın genelinde olduğu gibi, Milano’daki restoranlarda da %10 civarında servis ücreti hesaba ilave ediliyor. 

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +39 (02)
  • Bergamo Havalimanı: +39 035 326323
  • Polis: 113
  • Acil Yardım: 118
SIKÇA SORULAN SORULAR
Çerezleri kullanımımız hakkında

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Oturum çerezleri

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Pegasus İnternet Sitesinin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinden faydalanılmasını bu çerezler sağlar. Oturum çerezleri, internet sitesinde sayfalar arasında bilgileri taşıyabilmek ve bilgileri tekrardan girmek zorunluluğunu ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Performans çerezleri

Bu çerezler aracılığıyla, sayfaların ziyaret sıklığı, varsa ilgili hata iletileri, sayfalarda geçirilen zaman ve kullanıcının internet sitesini kullanma şekliyle ilgili bilgileri toplanır. Bu bilgiler aracılığıyla, Pegasus İnternet Sitesinin performansının arttırılması sağlanır.

Fonksiyonel çerezler

Bu çerezler ile kullanıcının site içinde yapmış olduğu seçeneklerin (örneğin, seçilen şehir, uçuş tarihi) hatırlanması sağlanır ve böylelikle kullanıcıya kolaylık sağlanmış olur. Bu çerezler ile kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanır.

Reklam ve üçüncü taraf çerezleri

Pegasus internet sitesinde bazı fonksiyonların kullanımı amacıyla üçüncü taraf tedarikçilerine ait çerezleri kullanılır (örneğin, uçuş noktaları ve promosyon sayfalarında yer alan sosyal medya paylaşım araçlarının oluşturduğu çerezler). Pegasus İnternet sitesinde reklam takibi yapan firmaların çerezleri de mevcuttur.

Detaylı bilgi için

Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Uçuşlarını ekle, puan kazan
Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI
Merhaba,

Uçuş arama servisin şu an meşgul gibi gözüküyor. Dilersen sayfayı tekrar yenile veya aşağıdaki linkten alternatif uçuş arama sayfamızdan devam et.